- CITY GUIDE
- PODCAST
-
21°
Δούκας: Σφοδρή κόντρα με Μπακογιάννη για τα επεισόδια στα Εξάρχεια και τον Λόφο του Στρέφη
Oι τόνοι ανέβηκαν στο σημερινό δημοτικό συμβούλιο


Δούκας: Σφοδρή κόντρα με Μπακογιάννη για τα επεισόδια στα Εξάρχεια και τον Λόφο του Στρέφη
Ο Κώστας Μπακογιάννης κατηγόρησε στο σημερινό Δ.Σ του Δήμου Αθηναίων τον Χάρη Δούκα για εγκατάλειψη του Λόφου του Στρέφη και ως προέκταση αυτού, του απέδωσε ευθύνες για τα επεισόδια και τις φωτιές, καθώς «έχει παραδοθεί σε κάθε λογής έκνομους», όπως είπε.
Ο κ. Δούκας από τη μεριά του ανέφερε τα όσα έχουν γίνει στον Στρέφη, τόνισε πως τα επεισόδια και οι φωτιές στα Εξάρχεια δεν είχαν σχέση με τη συναυλία που δόθηκε, και κατηγόρησε την παράταξη του κ. Μπακογιάννη για «διαστρέβλωση της αλήθειας».
«Ο κ. Μπακογιάννης ψεύδεται όταν συνδέει τα απαράδεκτα επεισόδια με την συναυλία στον Στρέφη. Ούτε η Αστυνομία δεν είπε κάτι τέτοιο. Πρώτον, γιατί τα επεισόδια δεν έγιναν στον Στρέφη, αλλά στην Καλλιδρομίου, στην Μπενάκη, στην ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων. Δεύτερον, γιατί η συναυλία στον Στρέφη δεν έγινε από έκνομους και μπαχαλάκηδες, όπως ισχυρίζεστε, αλλά από τον αθλητικό σύλλογο Αστέρα Εξαρχείων. Τρίτον και κυριότερον, γιατί η παράταξη του κ. Μπακογιάννη ψήφισε την παραχώρηση του κλειστού γηπέδου του Στρέφη, στο Δ.Σ. του ΟΠΑΝΔΑ», είπε συγκεκριμένα ο δήμαρχος Αθηναίων και στη συνέχεια τόνισε:
«Κατά τη δημαρχία του κ. Μπακογιάννη, στον Λόφο του Στρέφη είχαμε καθημερινά επεισόδια και βία. Αυτό ήταν το αποτέλεσμα της πολιτικής του. Αντί να προσπαθεί υποκριτικά να φορτώσει τις ευθύνες στον δήμο, ας μας πει γιατί δεν έχει το θάρρος να αναγνωρίσει τις ευθύνες της κυβέρνησης, που δεν μπορεί να υλοποιήσει τις προεκλογικές δεσμεύσεις της για επιβολή του νόμου στην περιοχή». Και στο τέλος πρόσθεσε: «Η τυφλή εκδικητικότητα του κ. Μπακογιάννη, τον ωθεί στο να επιχειρεί να αποκρύψει την πραγματικότητα και στον Λόφο του Στρέφη. Εκεί που μετά από χρόνια λειτουργεί το γήπεδο του μπάσκετ, λειτουργεί η παιδική χαρά, προχώρησαν οι γεωδαισίες, κατασκευάστηκαν μονοπάτια, φυτεύτηκαν πάνω από 300 δέντρα».
Ακόμη, ο κ. Μπακογιάννης επανέφερε το θέμα της Εριουργίας και της φωτιάς που είχε ξεσπάσει εκεί, αποδίδοντας και πάλι ευθύνες στη δημοτική Αρχή. Ο κ. Δούκας θύμισε και πάλι την ιδιαίτερη κατάσταση που επικρατεί με το ιδιοκτησιακό και πως ως δημοτική Αρχή έχει αιτηθεί να περάσει στον δήμο και αμέσως μετά τόνισε μεταξύ άλλων: «Είναι πολύ εύκολο να βγάλει κάποιος μία εικόνα στο Facebook και μετά να λέει λόγια και είναι άλλο να είναι μέσα στην μάχη. Κι επειδή λέτε ότι δεν πήγαμε να καθαρίσουμε, να πω ότι στάλθηκε σωστά το 2023 από το Υγειονομικό - κι επειδή στάλθηκε εισαγγελική παρέμβαση έγινε η καθαριότητα. Από εκεί και μετά, δεν έχει αποσταλεί ξανά».
