Κεφαλογιάννη στο CNN: Η Σαντορίνη είναι ασφαλής και έτοιμη να υποδεχτεί επισκέπτες
«Δεν χρειάζεται να έχουν την παραμικρή επιφύλαξη κάνοντας τις κρατήσεις τους», τόνισε η υπουργός Τουρισμού
Κεφαλογιάννη στο CNN: Η Σαντορίνη είναι ασφαλής και έτοιμη να υποδεχτεί επισκέπτες
Μήνυμα προς την παγκόσμια τουριστική αγορά πως η Σαντορίνη είναι απολύτως ασφαλής και έτοιμη να υποδεχτεί επισκέπτες για μία ακόμα χρονιά έστειλε η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο CNN.
«Η Σαντορίνη είναι ανοιχτή και λειτουργεί κανονικότατα. Οι επισκέπτες δεν χρειάζεται να έχουν την παραμικρή επιφύλαξη κάνοντας τις κρατήσεις τους», τόνισε η υπουργός, καθιστώντας σαφές πως η κατάσταση στο νησί έχει εξομαλυνθεί πλήρως μετά την αυξημένη υποθαλάσσια σεισμική δραστηριότητα που καταγράφηκε στις αρχές του έτους.
Η κα Κεφαλογιάννη επισήμανε ότι η επιστημονική κοινότητα έχει δώσει το πράσινο φως για τη συνέχιση της οικονομικής και κοινωνικής δραστηριότητας στη Σαντορίνη, ενώ οι πολίτες που είχαν προληπτικά επιλέξει να φιλοξενηθούν εκτός του νησιού για λίγες ημέρες έχουν πλέον επιστρέψει.
«Οι κάτοικοι προετοιμάζονται για την επερχόμενη τουριστική περίοδο», ανέφερε η υπουργός από το Λονδίνο, όπου βρέθηκε ώστε να προωθήσει ελληνικούς προορισμούς. «Επισκέφθηκα τη Σαντορίνη νωρίτερα αυτή την εβδομάδα και μπορώ να σας πω ότι το νησί παραμένει πανέμορφο», προσέθεσε.
«Είμαστε ανοιχτοί, όπως είναι το φυσιολογικό, και αναμένουμε τους επισκέπτες που θα απολαύσουν αυτό το υπέροχο νησί και όλες τις ομορφιές της Ελλάδας», κατέληξε η κα Κεφαλογιάννη.
Η σεισμική ακολουθία μεταξύ Θήρας και Αμοργού «διατηρείται σταθερά σε χαμηλό επίπεδο», σημείωσαν χθες Παρασκευή, μετά τη νεότερη συνεδρίασή τους, η Μόνιμη Ειδική Επιστημονική Επιτροπή Εκτίμησης του Σεισμικού Κινδύνου και Μείωσης της Σεισμικής Διακινδύνευσης και η Μόνιμη Επιστημονική Επιτροπή Παρακολούθησης Ελληνικού Ηφαιστειακού Τόξου.
Τα δεδομένα του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αστεροσκοπείου Αθηνών για την τελευταία εβδομάδα δείχνουν ότι οι περισσότερες δονήσεις είναι μεταξύ 1 και 2,5 βαθμών. Οι δύο επιτροπές εκτιμούν ότι ακόμα κι αν εκδηλωθούν κάποιοι ισχυρότεροι σεισμοί, θα πρόκειται για «σποραδικό» φαινόμενο.
Οι επιτροπές έκριναν ότι «οι εγκαταστάσεις και οι υποδομές δύνανται να επανέλθουν στη συνήθη λειτουργία τους», με εξαίρεση έναν μικρό αριθμό μονοπατιών, οικισμών και υποδομών που ούτως ή άλλως θεωρούνται πιο ευάλωτα σημεία.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι δύο μονομάχοι είναι ο Δημήτρης Αναστασόπουλος και ο Ανδρέας Κουτσόλαμπρος
Η ακτινογραφία της ελληνικής αγοράς
Ο ΣΥΡΙΖΑ αποστασιοποιείται από το δημοσίευμα - «Δεν αντιπροσωπεύει τις θέσεις μας»
Πληρωμές 1,2 δισ. ευρώ έως τέλος Δεκεμβρίου - Κάλεσμα για υπεύθυνες κινητοποιήσεις
Από 5,5 ευρώ σε 2,5 ευρώ ανά χιλιόμετρο με τα νέα ηλεκτρικά λεωφορεία
Η νέα πρέσβης των ΗΠΑ αναδεικνύει τον ρόλο της Ελλάδας ως ενεργειακό και τεχνολογικό κόμβο στη στρατηγική Τραμπ
Η Ελλάδα εξοφλεί πρόωρα δάνεια ύψους 5,29 δισ. ευρώ - Τα οφέλη στην οικονομία
Στο βίντεο παρελαύνουν φράσεις με παιχνιδιάρικη διάθεση
Ο πρωθυπουργός κάλεσε τους αγρότες σε συντεταγμένη εκπροσώπηση
Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας εξαπολύει σφοδρή επίθεση στον πρώην πρωθυπουργό για «Ιθάκη» και Μάτι
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος άνοιξε την πόρτα σε συνάντηση - Τόνισε ότι οι παραβατικές συμπεριφορές δεν θα γίνουν ανεκτές
Ο πρόεδρος της Νέας Αριστεράς σχολιάζει την εκδήλωση για την «Ιθάκη»
Ποιοι δικαιούνται το δώρο - Πώς υπολογίζεται και ποιες κυρώσεις προβλέπονται για τους εργοδότες
«Ζωτικής σημασίας για τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις η Βόρεια Ελλάδα» είπε η Αμερικανίδα πρέσβειρα
«Η περίοδος που διανύουμε είναι δύσκολη και απαιτητική για τον αγροτικό κόσμο και αποτυπώνεται και στις κινητοποιήσεις»
«Η κατάληξη θα είναι το νησί της Καλυψώς με την ψευδαίσθηση της Ιθάκης»
Πολιτική Προστασία και υπηρεσίες σε 24ωρη επιφυλακή για την ασφάλεια των πολιτών
Τονίζει τη σημασία του διαλόγου με Τουρκία και Λιβύη - Ζητά «πατριωτικό ρεαλισμό»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.