Χρυσοχοΐδης: Για πρώτη φορά στην ιστορία του οργανωμένου εγκλήματος έχουμε πλήρη εξιχνίαση δολοφονιών
«Θα προσληφθούν 280 αστυνομικοί στα μέσα μαζικής μεταφοράς» ανέφερε ιο υπουργός Προστασίας του Πολίτη


Χρυσοχοΐδης: Για πρώτη φορά στην ιστορία του οργανωμένου εγκλήματος έχουμε πλήρη εξιχνίαση δολοφονιών - «Θα προσληφθούν 280 αστυνομικοί στα μέσα μαζικής μεταφοράς» ανέφερε ιο υπουργός Προστασίας του Πολίτη
Για τη δράση του ελληνικού FBI με αφορμή τη δολοφονία του Γιώργου Μοσχούρη στο Χαλάνδρι μίλησε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, τονίζοντας ότι για «πρώτη φορά στην ιστορία του οργανωμένου εγκλήματος έχουμε πλήρη εξιχνίαση δολοφονιών».
«Για πρώτη φορά στην ιστορία του οργανωμένου εγκλήματος έχουμε την πλήρη εξιχνίαση των δολοφονιών και σε ό,τι αφορά στους εκτελεστές, καθώς και στους ηθικούς αυτουργούς», υπογράμμισε στην εκπομπή «Συνδέσεις» της ΕΡΤ ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.
Στη συνέχεια αναφέρθηκε στη δράση του ελληνικό FBI, σημειώνοντας:
«Υπάρχει μια τεράστια δραστηριότητα η οποία είναι πολύ στοχευμένη και χτυπάει εκεί που πρέπει τις εγκληματικές οργανώσεις. Η υπηρεσία αυτή έχει ζωή πέντε μήνες και έχει εξαρθρώσει 48 εγκληματικές οργανώσεις. Έχει κατηγορήσει 1.176 δράστες και έχει συλλάβει και παρέπεμψε στη Δικαιοσύνη 702 δράστες».
Ο κ. Χρυσοχοΐδης μίλησε για τις αλλαγές στη δομή της ΕΛ.ΑΣ, αναφέροντας ότι «θέτουμε τις βάσεις για μια νέα σύγχρονη αστυνομία και τεχνολογικά αναβαθμισμένη».
«Έχουν ιδρυθεί καινούργιες διευθύνσεις, όπως είναι η Διεύθυνση Κοινωνικής Αστυνόμευσης, δηλαδή η διεύθυνση η οποία ασχολείται με την ενδοοικογενειακή βία, τους ανηλίκους, τα θέματα της προστασίας των ζώων, τη ρατσιστική βία, δηλαδή μια σειρά από θέματα τα οποία είναι σύγχρονα. Η αστυνομία απαιτείται να έχει πολύ στοχευμένες πολιτικές, αφοσιωμένους αστυνομικούς, σχεδιασμό και στρατηγική. Και σε αυτό πάνω γίνεται μια σπουδαία δουλειά, όπως επίσης η εισαγωγή της τεχνολογίας στην αστυνομία έτσι ώστε να μπορεί να είναι αποτελεσματικότερη».
«Για τα τροχαία ατυχήματα ευθύνεται η κουλτούρα και η νοοτροπία μας»
«Πέραν όλων των προβλημάτων, φταίει η αντίληψή μας για την οδήγηση, η κουλτούρα μας, η συμπεριφορά μας. Όταν οδηγούμε και μιλάμε παράλληλα στο τηλέφωνο και παρασύρουμε μια μητέρα με ένα καροτσάκι με το παιδί της, δεν είναι θέμα ελέγχου της αστυνομίας. Αυτό είναι θέμα ευθύνης του καθενός. Αντίστοιχα όταν δεν φοράμε το κράνος και όταν παραβιάζουμε το κόκκινο. Δεν είναι θέμα απλά αστυνόμευσης», σημείωσε.
Για τους πολίτες που οδηγούν χωρίς δίπλωμα οδήγησης:
Έχουμε πολλές χιλιάδες αυτόφωρα φέτος. Αυτή τη στιγμή όσοι οδηγούν χωρίς δίπλωμα και είναι πάρα πολλοί, κυρίως με δίκυκλα, οδηγούνται στο αυτόφωρο. Οδηγούνται δηλαδή στον εισαγγελέα και μάλιστα ορισμένοι από αυτούς είναι και επαγγελματίες, δηλαδή ασκούν το επάγγελμά τους μέσα από την οδήγηση».
