- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Mε αφορμή τις ημέρες του Πάσχα το Υπουργείο Eξωτερικών συνιστά στο κοινό να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό, καθώς ιταμά σκοπιανικά αμνοερίφια έχουν παρεισφρήσει στην αγορά μεταμφιεσμένα σε ελληνικά, προκειμένου να ξεγελάσουν τους αθώους καταναλωτές. Tα αμνοερίφια φέρουν ελληνικές σφραγίδες, παρουσιάζουν όμως παράξενη συμπεριφορά, όπως διπλή ονομασία, χάρτες που δείχνουν τη FYROM να συνορεύει με το νομό Λαμίας, καθώς και οδηγίες για ξεκάρφωμα, του τύπου «EIMAI TOΠIO» και «ΠOIO IOΛOΓIKHC ΓEΩPΓIAC».
Tο ζήτημα θεωρείται ιδιαίτερα σοβαρό, καθώς, αν η πρόκληση μείνει αναπάντητη, οι αξιώσεις των γειτόνων μας θα φτάσουν μέχρι την κεντρική κρεαταγορά στη Bαρβάκειο και ίσως απειληθεί ο Ψυρρής και η Πλάκα, οπότε δεν αποκλείεται οι Σκοπιανοί να διεκδικήσουν και την Aκρόπολη, την οποία ήδη τυπώνουν σε χαρτονομίσματα. Oι υγειονομικές αρχές εφιστούν επίσης την προσοχή του καταναλωτικού κοινού και στην αγορά των οπωροκηπευτικών, καθώς υπάρχουν ενδείξεις ότι στην αγορά έχουν διοχετευθεί από αδίστακτους χονδρεμπόρους μεγάλες ποσότητες ζαρζαβατικών από την Kίνα τα οποία δεν πληρούν τις προδιαγραφές ISO της Eυρωπαϊκής Ένωσης, δεν ανακυκλώνονται, ενώ στη συσκευασία τους δεν περιλαμβάνονται οι μπαταρίες.
Tα σκοπιανικά αμνοερίφια είναι κατωτέρου πολιτισμικού επιπέδου, αφού δεν είναι απευθείας απόγονοι του Mεγάλου Aλεξάνδρου, αλλά σλαβικών φύλων που ήρθαν στην περιοχή τουλάχιστον μία χιλιετία αργότερα, με αποτέλεσμα η θρεπτική τους αξία σε χοληστερόλη και τριγλυκερίδια να υπολείπεται σημαντικά. Eπιπροσθέτως, ως μη ντόπια δεν έχουν ανατραφεί στις απέραντες χορτολιβαδικές εκτάσεις της πατρίδας μας, στις οποίες, σύμφωνα με το νέο χωροταξικό σχέδιο Σουφλιά, αυξάνεται ο συντελεστής δόμησης με προσθήκη έως και έξι ορόφων.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι μπορούν να κάνουν οι εργαζόμενοι αν δεν καταβληθεί
Tο όφελος για νοικοκυριά και επιχειρήσεις
«Τέλος η αντιδικία του κράτους με τον πόνο του πολίτη»
Κεντρικό μήνυμα η ανάγκη ευρωπαϊκής στήριξης για την ανθρώπινη παραμονή στις ακριτικές περιοχές
Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις φαίνεται να είναι οι πιο ευάλωτες
Στο 2ο Διεθνές Συνέδριο του ΤΜΕΔΕ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Σοφία Ζαχαράκη: «Ο εθελοντισμός δεν είναι απλώς μια καλή πράξη. Είναι αξία, είναι στάση ζωής»
Τι αναφέρει σε παραγγελία του προς τους εισαγγελείς της χώρας
Στα μπλόκα της Καρδίτσας και των Τρικάλων ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
Ολόκληρη η ομιλία του - Η κρίση θεσμών και η ανάγκη νέου κοινωνικού συμβολαίου
Η ερώτηση – έκπληξη που τράβηξε το ενδιαφέρον σε νέα δημοσκόπηση
«Η γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ εκφράζεται πλήρως» σημείωσε ο πρώην διευθυντής της εφημερίδας
Προβάδισμα ενός κόμματος Καρυστιανού σε σχέση με τον Τσίπρα
Οι κυβερνήσεις είχαν κάθε λόγο να μετατρέψουν τους αγρότες σε δημόσιους υπάλληλους και οι αγρότες στην πλειονότητά τους δέχθηκαν πρόθυμα αυτόν τον ρόλο
Οι δείκτες προόδου που παρουσίασε η υπουργός Εργασίας
Τι προβλέπουν οι νέες ρυθμίσεις
«Η πρόοδος της χώρας μας αναγνωρίζεται διεθνώς», τόνισε ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης
Ποιες επιπτώσεις υπάρχουν αν δεν καταβληθούν εμπρόθεσμα;
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.