- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Ευπρόσδεκτος κάθε έλεγχος λένε Κ. Λαλιώτης και Β. Παπανδρέου
Με αφορμή το δημοσίευμα της εφημερίδας Πρώτο Θέμα
Ευπρόσδεκτο χαρακτηρίζουν κάθε έλεγχο από τα όργανα της Πολιτείας ο Κώστας Λαλιώτης και η Βάσω Παπανδρέου, με αφορμή δημοσίευμα του Πρώτου Θέματος για έρευνα του ΣΔΟΕ στα περιουσιακά στοιχεία των δύο πρώην υπουργών, του πρώην βουλευτή Ανδρέα Μακρυπίδη και συγγενικών τους προσώπων, για την περίοδο 2000-2012.
Με αφορμή το δημοσίευμα ο Κώστας Λαλιώτης έκανε την ακόλουθη δήλωση:
1. Κάθε έλεγχος των θεσμικών οργάνων της Πολιτείας είναι ευπρόσδεκτος γιατί δεν έχω να κρύψω τίποτα και γιατί δεν έχω να φοβηθώ κανέναν.
»Όλα τα περιουσιακά μου στοιχεία (προσωπικά και οικογενειακά) βρίσκονται στην Ελλάδα, είναι απολύτως διαφανή και συγκεκριμένα και είναι διαχρονικά δηλωμένα αναλυτικά και τεκμηριωμένα στις ετήσιες δηλώσεις μου για το Πόθεν Έσχες.
2. Είναι γνωστό και αδιαμφισβήτητο ότι όλα τα χρόνια κατά τη θητεία μου στην πολιτική υπηρέτησα με πίστη τη Διαφάνεια, τη Νομιμότητα και το Δημόσιο Συμφέρον, έχοντας διαρκώς ανοιχτό μέτωπο ενάντια σε κάθε μορφή μαύρου χρήματος, ενάντια σε γκρίζες ζώνες στη δημόσια ζωή και ενάντια στις OFFSHORE εταιρείες.
Ασφαλώς και όλοι θυμούνται τις τεκμηριωμένες και δικαιωμένες αποκαλύψεις μου και τις πολυετείς συγκρούσεις μου για την περιβόητη OFFSHORE Λιβεριανή Εταιρεία MAYO και τα πλοκάμια της στην Ελλάδα.»
Με αφορμή το ίδιο δημοσίευμα η Βάσω Παπανδρέου έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Κάθε έλεγχος σε πολιτικά πρόσωπα είναι ευπρόσδεκτος και καλοδεχούμενος.
Έχω άλλωστε ζητήσει να ελεγχθούν συστηματικά και σε βάθος, τα περιουσιακά στοιχεία όσων διετέλεσαν υπουργοί τα τελευταία δέκα χρόνια μέχρι και σήμερα.
Μου προκαλεί όμως απορία, η διαρροή ενός εγγράφου για έλεγχο προσώπων κατ΄επιλογή, χωρίς να έχει πραγματοποιηθεί η παραμικρή επικοινωνία για διασταύρωση της υπόστασης, της όποιας καταγγελίας.
Σε ότι με αφορά, δηλώνω ότι όλα μου τα περιουσιακά στοιχεία μου είναι καταχωρημένα αναλυτικά στις δηλώσεις Πόθεν Έσχες, που υποβάλω κάθε χρόνο.
Δεν διαθέτω περιουσία, κινητή ή ακίνητη, στο εξωτερικό. Όλες οι καταθέσεις μου είναι γνωστές και σε ελληνικές τράπεζες. Δεν διαθέτω μετοχές, ομόλογα, ή επενδυτικά προϊόντα, εδώ ή στο εξωτερικό.
Καλώ επομένως του αρμόδιους υπουργούς και τις υπηρεσίες, να διενεργήσουν και να ολοκληρώσουν ταχύτατα τον έλεγχο, ώστε να μην δημιουργούνται εντυπώσεις.
Αν εντός πέντε ημερών δεν έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος θα προσφύγω στη δικαιοσύνη.»
