- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Γεωργιάδης: Το βραχιολάκι έριξε στο μισό την αναμονή στα επείγοντα
«Είμαστε υπουργοί για να κάνουμε τη ζωή των ανθρώπων καλύτερη» δήλωσε ο υπουργός Υγείας
Άδωνις Γεωργιάδης: Ο υπουργός Υγείας για το βραχιολάκι στα επείγοντα και τη γραμμή 1566
Ο Άδωνις Γεωργιάδης υποστήριξε σε συνέντευξή του στο ERTNews ότι καταγράφεται σημαντική μείωση του χρόνου αναμονής στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών μετά την εφαρμογή του ηλεκτρονικού «βραχιολιού». Μάλιστα, σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, «η μέση αναμονή στον Ευαγγελισμό πριν από 1,5 χρόνο ήταν 9 ώρες, σήμερα έχει πέσει στις 5,5».
Ο Άδωνις Γεωργιάδης ανακοίνωσε πως μέχρι το τέλος Ιουλίου θα δοθεί συνέντευξη Τύπου για την εφαρμογή του «βραχιολιού» στα επείγοντα, με πρώτο παράδειγμα το νοσοκομείο «Αττικόν». «Γιατί με ενδιαφέρει το Αττικόν; Είναι το μεγαλύτερο νοσοκομείο στην Ελλάδα, 350.000 ασθενείς πηγαίνουν κάθε χρόνο στα επείγοντα», εξήγησε.
Ο Άδωνις Γεωργιάδης για τη γραμμή 1566
Ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε ότι η τηλεφωνική γραμμή 1566, που βρίσκεται σε πιλοτική φάση, δέχεται ήδη 5.000 με 6.000 κλήσεις καθημερινά. «Από τον Σεπτέμβριο θα μπουν και τα 127 νοσοκομεία στο σύστημα», δήλωσε ο υπουργός, προσθέτοντας: «Θα σου κλείνει ραντεβού, θα σε καλεί για τις προληπτικές εξετάσεις». Στόχος είναι να υπάρχει ένα ενιαίο και δωρεάν σύστημα εξυπηρέτησης πολιτών στην υγεία.
Επιπλέον, ο υπουργός γνωστοποίησε πως από τα 6.380 sms αξιολόγησης έχουν απαντηθεί ήδη 1.800, δηλαδή περίπου το 20%. «Είναι ένα καλό δείγμα για να εξάγουμε συμπεράσματα», είπε και κάλεσε τους πολίτες να συμμετέχουν: «Θα διορθώσουμε τις ατέλειες. Είμαστε υπουργοί για να κάνουμε τη ζωή των ανθρώπων καλύτερη».
Σχετικά με την εφαρμογή απογευματινών χειρουργείων οδήγησε σε σημαντική μείωση των ασθενών που περιμένουν για χειρουργείο: «Όταν ήρθα είχαμε 88.000, τώρα έχουμε 37.000», σημείωσε.
Σε σημαντική βελτίωση στη στελέχωση των δομών υγείας στα νησιά αναφέρθηκε ο υπουργός, υποστηρίζοντας ότι φέτος υπάρχει 70% κάλυψη, δηλαδή 70% καλύτερα από πέρσι.
Πηγή: ΕΡΤ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Κατηγορεί την ηγεσία ΠΑΣΟΚ, υποστηρίζοντας ότι στοχοποιήθηκε για αποκλεισμό από ψηφοδέλτια
Μακριά από την Αθήνα ο Πρόεδρος και οι περισσότεροι αρχηγοί - Στην πρωτεύουσα παραμένει ο Ανδρουλάκης
Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης συνομίλησε με παραγωγούς
Στα ύψη οι τιμές του οβελία
«Σφίγγεις τα δόντια και κάνεις τα δύσκολα»
Με γεμάτο ρεζερβουάρ προσπαθούν να φύγουν οι εκδρομείς
Ο Μίλτον Φρίντμαν και τα βραχυπρόθεσμα μέτρα κοινωνικής πολιτικής
Και καθυστερεί ακόμα περισσότερο την πληρωμή
Πότε μπαίνουν οι επικουρικές σε Δημόσιο και ιδιωτικό τομέα
Η Μάρλα-Σβένια Λίμπιχ καταζητούνταν από τον Αύγουστο για να εκτίσει ποινή φυλάκισης 18 μηνών
«Βλέπουμε παιδιά 12-13 ετών να είναι κολλημένα σε μία οθόνη» - Η συνέντευξη του πρωθυπουργού
Η Ελλάδα ζητά κοινό όριο ηλικίας στα social media - Στα 15 έτη η πρόταση Μητσοτάκη
«Τώρα θυμήθηκε...το Πάσχα ο ρουσφετάκιας υπουργός για να ξεφύγει» - Η νέα ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ
Η Ελλάδα συγκαταλέγεται ανάμεσα στις πλήρεις δημοκρατίες, ενώ μικρή ανάκαμψη καταγράφει ο παγκόσμιος δείκτης δημοκρατίας του Economist
Στις ανησυχίες που έχουν δημιουργηθεί σε πολίτες και μερίδα γιατρών, απαντά ο υπουργός Υγείας
Τι απαντά το υπουργείο Εξωτερικών στην προκλητική ανακοίνωση της Άγκυρας για τη μειονότητα και τους μουφτήδες
«Στόχος η αξιόπιστη εναλλακτική για τις Πανελλήνιες» σημείωσε η υπουργός Παιδείας
Το δικαστήριο θα αποφασίσει αν προκύπτει αδίκημα σχετικά με κατασκοπεία
Μετά από έξι χρόνια άνοιξε η Βασιλίσσης Όλγας για πεζούς και ποδήλατα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.