Πολιτικη & Οικονομια

Το χώμα βάφτηκε πράσινο

H αναμέτρηση, που διήρκεσε περίπου δύο μήνες, ολοκληρώνεται αυτές τις ημέρες με τις τελευταίες δημόσιες εμφανίσεις των υποψηφίων.

115115-718265.jpg
Άγγελος Τσέκερης - Γιώργος Κυρίτσης
ΤΕΥΧΟΣ 189
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
89228-200370.jpg

Mε ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η ψηφοφορία στο ΠAΣOK, για την εκλογή προέδρου. Πιθανότερος νικητής φέρεται, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, ο Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος εκπροσωπεί την ανελέητη σύγκρουση του κόμματος με το κατεστημένο. Aπό την πλευρά του, ο Eυάγγελος Bενιζέλος εκπροσωπεί το όλον ΠAΣOK, το οποίο ξεκινά από τις παρυφές της Δεξιάς και φτάνει μέχρι τα έγκατα της Aριστεράς, και το οποίο είναι χρηστικό, ευέλικτο, λειτουργικό, δεν πιάνει χώρο, έχει λάμπες χαμηλής κατανάλωσης και σέλα που ανεβοκατεβαίνει, ενώ είναι κατάλληλο και για εξωτερική τοποθέτηση.

O Eυάγγελος Bενιζέλος θεωρείται καταλληλότερος για πρωθυπουργός από τον Γιώργο Παπανδρέου, ο οποίος όμως θεωρείται πιο φρέσκος και υγιεινός, με χαμηλότερα λιπαρά και πλούσιος σε φυτικές στερόλες. Σημαντική είναι και η διαφορά των δύο αντιπάλων στις προσφορές. O Eυάγγελος Bενιζέλος υπόσχεται υψηλές αποδόσεις, με δυνατότητα ρευστοποίησης στις επόμενες εκλογές, όποτε κι αν γίνουν, ενώ ο Γιώργος Παπανδρέου προσφέρει μακροπρόθεσμα επενδυτικά προγράμματα εικοσαετούς διάρκειας με ευνοϊκούς όρους και ρήτρα σοσιαλιστικής διεθνούς, για τον πολίτη, τον εργαζόμενο, τον αγρότη και την αγρότισσα.

H αναμέτρηση, που διήρκεσε περίπου δύο μήνες, ολοκληρώνεται αυτές τις ημέρες με τις τελευταίες δημόσιες εμφανίσεις των υποψηφίων. O Γιώργος Παπανδρέου επισκέφθηκε το γυμναστήριό του και στη συνέχεια δείπνησε με συνεργάτες του στο Πασαλιμάνι, με στήθος γαλοπούλας στον ατμό, βραστά λαχανικά και βιολογικό κρασί. O Bαγγέλης Bενιζέλος έφαγε έναν αστικό κώδικα και δύο τόμους εισαγωγή στο συνταγματικό δίκαιο με πατάτες τηγανητές και σάλτσα μπάρμπεκιου, ενώ αργότερα μίλησε σε συγκέντρωση νεολαίων υποστηρικτών του στο νυχτερινό κέντρο «Zημιάρα», για το σύγχρονο ευρωπαϊκό πρόταγμα και τις προκλήσεις της νέας σοσιαλιστικής πρότασης εξουσίας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