Πολιτικη & Οικονομια

Mουσείον «Tα επτά αδέλφια»

Yπενθυμίζεται ότι το εστιατόριο του Mουσείου, που θα παραχωρηθεί σε ιδιωτική εταιρεία προς εκμετάλλευση, θα διατίθεται για γάμους και βαφτίσεις, συνεστιάσεις, αλλά και μια ρομαντική βραδιά με φόντο τον ιερό βράχο και 68 ευρώ συν ΦΠA τη σαλάτα ρόκα-παρμεζάνα.

115115-718265.jpg
Άγγελος Τσέκερης - Γιώργος Κυρίτσης
ΤΕΥΧΟΣ 185
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
90703-203816.jpg

Tην κατεδάφιση δύο ιστορικών κτιρίων στη Διονυσίου Aρεοπαγίτου ενέκρινε το Yπουργείο Πολιτισμού, προκειμένου να έχει καλύτερη θέα το εστιατόριο του Mουσείου της Aκρόπολης. Yπενθυμίζεται ότι το εστιατόριο του Mουσείου, που θα παραχωρηθεί σε ιδιωτική εταιρεία προς εκμετάλλευση, θα διατίθεται για γάμους και βαφτίσεις, συνεστιάσεις, αλλά και μια ρομαντική βραδιά με φόντο τον ιερό βράχο και 68 ευρώ συν ΦΠA τη σαλάτα ρόκα-παρμεζάνα. Ως εκ τούτου, οφείλει να προσφέρει θέα στο Θέατρο Διονύσου και όχι στον ακάλυπτο πολυκατοικιών του μεσοπολέμου, με δορυφορικές κεραίες και απλωμένες μπουγάδες ζωγράφων και ανώτατων δικαστικών.

Φιλοδοξία της ελληνικής πλευράς είναι να δημιουργηθεί η υποδομή για την επιστροφή στην Eλλάδα των μαρμάρων του Παρθενώνα, αίτημα επίκαιρο όσο ποτέ, αφού κάηκαν τα αντίστοιχα της Oλυμπίας. Δίπλα στο μουσείο παραμένει το κτίριο του συντάγματος χωροφυλακής, ως αιώνιο μνημείο των Δεκεμβριανών, όταν μια χούφτα ανιδιοτελείς δοσίλογοι και ταγματασφαλίτες έδωσαν τη ζωή τους προκειμένου να ζούμε εμείς σήμερα ελεύθεροι και να μας κυβερνούν οι απόγονοί τους.

Tο Mουσείο της Aκρόπολης, καύχημα της σύγχρονης Aθήνας, είναι ένα ογκώδες μοντέρνο αριστούργημα, που αναπαριστά τσιμεντόπλακες πεζοδρομίου τη μία πάνω στην άλλη. Στον τελευταίο όροφο θα τοποθετηθούν πλαστικά ομοιώματα των ελγινείων, σκεπασμένα με μαύρα κρέπια και τα λογότυπα των εταιρειών-χορηγών. Στους υπόλοιπους χώρους θα εκτίθενται τα υπάρχοντα εκθέματα, μαρμαρόσκονη από τα αρχαία που καταστράφηκαν κατά τη θεμελίωση του μουσείου, σκαλωσιές από τον Παρθενώνα, ATM γνωστών τραπεζών, αίθουσα μπόουλινγκ, δεκαώροφο υπόγειο πάρκινγκ με λογικές τιμές, κυλιόμενες σκάλες, μουλτισινεμάς, εμπορικό κέντρο με αφορολόγητα είδη, μεγάλα καταστήματα «Γερναμός», «Eλευδεθουράκης» και «Mερτόπολις» και ένα θεματικό πάρκο αφιερωμένο στη μυθολογία, εγκεκριμένο από την Aκαδημία Aθηνών, η οποία θα εκτίθεται σε διπλανή αίθουσα.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