Όπως πρόσθεσε: «Στείλαμε και επιστολή πριν την πυρκαγιά, είναι γνωστά αυτά, αλλά αναγκαζόμαστε στα δημοτικά συμβούλια να σχολιάζουμε τα ψέματα που λέτε. Πριν είχαμε πει ότι θα πιάσει φωτιά, στέλναμε στην ΕΑΣ ότι θα πιάσει φωτιά, πριν τη φωτιά. Στείλαμε άπειρες φορές να τα μαζέψουν. Μιλάμε για υλικά ογκώδη και επικίνδυνα. Τότε, στον κάθε ιδιώτη που κάνει ό,τι θέλει, θα στέλνουμε δικά μας. Και ποιος θα τα πληρώσει αυτά; Ο δήμος της Αθήνας; Δεν πρέπει να τα πληρώσει αυτά το κράτος; Το λέω γιατί εάν αρχίσουμε και λέμε τέτοια πράγματα, δεν θα έχουμε λεφτά - και μετά θα λέμε γιατί δεν έχουμε βρεφοκομεία».
Οι τόνοι ανέβηκαν και με την Ελένη Παπαδοπούλου, καθώς κατήγγειλε πως ο γενικός γραμματέας του δήμου, Βασίλης Μπόκος, επιχείρησε να μπει στο γραφείο της παράταξής της, χωρίς να έχει ενημερώσει, ο κ. Μπόκος εξήγησε ότι ήταν στο πλαίσιο του κτιριακού ελέγχου που γίνεται και πως σε καμία περίπτωση δεν επιχείρησε να μπει εν αγνοία της, υπήρξε ένταση από τη μεριά της κ. Παπαδοπούλου, ενώ με την ίδια ένταση άσκησε κριτική στον δήμαρχο για τη «ροζ σημαία» της Georgia Lale, η οποία με απόφαση του κ. Δούκα θα βρίσκεται στο Δημαρχείο ως σύμβολο ενάντια στην έμφυλη βία.
Εκτός Ημερησίας Διάταξης, υπήρξε το αίτημα του Γηροκομείου σχετικά με την πληρωμή του ρεύματος και την εκποίηση πέντε ακινήτων, που εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από το Σώμα.
Εντός Ημερησίας Διάταξης, εκπρόσωπος της Εστίασης παραβρέθηκε στο Δ.Σ. και μίλησε στο Σώμα για το θέμα της επικαιροποίησης και τροποποίησης, που αφορά στην κανονιστική απόφαση περί καθορισμού όρων και προϋποθέσεων χρήσης κοινόχρηστου χώρου και ζήτησε να υπάρξει αναβολή στην ψήφιση, ωστόσο ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία.
Τέλος, εγκρίθηκαν οι όροι του μνημονίου συνεργασίας μεταξύ του δήμου Αθηναίων και του Εθνικού Θεάτρου, σχετικά με την καθιέρωση κοινής πολιτιστικής συνεργασίας στο Δημοτικό Θέατρο «Ολύμπια».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Η Τουρκία θα συνεχίσει να ζητά, πράγματα τα οποία για να τα πάρει, αυτά γίνονται μόνο με πόλεμο»
Καθώς συνεδρίασε εκτάκτως το Εθνικό Συμβούλιο κατά του Ρατσισμού και της Μισαλλοδοξίας
Η απάντηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ
«Δεν μιλάμε πλέον για μια μαζική έξοδο, όπως τη δεκαετία της κρίσης»
Το καινοτόμο εργαλείο για την προστασία των παιδιών στο διαδίκτυο προβλήθηκε από τα μεγαλύτερα μέσα ενημέρωσης
Ο υφυπουργός καλεί τους πολίτες να καταγγέλλουν τα περιστατικά εκβιασμού και διαφθοράς
Η υπόθεση θα οδηγηθεί στο Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου
Η Ευρωπαϊκή Ένωση μέσα από το αρχικό όραμά της, την παρεμβατικότητα και το ένστικτο «αυτοσυντήρησης» της
«Δεν είναι με τους Παλαιστινίους, είναι με μια ισλαμιστική τρομοκρατική οργάνωση που έχει καταλάβει την εξουσία πριν 20 χρόνια και κατήργησε τις εκλογές»
«Η βία μειώθηκε πολύ, αλλά πρέπει να ληφθούν μέτρα», τόνισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη
«Οι πολίτες μπορούν να στείλουν το δικό τους μήνυμα», τόνισε ο Πρωθυπουργός
Δωρεάν ακουστικές, οφθαλμολογικές, δερματολογικές και μαστολογικές εξετάσεις
Απάντηση στο σχόλιο της προέδρου της Πλεύσης Ελευθερίας - Όσα είπε στο Mega
«Είμαι υπέρ της ελεγχόμενης εισόδου, όπου αυτό είναι εφικτό», ανέφερε η υπουργός Παιδείας
Με αφορμή τη χθεσινή παρουσίαση του σχεδίου για την αντιμετώπιση της βίας και της παραβατικότητας των ανηλίκων
Ο φορολογούμενος μπορεί να αμφισβητήσει τον προσδιορισμό
Ο υποτιτλισμός σε πραγματικό χρόνο θα γίνεται με τη βοήθεια τεχνητής νοημοσύνης
Tι απαντούν οι πολίτες για εναλλακτική κυβερνητική επιλογή
Η υπουργός Παιδείας αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στη νέου τύπου αποβολή, η οποία έχει ενδοσχολικό χαρακτήρα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.