Ν. Κεραμέως: Δημιουργούμε ευκαιρίες με βάση τις πραγματικές ανάγκες της αγοράς
Στα ναυπηγεία Ελευσίνας βρέθηκε η υπουργός Εργασίας
«Σήμερα βλέπουμε τη διασύνδεση της επαγγελματικής εκπαίδευσης με τις ανάγκες της οικονομίας στην πράξη»
Για «μια ιδιαίτερη ημέρα» έκανε λόγο η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Νίκη Κεραμέως σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στον συνεδριακό χώρο των Ναυπηγείων Ελευσίνας με αφορμή την πρόσληψη 15 νέων εργαζομένων, αποφοίτων της ΕΠΑΣ Μαθητείας ΔΥΠΑ Ελευσίνας οι οποίοι εντάσσονται στην ομάδα της ΟΝΕΧ, μέσω του προγράμματος αμειβόμενης πρακτικής άσκησης στα ναυπηγεία.
Η Νίκη Κεραμέως υπογράμμισε ότι βασική αποστολή του υπουργείου Εργασίας είναι «να δημιουργεί διαρκώς νέες ευκαιρίες, να φέρνει πιο κοντά την προσφορά και τη ζήτηση και να τονώνει διαρκώς την απασχόληση».
Σύμφωνα με την κ. Κεραμέως όλη αυτή η προσπάθεια ξεκίνησε ότι η εταιρία ΟΝΕΧ επικοινώνησε στο υπουργείο Εργασίας και στη ΔΥΠΑ τις ανάγκες που είχε για συγκεκριμένα επαγγέλματα όπως τεχνίτες ναυπηγικής βιομηχανίας, ηλεκτροσυγκολλητές, ηλεκτρολόγους κλπ. Πρόσθεσε ότι η ανταπόκριση της ΔΥΠΑ ήταν άμεση, περιλαμβάνοντας αυτές τις ειδικότητες στην σχολή της στην Ελευσίνα.
Αυτή η συνεργασία όπως τόνισε η υπουργός Εργασίας «θα πρέπει να αποτελέσει σημαία και για άλλες συνεργασίες μεταξύ του ιδιωτικού τομέα με το υπουργείο Εργασίας και τη Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης» υπογραμμίζοντας ότι «είμαστε ανοικτοί να καταγράψουμε τις ανάγκες και να βοηθήσουμε στην καλλιέργεια εκείνων των ειδικοτήτων πού είναι απαραίτητες για την αγορά εργασίας».
«Σήμερα βλέπουμε τη διασύνδεση της επαγγελματικής εκπαίδευσης με τις ανάγκες της οικονομίας στην πράξη», είπε ο διοικητής της ΔΥΠΑ , Σπύρος Πρωτοψάλτης υπογραμμίζοντας ότι οι 15 σπουδαστές της σχολής, ξεκινούν της επαγγελματικής σταδιοδρομία. Πρόσθεσε ότι στόχος είναι η δημιουργία και άλλων τέτοιων συμπράξεων, με την εν λόγω συνεργασία να αποτελεί τον «οδηγό» τονίζοντας επίσης ότι το επόμενο διάστημα θα ανακοινωθούν και άλλες τέτοιες δράσεις.
Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της ONEX, Πάνος Ξενοκώστας υπογράμμισε ότι στο υπουργείο Εργασίας «άκουσαν τα προβλήματά μας, έχουν λύσει σχεδόν όλα μας τα αιτήματα, τα έχουν λύσει με φροντίδα και ταχύτητα κάτι που είναι συγκριτικό πλεονέκτημα για εμάς. Είμαστε σε ένα κλάδος που είναι διεθνής ανταγωνιστικά, ανταγωνιζόμαστε ναυπηγεία άλλων χωρώ, οπότε η ταχύτητα μετράει».
Και πρόσθεσε «τελική η επιτυχία αυτού του κλάδου και η αναγέννησή του και η διατήρησή του ως ένας κλάδους πρωτοκαθεδρία της χώρας είναι μια προσπάθεια πολλών ανθρώπων, είναι της κυβέρνησης, του ιδιωτικού τομέα και όλοι μαζί, μαζί με τους εργαζόμενους στην πρώτη γραμμή προχωράμε να το ολοκληρώσουμε».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ποια είναι η τελευταία μέρα προσφορών
«Πλημμυρισμένη η ανασφάλεια των πολιτών», δήλωσε ο Παύλος Χρηστίδης
Στόχος η πλήρης αναβάθμιση με 100% τηλεδιοίκηση, σηματοδότηση και ETCS έως τον Αύγουστο του 2026
Η υπογραφή ενός νόμου είναι μια πράξη έγκρισης με πολιτικό βάρος
Πού παγώνουν οι άδειες Airbnb σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και γιατί η άδεια δεν ακολουθεί πλέον το ακίνητο
Σε πλήρη εξέλιξη η διαβούλευση με κοινωνικούς εταίρους - Στόχος τα 950 ευρώ έως το 2027
Το υπουργείο Οικονομικών επιστρατεύει ηλεκτρονικό δελτίο αποστολής, πελατολόγιο και ψηφιακή κάρτα εργασίας παντού
Η συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ συνεχίζεται
Τι πρέπει να γνωρίζουν οι δικαιούχοι
Νέα δομή για υιοθεσίες και ανακαίνιση Ξενώνα Βραχείας Φιλοξενίας παιδιών με αναπηρία
Η απάντηση της υπουργού Τουρισμού στα δημοσιεύματα
Όσα είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για τα αυθαίρετα
Οι απαντήσεις Φλωρίδη για τη διαδικασία
Η αντίληψη της εξουσίας ως συναδελφική αλληλεγγύη
Ο πρωθυπουργός μίλησε για ΗΠΑ–ΕΕ, Γροιλανδία, κοινή άμυνα και το Συμβούλιο Ειρήνης για τη Γάζα
Δεν θα είμαι υποψήφιος στις εθνικές εκλογές
Ο καθηγητής του ΟΠΑ και μέλος του Συμβουλίου Νομισματικής Πολιτικής της ΤτΕ μιλάει για ανθρώπινο κεφάλαιο, αξιολόγηση στην εκπαίδευση, αγορά εργασίας και το στοίχημα της επιστροφής των νέων στην Ελλάδα
Αύξηση 15,1% στις εκταμιεύσεις – Επτά στα δέκα καταναλωτικά δάνεια μέσω e-banking και m-banking
Νομοσχέδιο για λιγότερη γραφειοκρατία, ταχύτερες διαδικασίες και λύσεις «καθημερινής τρέλας» στο Δημόσιο
Εκπτώσεις σε 35 χώρες, ταξίδια, πολιτισμό και online αγορές
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.