- CITY GUIDE
- PODCAST
-
21°
Έρχονται αυστηρές ποινές για πώληση αλκοόλ και τσιγάρων σε ανήλικους
Τι περιλαμβάνει το νομοσχέδιο που παρουσιάστηκε στο υπουργικό συμβούλιο
Αλκοόλ και τσιγάρα μόνο με ταυτότητα - Νέες απαγορεύσεις για τους ανήλικους, έρχονται αυστηρές ποινές
Με νομοσχέδιο που παρουσιάστηκε σήμερα κατά το υπουργικό συμβούλιο αναμένεται να μπει τέλος στην πώληση προϊόντων καπνού και αλκοόλ σε ανήλικους. Το νομοσχέδιο που παρουσιάστηκε κατά τη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου, υπό τον πρωθυπουργό, εξειδίκευσαν ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης και ο υφυπουργός Δημήτρης Βαρτζόπουλος.
Τι προβλέπει το νομοσχέδιο για πώληση αλκοόλ και τσιγάρων σε ανήλικους
Καθιερώνεται ένας αποτελεσματικός μηχανισμός ελέγχου για την αποτροπή της πρόσβασης των ανηλίκων στο αλκοόλ με την θέσπιση υποχρεωτικής επίδειξης ταυτότητας εκ μέρους του πωλητή σε όλα τα σημεία πώλησης, την καθιέρωση αυστηρότατων διοικητικών κυρώσεων και την επαναποινικοποίηση της πώλησης αλκοόλ σε ανήλικους, την ανάληψη κύριου ελεγκτικού ρόλου από την ΕΛ.ΑΣ. και την υποχρεωτική αναγγελία σε αυτήν των ιδιωτικών εκδηλώσεων οι οποίες πραγματοποιούνται σε κέντρα διασκέδασης.
Την ίδια ώρα αποτρέπεται η πρόσβαση των ανηλίκων στα προϊόντα καπνού και συναφή προϊόντα με την υποχρεωτική επίδειξη ταυτότητας την καθιέρωση αυστηρότατων διοικητικών κυρώσεων σε περιπτώσεις παραβάσεων.
Ρυθμίζεται με πληρέστερο τρόπο η αγορά των καπνικών και των συναφών με αυτά προϊόντων και συγκεκριμένα καθιερώνεται μηχανισμός αξιολόγησης και ελέγχου της συμμόρφωσης των καπνικών και των συναφών με αυτά προϊόντων με τις απαιτήσεις και προδιαγραφές του ν. 4419/2016.
Ρυθμίζονται οι προϋποθέσεις κυκλοφορίας στην αγορά, των ηλεκτρικά θερμαινόμενων προϊόντων και των προϊόντων νικοτίνης χωρίς καπνό, η καθολική απαγόρευση της πώλησης, προσφοράς και διάθεσης αυτών στους ανηλίκους και η πρόβλεψη αντίστοιχων κυρώσεων.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Γιατί πληρώνονται αρκετά νωρίτερα
«Το καλώδιο μπορεί να προχωρήσει χωρίς καμία έκπτωση στα κυριαρχικά μας δικαιώματα» - Όσα τόνισε ο πρωθυπουργός στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ
Η ομιλία του Μάρκο Ρούμπιο στην Αθήνα επαναφέρει το ερώτημα πώς μπορούν να συνυπάρξουν η στρατηγική ισχύς, η ελευθερία και οι δημοκρατικές αξίες
Η επίσκεψη του Αμερικανού ΥΠΕΞ που φέρνει στο προσκήνιο τον γεωπολιτικό ρόλο της Ελλάδας
Παρέπεμψαν μάλιστα στη σημερινή συνέντευξη του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών
Tο θέμα αυτό κυριάρχησε στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αθηναίων
Ο Βάλντις Ντομπρόβσκις ξεκαθάρισε ότι «δεν μπορούμε να δημιουργούμε συνεχώς νέες δημοσιονομικές εξαιρέσεις»
Θερμό επεισόδιο on και off κάμερα
Τι αναφέρει ο πρώην βουλευτής Δημήτρης Κωνσταντόπουλος
Μια εμβληματική επένδυση με σημαντικό αποτύπωμα στην απασχόληση, την ελληνική οικονομία και την τοπική κοινωνία
Οι τελευταίες δηλώσεις του αμερικανού ΥΠΕΞ στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος»
«Ο νόμος είναι σαφής, δεν περιορίζεται το συνέρχεσθαι σε καμία περίπτωση», τόνισε ωστόσο
Ζητά τη διαγραφή Κωνσταντόπουλου μετά από τηλεοπτική κόντρα
Συζητήθηκε επίσης η διαχείριση των δικτύων εκμετάλλευσης άτυπων μεταναστών
Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας επισκέφθηκε το 1ο ΚΑΠΗ Ιλίου και συνομίλησε με πολίτες και προσωπικό
«Η λύση του στεγαστικού είναι να κάνουμε την Αθήνα μπετόν πάνω στο μπετόν;»
«Κινητήριος δύναμη της ανάπτυξης είναι κυρίως οι επενδύσεις»
Ο απολογισμός του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ για την επίσκεψή του στην Αθήνα
Σε τεντωμένο σκοινί η κατάσταση στη Μέση Ανατολή
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.