- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ν. Κεραμέως: Δημιουργούμε ευκαιρίες με βάση τις πραγματικές ανάγκες της αγοράς
Στα ναυπηγεία Ελευσίνας βρέθηκε η υπουργός Εργασίας
«Σήμερα βλέπουμε τη διασύνδεση της επαγγελματικής εκπαίδευσης με τις ανάγκες της οικονομίας στην πράξη»
Για «μια ιδιαίτερη ημέρα» έκανε λόγο η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Νίκη Κεραμέως σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στον συνεδριακό χώρο των Ναυπηγείων Ελευσίνας με αφορμή την πρόσληψη 15 νέων εργαζομένων, αποφοίτων της ΕΠΑΣ Μαθητείας ΔΥΠΑ Ελευσίνας οι οποίοι εντάσσονται στην ομάδα της ΟΝΕΧ, μέσω του προγράμματος αμειβόμενης πρακτικής άσκησης στα ναυπηγεία.
Η Νίκη Κεραμέως υπογράμμισε ότι βασική αποστολή του υπουργείου Εργασίας είναι «να δημιουργεί διαρκώς νέες ευκαιρίες, να φέρνει πιο κοντά την προσφορά και τη ζήτηση και να τονώνει διαρκώς την απασχόληση».
Σύμφωνα με την κ. Κεραμέως όλη αυτή η προσπάθεια ξεκίνησε ότι η εταιρία ΟΝΕΧ επικοινώνησε στο υπουργείο Εργασίας και στη ΔΥΠΑ τις ανάγκες που είχε για συγκεκριμένα επαγγέλματα όπως τεχνίτες ναυπηγικής βιομηχανίας, ηλεκτροσυγκολλητές, ηλεκτρολόγους κλπ. Πρόσθεσε ότι η ανταπόκριση της ΔΥΠΑ ήταν άμεση, περιλαμβάνοντας αυτές τις ειδικότητες στην σχολή της στην Ελευσίνα.
Αυτή η συνεργασία όπως τόνισε η υπουργός Εργασίας «θα πρέπει να αποτελέσει σημαία και για άλλες συνεργασίες μεταξύ του ιδιωτικού τομέα με το υπουργείο Εργασίας και τη Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης» υπογραμμίζοντας ότι «είμαστε ανοικτοί να καταγράψουμε τις ανάγκες και να βοηθήσουμε στην καλλιέργεια εκείνων των ειδικοτήτων πού είναι απαραίτητες για την αγορά εργασίας».
«Σήμερα βλέπουμε τη διασύνδεση της επαγγελματικής εκπαίδευσης με τις ανάγκες της οικονομίας στην πράξη», είπε ο διοικητής της ΔΥΠΑ , Σπύρος Πρωτοψάλτης υπογραμμίζοντας ότι οι 15 σπουδαστές της σχολής, ξεκινούν της επαγγελματικής σταδιοδρομία. Πρόσθεσε ότι στόχος είναι η δημιουργία και άλλων τέτοιων συμπράξεων, με την εν λόγω συνεργασία να αποτελεί τον «οδηγό» τονίζοντας επίσης ότι το επόμενο διάστημα θα ανακοινωθούν και άλλες τέτοιες δράσεις.
Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της ONEX, Πάνος Ξενοκώστας υπογράμμισε ότι στο υπουργείο Εργασίας «άκουσαν τα προβλήματά μας, έχουν λύσει σχεδόν όλα μας τα αιτήματα, τα έχουν λύσει με φροντίδα και ταχύτητα κάτι που είναι συγκριτικό πλεονέκτημα για εμάς. Είμαστε σε ένα κλάδος που είναι διεθνής ανταγωνιστικά, ανταγωνιζόμαστε ναυπηγεία άλλων χωρώ, οπότε η ταχύτητα μετράει».
Και πρόσθεσε «τελική η επιτυχία αυτού του κλάδου και η αναγέννησή του και η διατήρησή του ως ένας κλάδους πρωτοκαθεδρία της χώρας είναι μια προσπάθεια πολλών ανθρώπων, είναι της κυβέρνησης, του ιδιωτικού τομέα και όλοι μαζί, μαζί με τους εργαζόμενους στην πρώτη γραμμή προχωράμε να το ολοκληρώσουμε».
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η ΝΔ ανεβαίνει δύο μονάδες, διευρύνει τη διαφορά από το ΠΑΣΟΚ και καταγράφεται διακομματική στήριξη για Κύπρο
Μέχρι σήμερα, περισσότεροι από 7.000 πολίτες δέχθηκαν κατ’ οίκον υπηρεσίες υγείας
«Υπάρχει ψευδής είδηση, δεν υπάρχει ψευδής άποψη», δήλωσε ο πρωθυπουργός
Στο Athens Alitheia Forum ο πρωθυπουργός
Το «πάμε για έναν καφέ» δεν είναι πια μία απλή πρόταση για χαλάρωση και φιλικότητα
Η Κύπρος είναι και μέλος της Ευρώπης. Θα είναι μεγάλη επιτυχία λοιπόν αν το Ενιαίο Αμυντικό Δόγμα αντικατασταθεί από ένα Ευρωπαϊκό Αμυντικό Δόγμα
Πώς διαμορφώνεται το πλαφόν σε τρόφιμα
Ποιες είναι οι ημερομηνίες διεξαγωγής εξετάσεων και κλήρωσης
Πρακτικές συμβουλές για την προστασία από επιθέσεις τύπου phishing
Ο υπουργός Υγείας εγκαινίασε τη νέα πτέρυγα για ογκολογικούς ασθενείς στο «Παπαγεωργίου»
Η υπουργός Πολιτισμού εγκαινίασε το νέο Ηχογραφικό Κέντρο και το Στούντιο Επαυξημένης Πραγματικότητας
«Οι πιέσεις στις τιμές θα εντείνονται» προειδοποιεί ο αναπηρωτής υπουργός Μεταφορών και Υποδομών
Ο Γάλλος πρόεδρος δεν διανύει την πιο ανέφελη περίοδο της δεύτερης θητείας του. Το διακύβευμα στην περίπτωσή του είναι ένα: η υστεροφημία του.
Μέχρι 30 Ιουνίου η ολοκλήρωση των «κάθετων» έργων του ΤΑΑ στα νοσοκομεία
Ξεκινούν σαρωτικοί έλεγχοι, έρχονται τσουχτερά πρόστιμα
Πώς διαμορφώνονται οι τιμές στα κρεοπωλεία
Στο Athens Alitheia Forum ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
«Όπως βλέπετε το κεφάλι μου είναι στη θέση του»
Τα συχνότερα λάθη και παραλείψεις στην αίτηση για το Α21
Ένα κερασάκι στην τούρτα-δώρο προς τον πρωθυπουργό
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.