Πολιτικη & Οικονομια

Τέμπη: LIVE η προ ημερήσιας διάταξης συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής

Αναμένεται η κατάθεση πρότασης μομφής κατά της κυβέρνησης

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Βουλή
© ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI

Τέμπη: LIVE η προ ημερήσιας διάταξης συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής - Αναμένεται η κατάθεση πρότασης μομφής κατά της κυβέρνησης

Αυτήν την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη η προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής, σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών, την οποία είχαν ζητήσει ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ για την τραγωδία των Τεμπών.

Την αυλαία ανοίγει με ομιλία του ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, και θα ακολουθήσουν κατά σειρά οι δύο αρχηγοί που κατέθεσαν το αίτημα για την προ ημερησίας συζήτηση για τα Τέμπη, ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος.

Τέμπη: Σήμερα πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης

Στη σημερινή συζήτηση, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης αναμένεται, όπως ο ίδιος προανήγγειλε χθες στη Βουλή, να καταθέσει την πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης μετά το πρόσφατο πόρισμα του ΕΟΔΑΣΑΑΜ, για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη. Ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, είχε απευθύνει κάλεσμα σε όλα προοδευτικά κόμματα της Αντιπολίτευσης να στηρίξουν τη νομοθετική του πρωτοβουλία, για την κατάθεση της οποίας χρειάζονται 50 υπογραφές βουλευτών και το ΠΑΣΟΚ διαθέτει 32 συνολικά βουλευτές.

Σύμφωνα με το άρθρο 84 του Συντάγματος, η συζήτηση για την πρόταση μομφής, αρχίζει μετά από δύο ημέρες από την υποβολή της, εκτός και αν η κυβέρνηση ζητήσει να αρχίσει αμέσως, ενώ δεν μπορεί να παραταθεί πέραν των τριών ημερών από την έναρξή της. Η ψηφοφορία θα αρχίσει αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συζήτησης, ενώ μπορεί να αναβληθεί για 48 ώρες εάν το ζητήσει η κυβέρνηση και γίνεται δεκτή μόνο αν εγκριθεί από την απόλυτη πλειοψηφία του όλου αριθμού των βουλευτών.

Δείτε LIVE τη συζήτηση στη Βουλή 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κατερίνα Σακελλαροπούλου
Σακελλαροπούλου σε Βαρθολομαίο: Μεταμορφώσατε με τη διακονία σας, το Οικουμενικό Πατριαρχείο και την Εκκλησία της Κων/πόλεως σε παγκόσμιο πνευματικό κέντρο

Η ομιλία προς τιμήν του Οικουμενικού Πατριάρχη στο Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.