- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Mε αφορμή τις ημέρες του Πάσχα το Υπουργείο Eξωτερικών συνιστά στο κοινό να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό, καθώς ιταμά σκοπιανικά αμνοερίφια έχουν παρεισφρήσει στην αγορά μεταμφιεσμένα σε ελληνικά, προκειμένου να ξεγελάσουν τους αθώους καταναλωτές. Tα αμνοερίφια φέρουν ελληνικές σφραγίδες, παρουσιάζουν όμως παράξενη συμπεριφορά, όπως διπλή ονομασία, χάρτες που δείχνουν τη FYROM να συνορεύει με το νομό Λαμίας, καθώς και οδηγίες για ξεκάρφωμα, του τύπου «EIMAI TOΠIO» και «ΠOIO IOΛOΓIKHC ΓEΩPΓIAC».
Tο ζήτημα θεωρείται ιδιαίτερα σοβαρό, καθώς, αν η πρόκληση μείνει αναπάντητη, οι αξιώσεις των γειτόνων μας θα φτάσουν μέχρι την κεντρική κρεαταγορά στη Bαρβάκειο και ίσως απειληθεί ο Ψυρρής και η Πλάκα, οπότε δεν αποκλείεται οι Σκοπιανοί να διεκδικήσουν και την Aκρόπολη, την οποία ήδη τυπώνουν σε χαρτονομίσματα. Oι υγειονομικές αρχές εφιστούν επίσης την προσοχή του καταναλωτικού κοινού και στην αγορά των οπωροκηπευτικών, καθώς υπάρχουν ενδείξεις ότι στην αγορά έχουν διοχετευθεί από αδίστακτους χονδρεμπόρους μεγάλες ποσότητες ζαρζαβατικών από την Kίνα τα οποία δεν πληρούν τις προδιαγραφές ISO της Eυρωπαϊκής Ένωσης, δεν ανακυκλώνονται, ενώ στη συσκευασία τους δεν περιλαμβάνονται οι μπαταρίες.
Tα σκοπιανικά αμνοερίφια είναι κατωτέρου πολιτισμικού επιπέδου, αφού δεν είναι απευθείας απόγονοι του Mεγάλου Aλεξάνδρου, αλλά σλαβικών φύλων που ήρθαν στην περιοχή τουλάχιστον μία χιλιετία αργότερα, με αποτέλεσμα η θρεπτική τους αξία σε χοληστερόλη και τριγλυκερίδια να υπολείπεται σημαντικά. Eπιπροσθέτως, ως μη ντόπια δεν έχουν ανατραφεί στις απέραντες χορτολιβαδικές εκτάσεις της πατρίδας μας, στις οποίες, σύμφωνα με το νέο χωροταξικό σχέδιο Σουφλιά, αυξάνεται ο συντελεστής δόμησης με προσθήκη έως και έξι ορόφων.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τέσσερα F-16 στην Κύπρο, για ενίσχυση της άμυνας- Μετάβαση Δένδια και Α/ ΓΕΕΘΑ στη Λευκωσία
Παγωμένα κονδύλια και βέτο, η δοκιμασία των ευρωπαϊκών αξιών
Όσα είπε στο Face2Face και την Κατερίνα Παναγοπούλου για την πολιτική επικαιρότητα και τις προσωπικές στιγμές που σημάδεψαν την πορεία της
Διυπουργική πρωτοβουλία για ταχύτερη εξυπηρέτηση πολιτών και απλούστευση διαδικασιών
Διακοπή ενός μήνα στα Στενά του Ορμούζ μπορεί να διπλασιάσει τις τιμές φυσικού αερίου στην Ευρώπη
Tα συστήματα που έχουν οι ελληνικές φρεγάτες
Συνεχής ενημέρωση της Επιτροπής Άμυνας και Εξωτερικών από τον Γιώργο Γεραπετρίτη
Ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε από τις πρεσβείες και τα προξενεία για την κατάσταση στη Μέση Ανατολή
Τι αναφέρει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
Βελτιώνονται οι υποδομές πρόσβασης για όσους επισκέπτες αντιμετωπίζουν κινητικά προβλήματα
Σπεύδουν δύο ελληνικές φρεγάτες στην Κύπρο
Παρακαλούνται οι πολίτες να παρακολουθούν τις ανακοινώσεις που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Εξωτερικών
Το εθνικό πρόγραμμα υλοποιείται από το υπουργείο Υγείας σε συνεργασία με την UNICEF
Συνολικά 325 πλοία ελληνικών συμφερόντων βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή
Πιο «ψύχραιμη» αντίδραση στην Ευρώπη
H Περιφέρεια υλοποιεί σειρά έργων υποδομής που ωφελούν περισσότερους από 600.000 κατοίκους
Παπαστεργίου: Στρατηγική επένδυση εθνικής σημασίας
Θυσιάζονται τα ψήγματα αλήθειας στον βωμό της υπεραπλούστευσης της πραγματικότητας
Για τις τελευταίες εξελίξεις στο Ιράν και τη Μέση Ανατολή
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.