- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Θ. Λιβάνιος: Δημιουργούμε σώμα με 50 λειτουργούς που θα δικάζουν τα πειθαρχικά
«Σε 6 μήνες η ολοκλήρωσή τους», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών
2.500 υποθέσεις που καθυστερούν αφορούν κρίσιμους τομείς όπως η εκπαίδευση και η αυτοδιοίκηση
Ο υπουργός Εσωτερικών Θεόδωρος Λιβάνιος μιλώντας στο EΡΤΝews μίλησε για τις λιμνάζουσες υποθέσεις δημοσίων υπαλλήλων που ενώ είναι επίορκοι αργεί η απονομή δικαιοσύνης, ενώ δήλωσε ότι μετά τα μέτρα που θα λάβουν η «ολοκλήρωση των πειθαρχικών θα είναι σε 6 μήνες».
Ειδικότερα όπως αποκάλυψε ο Θεόδωρος Λιβάνιος, είναι μεγάλος ο αριθμός των υποθέσεων που εκκρεμούν στα πειθαρχικά συμβούλια με τον χρόνο να μην είναι αποδεκτός.
«Έχουμε μέσο όρο σε φορείς που πλησιάζει τα επτά χρόνια για να ολοκληρωθεί διαδικασία» είπε ο υπουργός και ανακοίνωσε ότι δημιουργείται σώμα με 50 εξειδικευμένους λειτουργούς που θα δικάζουν τα πειθαρχικά.
«Αυτό που κάνουμε σε συνεργασία και με το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, είναι η δημιουργία ενός σώματος με 50 λειτουργούς του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, οι οποίοι θα εκδικάζουν το σύνολο των πειθαρχικών υποθέσεων σε πρώτο και σε δεύτερο βαθμό» διευκρίνισε ο κ. Λιβάνιος.
Μάλιστα, όπως τόνισε, οι σχεδόν 2.500 υποθέσεις που καθυστερούν αφορούν κρίσιμους τομείς όπως η εκπαίδευση και η αυτοδιοίκηση. «Προς το συμφέρον όλων είναι να προχωρά πολύ γρήγορα η πειθαρχική δικαιοσύνη» τόνισε ο υπουργός σημειώνοντας ότι στην επιτάχυνση των διαδικασιών για τα πειθαρχικά των δημοσίων υπαλλήλων θα αξιοποιηθούν και οι νέες τεχνολογίες.
Αναφορικά με το τι έφταιξε για τις μεγάλες καθυστερήσεις εξήγησε ότι η πρώτη αιτία είναι ότι η συμμετοχή δικαστικού ως προέδρου του Πειθαρχικού Συμβουλίου και οι πολλές αναβολές.
«Συσσωρεύονταν υποθέσεις στις στα μεγάλα αστικά κέντρα, κυρίως Αττική και Θεσσαλονίκη, με αποτέλεσμα να υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση προκειμένου να αποδοθεί», πρόσθεσε. Παράλληλα όπως δήλωσε πρόθεση της ρύθμισης είναι να μη συμμετέχουν εργαζόμενοι στα πειθαρχικά. «Δεν είναι δουλειά των εργαζομένων να παριστάνουν ή να κάνουν τους δικαστές σε συναδέλφους… Αφήνουμε το πειθαρχικό έλεγχο και την πειθαρχική διαδικασία πάνω σε εξειδικευμένους νομικούς και οι οποίοι θα κρίνουν τα παραπτώματα».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι δύο μονομάχοι είναι ο Δημήτρης Αναστασόπουλος και ο Ανδρέας Κουτσόλαμπρος
Η ακτινογραφία της ελληνικής αγοράς
Ο ΣΥΡΙΖΑ αποστασιοποιείται από το δημοσίευμα - «Δεν αντιπροσωπεύει τις θέσεις μας»
Πληρωμές 1,2 δισ. ευρώ έως τέλος Δεκεμβρίου - Κάλεσμα για υπεύθυνες κινητοποιήσεις
Από 5,5 ευρώ σε 2,5 ευρώ ανά χιλιόμετρο με τα νέα ηλεκτρικά λεωφορεία
Η νέα πρέσβης των ΗΠΑ αναδεικνύει τον ρόλο της Ελλάδας ως ενεργειακό και τεχνολογικό κόμβο στη στρατηγική Τραμπ
Η Ελλάδα εξοφλεί πρόωρα δάνεια ύψους 5,29 δισ. ευρώ - Τα οφέλη στην οικονομία
Στο βίντεο παρελαύνουν φράσεις με παιχνιδιάρικη διάθεση
Ο πρωθυπουργός κάλεσε τους αγρότες σε συντεταγμένη εκπροσώπηση
Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας εξαπολύει σφοδρή επίθεση στον πρώην πρωθυπουργό για «Ιθάκη» και Μάτι
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος άνοιξε την πόρτα σε συνάντηση - Τόνισε ότι οι παραβατικές συμπεριφορές δεν θα γίνουν ανεκτές
Ο πρόεδρος της Νέας Αριστεράς σχολιάζει την εκδήλωση για την «Ιθάκη»
Ποιοι δικαιούνται το δώρο - Πώς υπολογίζεται και ποιες κυρώσεις προβλέπονται για τους εργοδότες
«Ζωτικής σημασίας για τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις η Βόρεια Ελλάδα» είπε η Αμερικανίδα πρέσβειρα
«Η περίοδος που διανύουμε είναι δύσκολη και απαιτητική για τον αγροτικό κόσμο και αποτυπώνεται και στις κινητοποιήσεις»
«Η κατάληξη θα είναι το νησί της Καλυψώς με την ψευδαίσθηση της Ιθάκης»
Πολιτική Προστασία και υπηρεσίες σε 24ωρη επιφυλακή για την ασφάλεια των πολιτών
Τονίζει τη σημασία του διαλόγου με Τουρκία και Λιβύη - Ζητά «πατριωτικό ρεαλισμό»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.