- CITY GUIDE
- PODCAST
-
24°
Σαμαράς: Θα ψηφίσω τον Κώστα Τασούλα για Πρόεδρο της Δημοκρατίας
Aμφότεροι υπήρξαν στενοί συνεργάτες του Ευάγγελου Αβέρωφ
Σαμαράς: Θα ψηφίσω τον Κώστα Τασούλα για Πρόεδρο της Δημοκρατίας
«Ναι» στην υποψηφιότητα του Κώστα Τασούλα για την Προεδρία της Δημοκρατίας είπε ο Αντώνης Σαμαράς ο οποίος διεγράφη πρόσφατα από το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας.
«Είχα υποστηρίξει δημόσια πως, σε αυτή την πολιτική συγκυρία γεγονότων και καταστάσεων,έπρεπε να επιλεγεί υποψήφιος ΠτΔ από τον κεντροδεξιό χώρο. Είχα,μάλιστα, προτείνει τον Κώστα Καραμανλή. Με αυτό το πολιτικό σκεπτικό θα ψηφίσω τον Κώστα Τασουλα», αναφέρει στη δήλωσή του ο κ. Σαμαράς.
«Είναι αυτονόητο ότι δεν τίθεται θέμα σύγκρισης μεταξύ των δύο προσώπων, και είναι εξίσου σαφές πως η διαφωνία μου με την πρόσφατη στάση του προέδρου της Βουλής σε κορυφαία ζητήματα ισχύει στο ακέραιο», καταλήγει με αιχμές στη δήλωσή του. Να σημειωθεί ότι τόσο ο πρώην πρωθυπουργός όσο και ο σημερινός πρόεδρος της Βουλής προέρχονται από το «αβερωφικό» στρατόπεδο. της ΝΔ.
Στις 16 Νοεμβρίου ο Αντώνης Σαμαράς διεγράφη από τη Νέα Δημοκρατία με απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη.
Αφορμή είχε σταθεί συνέντευξή του σε κυριακάτικη εφημερίδα, στην οποία εξαπέλυε σφοδρά πυρά κατά του πρωθυπουργού και του υπουργού Εξωτερικών για την εξωτερική πολιτική και ειδικά την αντιμετώπιση των ελληνοτουρκικών σχέσεων, ενώ ασκούσε συνολικά κριτική στο κυβερνητικό έργο.
Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε προς τιμήν του Σπύρου Μουστακλή, ο πρόεδρος της Βουλής μίλησε την φύση του πατριωτισμού και πρόσωπα που τον οικειοποιούνται. Οι φράσεις του θεωρήθηκαν αιχμές για τον πρώην πρωθυπουργό και την επίμαχη συνέντευξή του στην εφημερίδα «Το Βήμα» που οδήγησε τον Κυριάκου Μητσοτάκη στη διαγραφή του από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ.
Χαρακτηριστικά, η αναφορά του Κώστα Τασούλα ήταν η εξής: «Ο Σπύρος Μουστακλής ο οποίος από εδώ και μετά θα στεγάζεται εδώ στη Βουλή των Ελλήνων μας κοιτάζει με γλυκύτητα, με τα ανοιχτά του μάτια, με το φωτοστέφανο της δοκιμασίας, με το όπλο του στρατιώτη, με το όπλο του Εθνικού Στρατού αλλά του δημοκρατικού πολιτεύματος. Του στρατιώτη της συνταγματικής υποχρέωσης, του καταλυθέντος Συντάγματος του 1952 από τη δικτατορία, που στο ακροτελεύτιο άρθρο του έλεγε ότι η τήρηση του παρόντος συντάγματος αφιερούται εις τον πατριωτισμόν των Ελλήνων. Αυτή την αφιέρωση ο Μουστακλής και την υπεδέχθη και την ετίμησε και την επλήρωσε».
Τέλος, ο κ. Τασούλας ανέφερε: «Από ποιους (σ.σ. την επλήρωσε), από εκείνους, που έχουν κάνει τον πατριωτισμό επίδειξη, αυτό άλλωστε συνεχίζεται και σήμερα. Όχι απλώς από αυτούς, που έκαναν τον πατριωτισμό οικειοποίηση, αυτό συνεχίζεται και σήμερα. Όχι απλώς από αυτούς, που έκαναν τον πατριωτισμό μονοπώληση, αυτό συνεχίζεται και σήμερα. Αλλά από αυτούς, που τον πατριωτισμό τον έκαναν εκδίκηση για όσους κατά τη γνώμη τους δεν πληρούσαν τις προδιαγραφές. Ε, λοιπόν, πατριωτισμός επιδεικτικός, οικειοποίησης, μονοπωλήσεως και πολύ περισσότερο τιμωρητικός και εκδικητικός, δεν είναι πατριωτισμός, είναι υποκρισία και βαρβαρότητα».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Άνοιξε η πλατφόρμα για νέες αιτήσεις
Οι γεωπολιτικές ανακατατάξεις και η ανάγκη επαναπροσδιορισμού των διεθνών σχέσεων στο επίκεντρο της φετινής συνάντησης
Υποχώρησε κατά 0,75% ο δείκτης - Μειώσεις σε φρέσκα φρούτα και λαχανικά
Η συνάντηση με τον Νίκο Ανδρουλάκη
Πόσα δίκτυα χωράει μια πολυκατοικία; Η νέα ΚΥΑ που υπόσχεται να βάλει κανόνες
Ανάπτυξη 2,3% και αποκλιμάκωση του πληθωρισμού στο 2,6%
Τι είπε για τον έλεγχο στο ιατρείο της
Κοινές ευρωπαϊκές λύσεις ζητά ο πρωθυπουργός - Η εβδομαδιαία ανασκόπηση
Από την ίδρυση στις 4 Οκτωβρίου 1974 και τη Μεταπολίτευση έως τις σύγχρονες μεταρρυθμίσεις
Η αντίδρασή του ήρθε μετά τη συνέντευξη της
79,7 εκατ. ευρώ σε 92.826 δικαιούχους
To ερώτημα για τις οφειλές που εξαιρούνται μετά τις 31 Δεκεμβρίου 2024
Στήριξη του ΠΑΣΟΚ στα αιτήματά τους για το δυσβάσταχτο κόστος καυσίμων
Επίσκεψη στο Επταπύργιο - Μήνυμα κατά της εμπορευματοποίησης
Θερμές ευχές από τον Αμερικανό αντιπρόσωπο - Στο επίκεντρο η επιλογή νέου Γενικού Γραμματέα
Ο πρωθυπουργός συνεχάρη παίκτες και τεχνικό τιμ για την εικόνα και την πίστη που δείχνουν στο Nations League
Στροφή στην οικιακή κατανάλωση, άνοδος του espresso και αίτημα για κατάργηση του ΕΦΚ
Σαφές μήνυμα από τον πρωθυπουργό στην τελετή παράδοσης κειμηλίων Ελλάδας-Βουλγαρίας
Κλιμακωτές εκπτώσεις για οφειλέτες που αποδέχονται τα ευρήματα της ΑΑΔΕ
Εντός του 2026 αναμένεται να παραδοθούν 11 σχολικές μονάδες και οι υπόλοιπες έξι εντός του 2027
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.