- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Τέμπη: LIVE η προ ημερήσιας διάταξης συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής
Αναμένεται η κατάθεση πρότασης μομφής κατά της κυβέρνησης
Τέμπη: LIVE η προ ημερήσιας διάταξης συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής - Αναμένεται η κατάθεση πρότασης μομφής κατά της κυβέρνησης
Αυτήν την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη η προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής, σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών, την οποία είχαν ζητήσει ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ για την τραγωδία των Τεμπών.
Την αυλαία ανοίγει με ομιλία του ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, και θα ακολουθήσουν κατά σειρά οι δύο αρχηγοί που κατέθεσαν το αίτημα για την προ ημερησίας συζήτηση για τα Τέμπη, ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος.
Τέμπη: Σήμερα πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης
Στη σημερινή συζήτηση, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης αναμένεται, όπως ο ίδιος προανήγγειλε χθες στη Βουλή, να καταθέσει την πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης μετά το πρόσφατο πόρισμα του ΕΟΔΑΣΑΑΜ, για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη. Ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, είχε απευθύνει κάλεσμα σε όλα προοδευτικά κόμματα της Αντιπολίτευσης να στηρίξουν τη νομοθετική του πρωτοβουλία, για την κατάθεση της οποίας χρειάζονται 50 υπογραφές βουλευτών και το ΠΑΣΟΚ διαθέτει 32 συνολικά βουλευτές.
Σύμφωνα με το άρθρο 84 του Συντάγματος, η συζήτηση για την πρόταση μομφής, αρχίζει μετά από δύο ημέρες από την υποβολή της, εκτός και αν η κυβέρνηση ζητήσει να αρχίσει αμέσως, ενώ δεν μπορεί να παραταθεί πέραν των τριών ημερών από την έναρξή της. Η ψηφοφορία θα αρχίσει αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συζήτησης, ενώ μπορεί να αναβληθεί για 48 ώρες εάν το ζητήσει η κυβέρνηση και γίνεται δεκτή μόνο αν εγκριθεί από την απόλυτη πλειοψηφία του όλου αριθμού των βουλευτών.
Δείτε LIVE τη συζήτηση στη Βουλή
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πότε αναμένεται η πρώτη πληρωμή
Η ώρα του κόμματος να κάνει ένα βήμα μπροστά
Ποιοι συνταξιούχοι πληρώνονται
Η νέα αύξηση θα εφαρμοστεί από την 1η Απριλίου
Το ιστορικό των αυξήσεων και το πλέγμα μέτρων για την ενίσχυση του εισοδήματος
Το μήνυμα της Αμερικανίδας πρέσβειρας για την 25η Μαρτίου
Το μήνυμα που έστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μετά την ολοκλήρωση της μεγάλης στρατιωτικής παρέλασης
«Η Ελλάδα προχωρά μπροστά παρά τις δυσκολίες»
«Χρόνια πολλά για τη μεγάλη διπλή εορτή της 25ης Μαρτίου και του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου!»
Τι ισχύει με την προσαύξηση, ποιοι τη δικαιούνται
«Η χώρα είναι προετοιμασμένη να ανταπεξέλθει στο κλίμα διεθνούς αστάθειας», τονίζει ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών και πρόεδρος του Eurogroup
Στην εισήγησή του στην συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας της ΚΟΕΣ
Στόχος είναι να ολοκληρωθούν όλες οι απαραίτητες προετοιμασίες, συμπεριλαμβανομένης της μεταφοράς εξοπλισμού
«Ο κόσμος είναι οργισμένος και κάθε μέρα οργίζεται και περισσότερο με αυτά που βλέπει»
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εξηγεί γιατί δεν προκρίθηκε η μείωση του ΕΦΚ
Σύμφωνα με σχετική έκθεση της Κομισιόν
Μετά την παραίτηση Χαρίτση
Δεν παραιτείται από βουλευτής
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.