- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Άννα Διαμαντοπούλου: Το ΠΑΣΟΚ δεν γίνεται να κάνει σενάρια με ποιον θα κυβερνήσει το 2027
Πήρε σαφή θέση στη συζήτηση που έχει ανοίξει για τις εκλογικές συνεργασίες του κόμματος
Άννα Διαμαντοπούλου: Το ΠΑΣΟΚ δεν γίνεται να κάνει σενάρια με ποιον θα κυβερνήσει το 2027 - Η συνέντευξή της στο Action24
Σαφή θέση για τις πιθανές συνεργασίες του ΠΑΣΟΚ μετά από τις επόμενες εθνικές εκλογές πήρε η Άννα Διαμαντοπούλου, τονίζοντας πως θα «είναι αυτοκτονικό» για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης που «θέλει να γίνει πρώτο κόμμα στις εθνικές εκλογές, να πει ότι θα συνεργαστεί με την κυβερνητική παράταξη».
Εν μέσω των εσωκομματικών αναταραχών με τη συζήτηση περί συνεργασιών με κόμματα της Αριστεράς, η κ. Διαμαντοπούλου μιλώντας στο Action24 επιχείρησε να βάλει φρένο στη σχετική συζήτηση. «Για τις συνεργασίες, θα απαντήσουμε τη σωστή στιγμή και όταν έχει διαμορφωθεί το νέο τοπίο» είπε και διερωτήθηκε: «Ξέρουμε πόσα κόμματα θα έχουμε; Ξέρουμε αν θα φύγει εκσυγχρονιστικό κέντρο από τη ΝΔ και θα κάνει άλλο κόμμα; Ξέρουμε πώς θα είναι το ΠΑΣΟΚ το 2025 και αν φτάσει στο 27% ή μείνει στο 17%;».
Η Άννα Διαμαντοπούλου επεσήμανε ακόμα πως το ΠΑΣΟΚ δεν γίνεται να κάνει σενάρια με ποιον θα κυβερνήσει το 2027 καθώς «και η συζήτηση για τον πρόεδρο και η συζήτηση για τις συνεργασίες γυρίζει στο 1980, ενώ είμαστε στον 21ο αιώνα».
«Το ΠΑΣΟΚ και όποιο στέλεχός του θέλει να μιλήσει για το μέλλον - και αυτή πρέπει να είναι η στρατηγική - να μιλήσουμε για το πού θέλουμε να είναι η χώρα 2,5 χρόνια μετά». Σύμφωνα με την κυρία Διαμαντοπούλου- «το ΠΑΣΟΚ είναι ανοιχτό να έρθουν στα περιφερειακά του Συνέδρια, στελέχη και πολίτες από παντού. «Βεβαίως θέλουμε να έρθουν από παντού, από το Κέντρο από την Κεντροδεξιά και την αριστερά. Το να πάμε όμως σε συνεργασίες, σε λαϊκά μέτωπα, δεν υπάρχει…», υπογράμμισε.
Διαμαντοπούλου: Ο πιο σημαντικός τρόπος να προσεγγίζεις τα πράγματα είναι με ρεαλισμό
Παράλληλα, η Άννα Διαμαντοπούλου υπογράμμισε με νόημα πως «ο πιο σημαντικός τρόπος να προσεγγίζεις τα πράγματα είναι με ρεαλισμό και όχι να λες πράγματα που δεν ισχύουν» εξηγώντας: «Το ΠΑΣΟΚ σήμερα είναι δεύτερο κόμμα, με απόσταση από τη ΝΔ. Και είναι αξιωματική αντιπολίτευση όχι γιατί το πέτυχε, αλλά γιατί έγιναν όσα έγιναν στη Βουλή. Το ΠΑΣΟΚ από την ίδρυσή του είναι στο χώρο του κέντρου και έχει διεύρυνση και προς τα δεξιά και προς τα αριστερά και γίνεται η μεγάλη Κεντροαριστερά. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να είναι φτερό στον άνεμο είτε προς τα δεξιά, είτε προς τα αριστερά».
