- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Μητσοτάκης: Παρουσιάζεται σήμερα η Εθνική Στρατηγική για την αντιμετώπιση της βίας ανηλίκων
Kids Wallet για τον έλεγχο του διαδικτύου από τους γονείς και Age Verification
Μητσοτάκης: Η ελληνική κυβέρνηση έχει ανοίξει και τον «φάκελο» της παραβατικότητας στα Πανεπιστήμια
Η κυβέρνηση σήμερα, Δευτέρα 5 Μάιου, σε σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, παρουσιάζει την νέα πολιτική με τον στόχο της αντιμετώπισης της βίας των ανηλίκων, ενώ σύμφωνα με κυβερνητικά στελέχη πρόκειται για ένα εγχείρημα δύσκολο λόγω της ευαλωτότητας των ανηλίκων αλλά και της καταλυτικής επίδρασης των νέων τεχνολογιών στην σύγχρονη εκδήλωση του φαινομένου.
Η Εθνική Στρατηγική προτείνει άλλες 29 πολιτικές με 69 νέα μέτρα, εκ των οποίων τα 5 οριζόντια. Δύο από τα πιο νέα μέτρα που θα προτείνει ο κος Μητσοτάκης είναι το Kids Wallet, για τον έλεγχο της χρήσης του διαδικτύου ενός ανήλικου από τους γονείς και το Age Verification, δηλαδή η διαδικασία πιστοποίησης ηλικίας για την εγγραφή σε πλατφόρμες, ενώ στον πυρήνα της πολιτικής αυτής βρίσκεται η ψηφιακή ενηλικίωση στα 15 έτη.
Φυσικά, μια τέτοια στρατηγική είναι περισσότερο αναγκαία από ποτέ, ενώ υπενθυμίζεται πως παράλληλα η ελληνική κυβέρνηση έχει ανοίξει και τον «φάκελο» της παραβατικότητας στα Πανεπιστήμια.
Μάλιστα, σύμφωνα με τον υπουργό Επικρατείας, Άκη Σκέρτσο, μιλώντας πριν το Πάσχα στο Φόρουμ των Δελφών «από το 2019 έως και σήμερα υπάρχουν και υλοποιούνται 139 πολιτικές για την πρόληψη και την αντιμετώπιση της βίας, σε 10 διαφορετικά υπουργεία»
Μέτρα που αφορούν τους μαθητές και τις μαθήτριες είναι η αύξηση ψυχολόγων και κοινωνικών λειτουργών στα σχολεία, η επιμόρφωση των εκπαιδευτικών στο αντικείμενο, ενώ η αυτό-αξιολόγηση των σχολείων θα εμπεριέχει και το κομμάτι της αντιμετώπισης σχολικού εκφοβισμού. Η Σοφία Ζαχαράκη έχει προαναγγείλει ότι το Υπουργείο Παιδείας θα επιδιώξει να φέρει στο ίδιο τραπέζι γονείς, εκπαιδευτικούς και παιδιά ώστε να υπάρξει μια ενιαία αντίδραση απέναντι στον σχολικό εκφοβισμό. Συνολικά, η Εθνική Στρατηγική φιλοδοξεί να προτείνει λύσεις για κάθε μορφή βίας που αντιμετωπίζουν οι ανήλικοι, ιδίως δε για την ενδοοικογενειακή, τη διαδικτυακή και τον ενδοσχολικό εκφοβισµό.
Η κυρία Αρτινοπούλου, Επικεφαλής Επιτροπής Πρόληψης και Αντιμετώπισης της Βίας και Παραβατικότητας Ανηλίκων παρά τω πρωθυπουργώ, ανέλυσε πρόσφατα (στους Δελφούς) τις παραμέτρους που χρησιμοποιήθηκαν για την εκπόνηση της Εθνικής Στρατηγικής. «Πέρυσι ζήσαμε ένα κύμα ηθικού πανικού. Η μελέτη στατιστικών στοιχείων της Αστυνομίας δείχνουν μία αύξηση της παραβατικότητας το 2023 και 2024. Παρατηρήσαμε ότι υπάρχει μία στασιμότητα στον σχολικό εκφοβισμό, αλλά μία αύξηση της διαδικτυακής βίας και της λεκτικής και σωματικής βίας», εξήγησε. «Η χώρα μας, σύμφωνα με τη Eurostat βρίσκεται ακόμη κάτω από το μέσο όρο της Ε.Ε. στην αντιμετώπιση και πρόληψη, αλλά είμαστε πλέον (ένα χρόνο μετά) έτοιμοι να παρουσιάσουμε μία ολοκληρωμένη Εθνική Στρατηγική. Η Ελλάδα είναι η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα που παρουσιάζει ένα ολοκληρωμένα πρόγραμμα στρατηγικής πρόληψης και αντιμετώπισης», συμπλήρωσε.
Τέλος, σημειώνεται πως θα ακολουθήσει, στις 12:30, διυπουργική συνέντευξη Τύπου για την εξειδίκευση των σχετικών πρωτοβουλιών και πολιτικών από τα συναρμόδια Υπουργεία, στην αίθουσα της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης, με την παρουσία συνολικά δέκα υπουργών, ενδεικτικό της σημασίας που δίνει το Μαξίμου στο θέμα αυτό, αλλά και του εύρους του προβλήματος και των λύσεων που απαιτούνται.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πότε αναμένεται η πρώτη πληρωμή
Η νέα αύξηση θα εφαρμοστεί από την 1η Απριλίου
Το ιστορικό των αυξήσεων και το πλέγμα μέτρων για την ενίσχυση του εισοδήματος
Το μήνυμα της Αμερικανίδας πρέσβειρας για την 25η Μαρτίου
Το μήνυμα που έστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μετά την ολοκλήρωση της μεγάλης στρατιωτικής παρέλασης
«Η Ελλάδα προχωρά μπροστά παρά τις δυσκολίες»
«Χρόνια πολλά για τη μεγάλη διπλή εορτή της 25ης Μαρτίου και του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου!»
Τι ισχύει με την προσαύξηση, ποιοι τη δικαιούνται
«Η χώρα είναι προετοιμασμένη να ανταπεξέλθει στο κλίμα διεθνούς αστάθειας», τονίζει ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών και πρόεδρος του Eurogroup
Στην εισήγησή του στην συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας της ΚΟΕΣ
Στόχος είναι να ολοκληρωθούν όλες οι απαραίτητες προετοιμασίες, συμπεριλαμβανομένης της μεταφοράς εξοπλισμού
«Ο κόσμος είναι οργισμένος και κάθε μέρα οργίζεται και περισσότερο με αυτά που βλέπει»
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εξηγεί γιατί δεν προκρίθηκε η μείωση του ΕΦΚ
Σύμφωνα με σχετική έκθεση της Κομισιόν
Μετά την παραίτηση Χαρίτση
Δεν παραιτείται από βουλευτής
Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας εξαπέλυσε δριμεία επίθεση κατά του Γιώργου Φλωρίδη για τις συνθήκες στην αίθουσα που ξεκίνησε η δίκη των Τεμπών
Με βάση ποια κριτήρια αξιολογείται η αίτηση στην πλατφόρμα
«Φωτιά» οι τιμές στα βενζινάδικα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.