- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Γεωργιάδης για επείγοντα: Από το Πάσχα η εφαρμογή για τη μείωση του χρόνου αναμονής
«Περιμένουμε αισθητές διαφορές», τόνισε ο Υπουργός Υγείας
Τι είπε ο Υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης για το νέο σύστημα, με το οποίο θα κλείνονται ηλεκτρονικά τα ραντεβού με τους γιατρούς
Ο Υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης μίλησε για τον σχεδιασμό του Υπουργείου Υγείας, ώστε να μειωθεί ο χρόνος αναμονής των ασθενών στα επείγοντα, αλλά και γενικότερα για την αναβάθμιση του δημόσιου συστήματος υγείας.
«Αρχικά θα εντάξουμε στο σύστημα των εφημεριών τα Κέντρα Υγείας, που πληρούν τις προϋποθέσεις. Πρόκειται για Κέντρα Υγείας, τα οποία βρίσκονται σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, όπου παρατηρείται και το μεγαλύτερο πρόβλημα στις εφημερίες. Έχει υπολογιστεί πως οι μισοί ασθενείς που πηγαίνουν στα ΤΕΠ, θα μπορούσαν να εξυπηρετηθούν σε ένα Κέντρο Υγείας, μειώνοντας κατά πολύ τον χρόνο αναμονής», ανέφερε αρχικά ο κ. Γεωργιάδης στον ΑΝΤ1.
«Ένα νέο μέτρο που θα τεθεί άμεσα σε ισχύ, είναι ότι κάθε ασθενής που μπαίνει σε νοσοκομείο, θα λαμβάνει ένα QR code, πιθανότατα με τη μορφή ενός βραχιολιού, το οποίο θα σκανάρεται από κάθε τμήμα από το οποίο θα περνάει ο ασθενής και θα έχουμε μια εικόνα του χρόνου που χρειάζεται σε κάθε νοσοκομείο. Σε δεύτερη φάση, το 2026, θα φτιάξουμε ένα app που θα μπορεί να υπάρχει σε κάθε κινητό και από αυτό ο ασθενής θα ξέρει πόσο χρόνο χρειάζεται σε κάθε νοσοκομείο για να εξυπηρετηθεί και που θα ήταν καλύτερα να πάει», διευκρίνισε ο κ. Γεωργιάδης.
«Από το Πάσχα και μετά που θα αρχίσει η πλήρης εφαρμογή του συστήματος, αναμένουμε να δούμε αισθητές διαφορές, στους χρόνους αναμονής στα ΤΕΠ των νοσοκομείων», υπογράμμισε ο Υπουργός Υγείας.
Ο κ. Γεωργιάδης χαρακτήρισε όσους εργάζονται στα δημόσια νοσοκομεία ως ήρωες και είπε ότι κατανοεί την αγανάκτηση τους, ειδικά για την πίεση που δέχονται όταν το νοσοκομείο τους εφημερεύει.
Πρόσθεσε πως προκηρύχθηκαν 750 θέσεις προσωπικού για τα ΤΕΠ και συγκεκριμένα 500 τραυματιοφορέων και 250 γιατρών. Επίσης σε συνεννόηση με τον Ερυθρό Σταυρό, μέλη του θα συνεισφέρουν εθελοντικά στα δημόσια νοσοκομεία όταν αυτά εφημερεύουν.
Στη συνέχεια, ο κ. Γεωργιάδης αναφέρθηκε και στο νέο σύστημα για το ηλεκτρονικό κλείσιμο των ραντεβού. «Μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας και στη συνέχεια μέσω ενός app που θα κατεβαίνει σε κάθε κινητό, ο ασθενής θα μπορεί να βρίσκει τον κοντινότερο χρονικά και τοπικά γιατρό για να εξυπηρετηθεί, για δωρεάν ραντεβού, δηλώνοντας μόνο τη διεύθυνσή του και την ειδικότητα που ψάχνει», είπε ο κ. Γεωργιάδης.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Tα δυο στελέχη εξέδωσαν κοινή δήλωση
Με τροπολογία Λιβάνιου η τριεδρική περιφέρεια αποδήμων θα ισχύσει 18 μήνες μετά τις επόμενες εκλογές
Ένοχοι και σε δεύτερο βαθμό οι 42 κατηγορούμενοι
Χάρης Δούκας: «Αποδεικνύουμε έμπρακτα ότι η έμφυλη ισότητα αποτελεί σταθερή προτεραιότητά μας»
Έκτακτα μέτρα και παροχές roaming για τους πολίτες που βρίσκονται σε χώρες του Κόλπου και της ευρύτερης περιοχής
«Μην μας δηλητηριάσετε» φώναξε η Ζωή Κωνσταντοπούλου
Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου, Γιάννης Παπαχρήστου, και ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος, Παναγιώτης Σταμπουλίδης, παρουσίασαν τον απολογισμό και τις στρατηγικές προτεραιότητες
«Η αποστολή στην Κύπρο είναι αμυντική και ειρηνική», είπε μεταξύ άλλων
Καλώς ή κακώς η ελληνική παρουσία στην ανατολική Μεσόγειο είναι μονόδρομος. Κι από τους τρόπους παρουσίας, το να στέλνεις φρεγάτες για να προστατεύσεις την Κύπρο είναι μάλλον ο προτιμότερος
Για συνεργεία στην ανθρωποκτονία Φύσσα κρίθηκαν ένοχοι 15 κατηγορούμενοι
Μια συζήτηση για όλα με τη βουλεύτρια Δυτικού Τομέα Αθηνών και πρώην γραμματέα της Νέας Δημοκρατίας
«Σε ένα κανονικό κόμμα ο κ. Πολάκης δεν θα παρέμενε ούτε λεπτό», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
«Είμαστε σε επικοινωνία μαζί τους μέρα και νύχτα, 24 ώρες το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα», τόνισε ο υπουργός Ναυτιλίας στο Reuters
«Προτεραιότητα η προστασία του Κυπριακού Ελληνισμού», δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
Οι δύο πρόεδροι ζητούν επίσημη ενημέρωση και χάραξη της εθνικής γραμμής
«Η χώρα μας έχει εξελιχθεί σε πρωτοπόρο ως προς αυτά τα προγράμματα, ενώ ήμασταν ουραγοί», είπε ο πρωθυπουργός
Σε ετοιμότητα το ΥΠΕΞ για την επιστροφή των εγκλωβισμένων πολιτών μόλις ανοίξει ο εναέριος χώρος
Συζήτηση για Ιράν και Λίβανο με έμφαση στη σταθερότητα της περιοχής
«Ο homo economicus δεν είναι homo sapiens», δήλωσε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος
Εντός του 2026, 5.000 μόνιμες προσλήψεις και 3.000 προσλήψεις επικουρικού προσωπικού
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.