Σύμφωνα με την κ. Διαμαντοπούλου το ΠΑΣΟΚ έχει μπροστά του 2,5 χρόνια και ένα συγκεκριμένο στόχο: «Να κινηθεί αυτόνομα, να έχει συγκεκριμένη ταυτότητα και να γίνει πρώτο κόμμα; Εύκολο; Όχι δεν είναι εύκολο όταν ξεκινάς από το 18%» είπε.
Είπε πως «το ΠΑΣΟΚ είναι ανοιχτό να έρθουν στα περιφερειακά του Συνέδρια» αλλά ξεκαθάρισε: «Βεβαίως θέλουμε να έρθουν από παντού, από το Κέντρο από την Κεντροδεξιά και την αριστερά. Το να πάμε όμως σε συνεργασίες, σε λαϊκά μέτωπα, δεν υπάρχει…».
Για το φρενάρισμα του ΠΑΣΟΚ στις τελευταίες δημοσκοπήσεις η κυρία Διαμαντοπούλου απάντησε ως εξής: «Είναι αληθές. Παίρνουμε τα μηνύματα των δημοσκοπήσεων και πάμε να δώσουμε διέξοδο στα προβλήματα των πολιτών».
Η υπεύθυνη Πολιτικού Σχεδιασμού στην ερώτηση για το τι θα σημάνει το ενδεχόμενο να λάβει ο Τάσος Γιαννίτσης που υποστηρίζεται για την Προεδρία της Δημοκρατίας από το ΠΑΣΟΚ λιγότερες ψήφους από τη Λούκα Κατσέλη που πρότεινε ο ΣΥΡΙΖΑ και ενδεχομένως στηρίξει και η Νέα Αριστερά, απάντησε: « Κανένα θέμα. Εμείς δεν θέλαμε καταγραφή από την υποψηφιότητα. Κινηθήκαμε θεσμικά, περιμέναμε την πρόταση της ΝΔ και καταθέσαμε την δική μας.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Tο όφελος για νοικοκυριά και επιχειρήσεις
«Τέλος η αντιδικία του κράτους με τον πόνο του πολίτη»
Κεντρικό μήνυμα η ανάγκη ευρωπαϊκής στήριξης για την ανθρώπινη παραμονή στις ακριτικές περιοχές
Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις φαίνεται να είναι οι πιο ευάλωτες
Στο 2ο Διεθνές Συνέδριο του ΤΜΕΔΕ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Σοφία Ζαχαράκη: «Ο εθελοντισμός δεν είναι απλώς μια καλή πράξη. Είναι αξία, είναι στάση ζωής»
Τι αναφέρει σε παραγγελία του προς τους εισαγγελείς της χώρας
Στα μπλόκα της Καρδίτσας και των Τρικάλων ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
Ολόκληρη η ομιλία του - Η κρίση θεσμών και η ανάγκη νέου κοινωνικού συμβολαίου
Η ερώτηση – έκπληξη που τράβηξε το ενδιαφέρον σε νέα δημοσκόπηση
«Η γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ εκφράζεται πλήρως» σημείωσε ο πρώην διευθυντής της εφημερίδας
Προβάδισμα ενός κόμματος Καρυστιανού σε σχέση με τον Τσίπρα
Οι κυβερνήσεις είχαν κάθε λόγο να μετατρέψουν τους αγρότες σε δημόσιους υπάλληλους και οι αγρότες στην πλειονότητά τους δέχθηκαν πρόθυμα αυτόν τον ρόλο
Οι δείκτες προόδου που παρουσίασε η υπουργός Εργασίας
Τι προβλέπουν οι νέες ρυθμίσεις
«Η πρόοδος της χώρας μας αναγνωρίζεται διεθνώς», τόνισε ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης
Ποιες επιπτώσεις υπάρχουν αν δεν καταβληθούν εμπρόθεσμα;
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.