- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Κακλαμάνης για Τέμπη: Η Βουλή δεν απέκρυψε κανένα στοιχείο από την ποινική δικογραφία για το λεγόμενο «μπάζωμα»
Διευκρινιστικές απαντήσεις, με αφορμή τα δημοσιεύματα περί παραμονής της δικογραφίας στο συρτάρι του προέδρου της Βουλής
Ο Νικήτας Κακλαμάνης έδωσε διευκρινιστικές απαντήσεις, με αφορμή τα δημοσιεύματα περί παραμονής της δικογραφίας στο συρτάρι του προέδρου της Βουλής
Με αφορμή δημοσιεύματα περί παραμονής της δικογραφίας για τα Τέμπη στο συρτάρι του προέδρου της Βουλής και με την επισήμανση ότι ο κ. Κακλαμάνης «δεν απαντά στην κ. Καρυστιανού γιατί σέβεται τον πόνο όλων των μανάδων και των πατεράδων, αλλά από τη στιγμή που υπάρχουν δημοσιεύματα που στρέφονται εναντίον της Βουλής, είναι υποχρέωσή του να μιλήσει», ο πρόεδρος της Βουλής έδωσε τις εξής διευκρινίσεις-απαντήσεις, «για το κύρος της Βουλής».
- Η ποινική δικογραφία για το λεγόμενο «μπάζωμα», ήρθε στη Βουλή στις 23.5.2024. Ανακοινώθηκε στην ολομέλεια την ίδια ημέρα, στις τέσσερις περίπου το απόγευμα και ανεγνώσθησαν και τα ονόματα των υπουργών που αφορούσε, δηλαδή των κ.κ. Τριαντόπουλου, Πλεύρη, Ζωής Ράπτη και Μιχάλη Παπαδόπουλο.
- Στη συνέχεια, στις 6/8/2024, όταν δηλαδή η Βουλή ήταν κλειστή, διαβιβάστηκαν από τον υφυπουργό Δικαιοσύνης Ιωάννη Μπούγα «συμπληρωματικά της δικογραφίας (σ.σ. αυτής που είχε υποβληθεί στη Βουλή τον Μάιο) έγγραφα, ήτοι έγγραφο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Λάρισας, μετά συνημμένων εγγράφων, τα οποία αφορούν ήδη υποβληθείσα δικογραφία (σ.σ. την δικογραφία του Μαϊου) και προκειμένου να συσχετιστούν με αυτή». Είναι δηλαδή έγγραφα συμπληρωματικά της ήδη υποβληθείσας δικογραφίας. «Η διαβίβαση συμπληρωματικών εγγράφων στη Βουλή, τα οποία προκύπτουν στο πλαίσιο μιας ανάκρισης, είναι κάτι το σύνηθες», ανέφερε ο πρόεδρος της Βουλής.
Τα συσχετιζόμενα αυτά έγγραφα που ήρθαν «όλα μαζί» συμπληρωματικά της κεντρικής δικογραφίας, για το «μπάζωμα», στη Βουλή στις 6.8.2024, ήταν τα κάτωθι:
- Τα έγγραφα που διαβιβάστηκαν από την εισαγγελία Λάρισας στον 'Αρειο Πάγο, και πήγαν στη Βουλή με διαβιβαστικό από την αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, την κ. Βιργινία Σακελλαροπούλου, η οποία αναφέρει ότι είναι έγγραφα που διαβιβάζονται προκειμένου να συσχετιστούν με τη δικογραφία του Μαΐου.
- Έγγραφο της εισαγγελέως Πρωτοδικών Λάρισας, της κ. Υφαντή, υπό τον τίτλο «συμπληρωματικός κατάλογος εγγράφων της δικογραφίας του Μαΐου του 2024», που αναφέρει ότι είναι έγγραφα προκειμένου να συσχετιστούν στη δικογραφία που είχε ήδη υποβληθεί (σ.σ. την κεντρική δικογραφία)
- Έγγραφο από την εισαγγελέα Εφετών Λάρισας, Αικατερίνη Μάτση, με διαβιβαστικό που ανέφερε ότι πρέπει να υποβληθούν για συσχέτιση στην ήδη υποβληθείσα δικογραφία.
Κακλαμάνης: «Κανείς δεν ζήτησε να δει την δικογραφία»
«Επομένως δεν απεκρύβη απολύτως τίποτα. Τα συμπληρωματικά έγγραφα, ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΟΝΤΑΙ. ΑΠΛΑ ΕΝΣΩΜΑΤΩΝΟΝΤΑΙ στην κύρια δικογραφία. Οποιοσδήποτε συνάδελφος από την αντιπολίτευση ήθελε, μπορούσε να πάει και να δει τη δικογραφία. Όπως μπορεί να πάει και από αύριο και να δει τη δικογραφία. Δεν έχει πάει ουδείς», δήλωσε ο πρόεδρος της Βουλής, μιλώντας στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες.
Υπενθυμίζεται ότι η δικογραφία για το δυστύχημα των Τεμπών διαβιβάστηκε στη Βουλή στις 4 Αυγούστου 2023 και ανακοινώθηκε στην ολομέλεια την 1η Σεπτεμβρίου 2023.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η πρόταση της παράταξης «Αθήνα Ψηλά»
Χαρακτήρισε τον συνδυασμό «ανησυχητικό κοκτέιλ»
Με ανατροπή του αποτελέσματος του πρώτου γύρου
Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά
Έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στους στενούς δεσμούς Ελλάδας και ΗΠΑ που ενισχύονται ολοένα και περισσότερο
Πολύ σημαντικό έργο χαρακτήρισε την επέκταση του Μετρό προς την Γλυφάδα
«Είμαι διαθέσιμος για διάλογο», δηλώνει ο Υπουργός
Τα καλά νέα αφορούν κυρίως τη νότια Ευρώπη
O βουλευτής Κιλκίς του ΠΑΣΟΚ μιλάει για όλα στο νέο podcast της ATHENS VOICE
Το βιβλίο αναφέρεται στην επιτυχία έξι μικρών κρατών
Ο ναός βρίσκεται εντός της ζώνης προστασίας του αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης
«Η υγεία του πρωτογενούς τομέα είναι κάτι το οποίο πρέπει να μας απασχολεί όλους» σημείωσε ο πρωθυπουργός
Αναλυτικά το ωράριο μέχρι το τέλος του έτους
Πώς υπολογίζεται το ποσό
Ποιοι είναι οι πέντε τρόποι πληρωμής
Τι δήλωσε σε συνέντευξή του
Πάνω από 1.500 Έλληνες από ΗΠΑ και Καναδά βολιδοσκόπησαν τη δυνατότητα επιστροφής τους
Δυστυχώς, η χώρα οδεύει σε ένα ακόμα εφιαλτικό αδιέξοδο. Το πολιτικό προσωπικό έχει διαγράψει από τη μνήμη του τα χρόνια και τις σκληρές συνέπειες της κρίσης.
Οι δύο μονομάχοι είναι ο Δημήτρης Αναστασόπουλος και ο Ανδρέας Κουτσόλαμπρος
Η ακτινογραφία της ελληνικής αγοράς
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.