«Θα προσληφθούν 280 αστυνομικοί στα μέσα μαζικής μεταφοράς»
«Υπήρχε ένας αριθμός αστυνομικών στο μετρό της Αθήνας περίπου 60 άτομα. Έχουν προστεθεί 130 άτομα στον προαστιακό και στα λεωφορεία της ΟΣΥ σε περιοχές όπως η Δυτική Αττική, γιατί εκεί υπάρχουν αρκετά προβλήματα και με χρήστες ναρκωτικών, οι οποίοι επιχειρούν να φτάσουν στο σημείο για να πάρουν τη δόση τους και με κλοπές και επιθέσεις που γίνεται από καταυλισμούς Ρομά σε βάρος λεωφορείων.
Συμφωνήσαμε με τον κ. Κυρανάκη να προσληφθούν με δαπάνες της ΣΤΑΣΥ 150 αστυνομικοί, οι οποίοι θα στελεχώσουν όλα τα δρομολόγια και τους σταθμούς της ΣΤΑΣΥ σε όλο το δίκτυο του μετρό στην Αθήνα, καθώς και 130 αστυνομικοί, οι οποίοι θα προσληφθούν πάλι με δαπάνες της ΟΣΥ και θα πλαισιώσουν τις ανάγκες των λεωφορείων. Άρα συνολικά 280», είπε.
Πηγή: ΕΡΤ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στη Θεσσαλονίκη ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ - «Όλοι μαζί να διεκδικήσουμε τη διεθνή αναγνώριση»
Συγχαρητήρια του πρωθυπουργού στην Ελληνίδα εκπρόσωπο στη Eurovision
Εύθραυστα και ελαττωματικά καθεστώτα ανάμεσα στην απολυταρχία και στη δημοκρατία
Η διαδικασία και το χρονοδιάγραμμα - Τι πρέπει να γνωρίζουν οι υποψήφιοι
Να αναπτυχθεί ένας γόνιμος προβληματισμός γύρω από το θέμα της προστασίας και προβολής των μνημείων του αρχαίου πολιτισμού
Διεύρυνε το προβάδισμα από την προηγούμενη μέτρηση
Τα επόμενα βήμα του υπουργείου Εργασίας
Βασικοί μοχλοί το υψηλό πλεόνασμα και η μείωση του δημόσιου χρέους
Ένα φαινόμενο που χαρακτηρίζει την πολιτική και την κοινωνική μας ζωή τις τελευταίες δεκαετίες
Σε ισχύ νέοι μηχανισμοί διασταυρώσεων - Αυστηρά πρόστιμα
Βασικοί μοχλοί το υψηλό πλεόνασμα και η μείωση του δημόσιου χρέους
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Αν. Τασούλας συμμετείχε στη συζήτηση στρογγυλής τραπέζης στα Τίρανα
Οι δηλώσεις του ευρωβουλευτή της ΝΔ για τα αποτελέσματα των αλβανικών εκλογών της 11ης Μαΐου
«Πολύ άσχημη αισθητικά» η διαφήμιση - Η υπουργός ξεκαθάρισε πως η διαδικασία ήταν παράνομη
Η παράσταση της αντιπολίτευσης, ενώ είναι φοβερά διασκεδαστική, ταυτοχρόνως σε γεμίζει θλίψη
Αντιδράσεις για τη διαφήμιση εταιρείας αθλητικών ειδών
Εκτός από τη διαμονή σε τουριστικά καταλύματα επιδοτούνται και ακτοπλοϊκά εισιτήρια
Τι λέει η δημοσιογράφος για την επεισοδιακή συζήτηση με τον επικεφαλής του ΜέΡΑ25
Ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για «άθλιες εικόνες» στο αποκαλούμενο «αυτοδιαχειριζόμενο κυλικείο»
Τα προγράμματα εστιάζουν στην ανάπτυξη βασικών και εξειδικευμένων ψηφιακών δεξιοτήτων
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.