- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
ΟΠΕΚΕΠΕ: Πρώην πρόεδρος αρνείται κατηγορηματικά «οποιαδήποτε σχέση με τον Βορίδη»
Απέρριψε επίσης τις αναφορές που τον συνδέουν με διευκολύνσεις σε ελεγχόμενα ΑΦΜ
ΟΠΕΚΕΠΕ: Πρώην πρόεδρος αρνείται κατηγορηματικά «οποιαδήποτε σχέση με τον Βορίδη»
Με απόλυτη άρνηση των κατηγοριών εμφανίστηκε ενώπιον της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής ο πρώην πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ (Οργανισμός Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων), Δημήτρης Μελάς.
Ο κ. Μελάς, που διετέλεσε επικεφαλής του ΟΠΕΚΕΠΕ από τον Μάρτιο του 2021 έως τον Ιούλιο του 2022, τόνισε ότι ουδέποτε προχώρησε σε παράνομη πληρωμή, ούτε ζήτησε, διαπραγματεύτηκε ή εκβίασε για οικονομικό όφελος.
Κατά την κατάθεσή του, απέρριψε κατηγορηματικά τις αναφορές που τον συνδέουν με διευκολύνσεις σε ελεγχόμενα ΑΦΜ, χαρακτηρίζοντας «παρεξηγημένες» τις συνομιλίες που καταγράφηκαν στις επισυνδέσεις της ευρωπαϊκής εισαγγελίας. «Η αξία βρίσκεται στην πράξη, όχι στον διάλογο. Και πράξη παράνομη δεν έχω κάνει ποτέ», σημείωσε.
Απαντώντας σε ερωτήσεις βουλευτών, ο πρώην πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ επεσήμανε ότι η υπόθεση που αφορά καθυστερήσεις σε πληρωμές δικαιούχων συνδέεται με υπηρεσιακές διαδικασίες και όχι με δικές του ενέργειες. Δήλωσε επίσης ότι η κατηγορία περί υπεξαγωγής εγγράφου είναι «έωλη», καθώς –όπως είπε– όλα τα σχετικά στοιχεία βρίσκονται καταγεγραμμένα στο πληροφοριακό σύστημα του Οργανισμού.
Παράλληλα, διέψευσε πως υπήρξε «προνομιακός συνομιλητής» του Μάκη Βορίδη, σημειώνοντας ότι οι μεταξύ τους επαφές ήταν ελάχιστες και τυπικές. «Ούτε κοινό κύκλο είχαμε, ούτε κοινές επαφές», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Ο κ. Μελάς απέδωσε τις παθογένειες του ΟΠΕΚΕΠΕ σε τέσσερις βασικούς λόγους: την απουσία ολοκληρωμένων διαχειριστικών σχεδίων βόσκησης, την έλλειψη κτηματολογίου, τη σοβαρή υποστελέχωση και τα κενά στη λειτουργία του κράτους. Τόνισε, δε, ότι επί θητείας του αυξήθηκαν οι διασταυρωτικοί έλεγχοι και έγινε προσπάθεια ο Οργανισμός να αποκτήσει μεγαλύτερη ανεξαρτησία.
Κλείνοντας, επανέλαβε ότι δεν απέκρυψε ποτέ φάκελο από τη δικαιοσύνη και σημείωσε πως η έρευνα είναι σεβαστή, αλλά «ουδεμία παράνομη πράξη» βαρύνει τον ίδιο.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ποιοι συνταξιούχοι πληρώνονται
Πότε αναμένεται η πρώτη πληρωμή
Η νέα αύξηση θα εφαρμοστεί από την 1η Απριλίου
Το ιστορικό των αυξήσεων και το πλέγμα μέτρων για την ενίσχυση του εισοδήματος
Το μήνυμα της Αμερικανίδας πρέσβειρας για την 25η Μαρτίου
Το μήνυμα που έστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μετά την ολοκλήρωση της μεγάλης στρατιωτικής παρέλασης
«Η Ελλάδα προχωρά μπροστά παρά τις δυσκολίες»
«Χρόνια πολλά για τη μεγάλη διπλή εορτή της 25ης Μαρτίου και του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου!»
Τι ισχύει με την προσαύξηση, ποιοι τη δικαιούνται
«Η χώρα είναι προετοιμασμένη να ανταπεξέλθει στο κλίμα διεθνούς αστάθειας», τονίζει ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών και πρόεδρος του Eurogroup
Στην εισήγησή του στην συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας της ΚΟΕΣ
Στόχος είναι να ολοκληρωθούν όλες οι απαραίτητες προετοιμασίες, συμπεριλαμβανομένης της μεταφοράς εξοπλισμού
«Ο κόσμος είναι οργισμένος και κάθε μέρα οργίζεται και περισσότερο με αυτά που βλέπει»
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εξηγεί γιατί δεν προκρίθηκε η μείωση του ΕΦΚ
Σύμφωνα με σχετική έκθεση της Κομισιόν
Μετά την παραίτηση Χαρίτση
Δεν παραιτείται από βουλευτής
Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας εξαπέλυσε δριμεία επίθεση κατά του Γιώργου Φλωρίδη για τις συνθήκες στην αίθουσα που ξεκίνησε η δίκη των Τεμπών
Με βάση ποια κριτήρια αξιολογείται η αίτηση στην πλατφόρμα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.