- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Βουλή: Ένταση Γεωργιάδη με βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για το ΕΣΥ και τους οδηγούς του ΕΚΑΒ
Τι ζητά το κόμμα της αντιπολίτευσης
Βουλή: Ένταση Γεωργιάδη με βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για το ΕΣΥ
Ολοκληρώθηκε στην επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής η πρώτη επεξεργασία, του νομοσχεδίου του Υπουργείου Υγείας, για την «Αναμόρφωση του Εθνικού Συστήματος Τραύματος» ενώ την ερχόμενη Δευτέρα θα συζητηθεί σε β' ανάγνωση.
Υπέρ της αρχής του τάχθηκε η ΝΔ, ενώ όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης επιφυλάχθηκαν να τοποθετηθούν κατά την ψήφισή του στην ολομέλεια της Βουλής.
Στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης κατά την συζήτηση επί των άρθρων βρέθηκε η στελέχωση των ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ, με την αντιπολίτευση να τονίζει την ανάγκη κάλυψής τους με εκπαιδευμένο προσωπικό.
Την έντονη αντίδραση του υφυπουργού Υγείας, Μάριου Θεμιστοκλέους, προκάλεσε η θέση που εξέφρασε ο ΣΥΡΙΖΑ και η αντίρρησή του να οδηγούν τα ασθενοφόρα ανεκπαίδευτοι οδηγοί, ζητώντας παράλληλα την κατάργηση της διάταξης η οποία δίνει τη δυνατότητα να στελεχώνονται τα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ και με στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων.
«Ο κλάδος της υγείας, αν θέλεις να βρεις λόγους να πεις διάφορες, όχι ιδανικές καταστάσεις, αποκλείεται να μην βρεις», συμπλήρωσε από την πλευρά του ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, στηρίζοντας πλήρως τα όσα ανέφερε ο κ. Θεμιστοκλέους.
«Έτσι είναι η κατάσταση σε όλο τον κόσμο. Δεν υπάρχει χώρα που να καλύπτει τα πάντα με ιδανικό τρόπο. Πρέπει να καταλάβουμε ότι η χωροταξική διάρθρωση της χώρας μας, δεν δίνει τη δυνατότητα να έχεις πλήρες βάρδιες διασωστών, οδηγών ασθενοφόρων.
Εμείς προφανώς λέμε: Όσο περισσότερους διασώστες ασθενοφόρων έχουμε, τόσο το καλύτερο. Δεν μπορεί να είναι καθ' ολοκληρία πάντα και παντού», τόνισε ο κ. Γεωργιάδης και πρόσθεσε:
«'Αρα, θα ήταν πάρα πολύ χρήσιμο, ιδιαίτερα σε ένα νομοσχέδιο όπως αυτό για το Τραύμα, για το οποίο δεν υπάρχει καμία βασική αντίρρηση, να προσπαθήσουμε τα αιτήματα που θέτουμε να είναι εφαπτόμενα με τον πραγματικό κόσμο. Διότι αν κάτι πραγματικά μπορεί να γίνει και δεν το έχουμε σκεφτεί εμείς, και το πείτε, να το κάνουμε. Δεν έχω κανένα πρόβλημα. 'Αμα είναι αποδοτικό και δουλεύει γιατί να πω όχι; Αν δουλεύει καλύτερα το σύστημα, εγώ δεν είμαι κερδισμένος πολιτικά; Χαμένος είμαι;»
«Σήμερα έχουμε επέτειο 10 ετών της Αριστεράς. Η διακυβέρνηση των σχεδόν πέντε ετών από τον ΣΥΡΙΖΑ, δεν δίδαξε κάτι την Αριστερά; Ότι αυτά που υποσχόταν στην Ελλάδα πριν γίνει εξουσία, τελικά δεν τα έκανε; Δεν θυμάστε τι έλεγε ο ΣΥΡΙΖΑ μέχρι τις 25 Ιανουαρίου του 2015; Θα χορεύανε οι αγορές, θα διαγράφατε το χρέος, θα χαρίζατε τα χρέη στα ασφαλιστικά ταμεία, θα ρίχνατε το ΦΠΑ. Αυτά λέγατε. Κάνατε τίποτα από όλα αυτά; Το ακριβώς ανάποδο. Είπε ο κ. Τσίπρας είχαμε αυταπάτες. Έ βάλτε αυταπάτες στους διασώστες ασθενοφόρων. 'Αρα, να ασκείτε κριτική, αλλά για κάτι που θα έχει ουσία», κατέληξε ο κ. Γεωργιάδης.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το νέο νομοσχέδιο και το ζήτημα της τηλεθέασης
Το ΥΠΕΝ επεκτείνει τα προγράμματα «Εξοικονομώ» - Ειδική μέριμνα για ευάλωτα νοικοκυριά, φοιτητές και κλειστά ακίνητα
Σε ισχύ οι νέες φορολογικές κλίμακες στον ιδιωτικό τομέα - Ποιοι κερδίζουν περισσότερο
Παρά τις ελκυστικές τιμές, η αγοραστική κίνηση παραμένει «παγωμένη» - Οι έμποροι ζητούν αλλαγές στο πλαίσιο των προσφορών
Ο γνωστός δημοσιογράφος, σύμβουλος επικοινωνίας και ακτιβιστής μιλάει στην Athens Voice
Ποια είναι η τελευταία μέρα προσφορών
«Πλημμυρισμένη η ανασφάλεια των πολιτών», δήλωσε ο Παύλος Χρηστίδης
Στόχος η πλήρης αναβάθμιση με 100% τηλεδιοίκηση, σηματοδότηση και ETCS έως τον Αύγουστο του 2026
Η υπογραφή ενός νόμου είναι μια πράξη έγκρισης με πολιτικό βάρος
Πού παγώνουν οι άδειες Airbnb σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και γιατί η άδεια δεν ακολουθεί πλέον το ακίνητο
Σε πλήρη εξέλιξη η διαβούλευση με κοινωνικούς εταίρους - Στόχος τα 950 ευρώ έως το 2027
Το υπουργείο Οικονομικών επιστρατεύει ηλεκτρονικό δελτίο αποστολής, πελατολόγιο και ψηφιακή κάρτα εργασίας παντού
Η συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ συνεχίζεται
Τι πρέπει να γνωρίζουν οι δικαιούχοι
Νέα δομή για υιοθεσίες και ανακαίνιση Ξενώνα Βραχείας Φιλοξενίας παιδιών με αναπηρία
Η απάντηση της υπουργού Τουρισμού στα δημοσιεύματα
Όσα είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για τα αυθαίρετα
Οι απαντήσεις Φλωρίδη για τη διαδικασία
Η αντίληψη της εξουσίας ως συναδελφική αλληλεγγύη
Ο πρωθυπουργός μίλησε για ΗΠΑ–ΕΕ, Γροιλανδία, κοινή άμυνα και το Συμβούλιο Ειρήνης για τη Γάζα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.