Ανάλογη ήταν και η απάντηση του κ. Ανδρέα Μακρυπίδη.
«Με αφορμή τον τίτλο της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» που δημοσιεύει έγγραφο της Ειδικής Γραμματείας ΣΔΟΕ προς την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς όπου περιλαμβάνεται και το όνομά μου δηλώνω τα εξής: Είναι επιβελημένος και εκ μέρους μου ευπρόσδεκτος ο έλεγχος των θεσμικών οργάνων της Πολιτείας και αποτελεί στοιχείο της δημοκρατικής λειτουργίας.
Δεν έχω καμμία σχέση με OFFSHORE εταιρείες ούτε με τραπεζικούς λογαριασμούς στο εξωτερικό και η περιουσιακή μου κατάσταση, στο σύνολό της είναι δηλωμένη αναλυτικά και τεκμηριωμένα στις ετήσιες φορολογικές δηλώσεις εισοδήματος και στις δηλώσεις του Πόθεν Εσχες. Επιθυμώ την άμεση επίσπευση και ολοκλήρωση της ελεγκτικής διαδικασίας.
Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ Κατερίνα Μαυρωνά
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Εκπτώσεις σε 35 χώρες, ταξίδια, πολιτισμό και online αγορές
Νομοσχέδιο για λιγότερη γραφειοκρατία, ταχύτερες διαδικασίες και λύσεις «καθημερινής τρέλας» στο Δημόσιο
Πρόταση συμβιβασμού για τη Γάζα, στήριξη σε Δανία–Γροιλανδία και μήνυμα εκτόνωσης στις ευρωατλαντικές σχέσεις
Στο 16% το προβάδισμα, στο 50% η δημοφιλία Καρυστιανού
Με αφορμή φερόμενες πωλήσεις ακινήτων σε Βούλγαρους επενδυτές
Ο πρώην πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ μίλησε για τεχνική λύση, βοσκοτόπια, ελέγχους ΕΕ και διαχρονική εγκατάλειψη
Έτος ορόσημο το 2025 - Πώς η ψηφιοποίηση και το gov.gr διπλασίασαν τους εγγεγραμμένους δωρητές
Στην κηδεία ο Βασίλης Κικίλιας - Στο νοσοκομείο παραμένει 50χρονη λιμενικός
Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος αναλύει τις ευκαιρίες και τους κινδύνους
Για το ίδιο το ΠΑΣΟΚ αλλά και για τους εκατοντάδες χιλιάδες ψηφοφόρους που ψάχνουν σοβαρή εναλλακτική, και όχι άλλο ένα αριστερό πείραμα, είναι καταστροφή
Μια προσωπική συζήτηση μακριά από την επικαιρότητα για το οικονομικό-πολιτικό σκηνικό της μεταπολεμικής Ελλάδας και το αύριο της χώρας. Αφορμή το νέο του βιβλίο, «Ελλάδα 1953-2024 - Χρόνος και Πολιτική Οικονομία».
Τετραήμερες εργασίες, με εισήγηση Χαρίτση και ψηφοφορίες για θέσεις και πολιτική απόφαση
Εντός Φεβρουαρίου το νομοσχέδιο - Σε εφαρμογή το ΕΡΓΑΝΗ 2 και νέο πρόγραμμα για 10.000 γυναίκες
Θα αναχωρήσει για τις Βρυξέλλες
Σημαντικές απώλειες για ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ και Πλεύση
Ανοιχτά αύριο 22/1 τα σχολεία
Λόγω των κακών καιρικών συνθηκών στο αεροδρόμιο της Ελευσίνας
Τι ξεκαθαρίζουν οι αρμόδιες πηγές
Μια καθαρά πολιτική επιλογή και τοι στοίχημα της νέας δημοτικής αρχής
Ο Birnbaum απορεί μπροστά στην άγνοια και στην αγνόηση του «αιματηρού 20ού αιώνα»· μπροστά στο ότι η αριστερά είναι έτοιμη να επαναλάβει τα ίδια λάθη, τις ίδιες φρικαλεότητες.
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.