- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Μητσοτάκης προς τα νέα παιδιά: Για το Θεό, φοράτε κράνος
Η συναισθηματικά φορτισμένη αναφορά του πρωθυπουργού από την Κρήτη
Έκκληση Μητσοτάκη στα νέα παιδιά: «Για το Θεό, φοράτε κράνος» - Η συναισθηματικά φορτισμένη αναφορά του από την Κρήτη
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε έκκληση από την Κρήτη ώστε να μπει τέλος στα τροχαία με μηχανάκια, από τα οποία χάνουν τη ζωή τους νέα παιδιά που δεν φορούν κράνος.
Σε μια συναισθηματικά φορτισμένη αναφορά του κατά την παρουσίαση του αναπτυξιακού προγράμματος της κυβέρνησης για το νησί, ο Κυριάκος Μητσοτάκης με αφορμή τις παρεμβάσεις οδικής ασφάλειας που θα πραγματοποιηθούν στο υφιστάμενο οδικό δίκτυο μέχρι την ολοκλήρωση του ΒΟΑΚ- τόνισε:
«Θέλω να κάνω μία ειδική μνεία - και επιτρέψτε μου εδώ, γιατί είναι κάτι το οποίο κάθε φορά με συγκλονίζει - στα ζητήματα της οδικής ασφάλειας. Εμείς θα κοιτάξουμε, με την υπογραφή της σύμβασης στο κομμάτι το οποίο αφορά ουσιαστικά τα Χανιά με τη Χερσόνησο, αλλά σε επέκταση μέχρι την Κίσσαμο, να κάνουμε άμεσα παρεμβάσεις οδικής ασφάλειας για να μπορέσουμε να κάνουμε αυτόν τον παλιό και ταλαιπωρημένο δρόμο όσο το δυνατόν πιο ασφαλή. Το κάναμε, για όσους έχετε περάσει, στο κομμάτι Πάτρα-Πύργου με απίστευτα αποτελέσματα ως προς το δραστικό, σχεδόν πρακτικά τον μηδενισμό των θανατηφόρων τροχαίων ατυχημάτων. Θα κάνουμε το ίδιο σε πέντε σημεία τα οποία μας έχει υποδείξει η αστυνομία, τα οποία είναι και τα πιο επικίνδυνα σημεία.
Όμως, επιτρέψτε μου να κάνω και μία έκκληση: ό,τι και αν κάνει το κράτος δεν γίνεται να χάνονται άνθρωποι, νέα παιδιά, παραδείγματος χάρη, από κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις γιατί δεν φοράνε κράνος. Για τον Θεό. Δεν είναι ζήτημα τιμωρητικό. Δεν είναι ζήτημα να αυξήσουμε το πρόστιμο ή να πάρουμε το μηχανάκι. Δεν γίνεται αυτό το πράγμα. Η Ελλάδα αυτή τη στιγμή ξεφεύγει στα στατιστικά από το μέσο όρο της Ευρώπης στις κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις που αφορούν τα δίκυκλα και το ότι δεν φοράμε κράνος έτσι όπως πρέπει να φοράμε.
Κάνω δηλαδή μία έκκληση - σας λέω, εμείς θα κάνουμε αυτό το οποίο πρέπει, αλλά αυτό είναι κάτι το οποίο πρέπει να γίνει κοινό κτήμα όλων μας, ειδικά εδώ στην Κρήτη που έχουμε μία τάση να είμαστε πιο ατίθασοι και αφορά ιδιαίτερα, κοιτάω τους δημάρχους, και τον ορεινό όγκο και τον τρόπο με τον οποίο ειδικά στους μικρούς τόπους παίρνουν μικρά παιδιά αυτοκίνητα, τρακτέρ, μηχανάκια: βάλτε πλάτη, παρακαλώ, για τον Θεό. Δεν μπορούμε να τα κάνουμε όλα μόνοι μας ως κεντρική εξουσία. Κλείνω αυτήν την ολίγον συναισθηματικά φορτισμένη παρέμβαση για να συνεχίσω με τα υπόλοιπα μεγάλα έργα για τα οποία μιλήσαμε σήμερα».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Κάθε απόφαση θα κριθεί από το αποτέλεσμα» τόνισε ο βολευτής του ΠΑΣΟΚ
Η δήλωση για τη διαγραφή του Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου
Πώς επηρεάζει τις πληρωμές του e-ΕΦΚΑ η αργία της 25ης Μαρτίου
Τι αλλάζει φέτος στο έντυπο Ε1
«Πρόκειται προφανώς περί υποκρισίας» σχολιάζει ο υπουργός Υγείας
5+1 tips για εύκολο υπολογισμό των χρημάτων που θα μπουν στον τραπεζικό λογαριασμό
Η επιστολή του στον Νίκο Ανδρουλάκη
Ο αντιπρόεδρος της Βουλής καταγγέλλει ότι διαγράφηκε επειδή «είπε την αλήθεια» για την ηγεσία
Ενισχύεται η ΝΔ, άνοδος και του ΠΑΣΟΚ, σταθερή η Πλεύση, καταρρέει ο ΣΥΡΙΖΑ και αυξάνεται η δυσπιστία
Ο Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ σκοτώθηκε την πρώτη ημέρα του πολέμου μετά από αμερικανοισραηλινό βομβαρδισμό
Ο Νίκος Ανδρουλάκης κατηγορεί τον βουλευτή Αρκαδίας ότι υπονομεύει το κόμμα και αποφεύγει την κριτική στην κυβέρνηση
Στο Μαξίμου η εκτελεστική αντιπρόεδρος της Κομισιόν, με το επίκεντρο στους μισθούς, συλλογικές συμβάσεις και δεξιότητες
«Οι προοπτικές για την ελληνική οικονομία παραμένουν θετικές», τόνισε ο Διοικητής της ΤτΕ
Η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας
Ο Δημήτρης Μέλισσας, Καθηγητής ΕΜΠ, γράφει για την προστασία του περιβάλλοντος, τον χωροταξικό σχεδιασμό και τη βιώσιμη ανάπτυξη στην εποχή της κλιματικής κρίσης.
«Να είμαστε έτοιμοι για όλα τα ενδεχόμενα αν παραταθεί η κρίση στο Ιράν» - Η συνέντευξη του πρωθυπουργού
Η ανακοίνωση του Κέντρου Φιλελεύθερων Μελετών
Τι ισχύει με την προσαύξηση, ποιοι τη δικαιούνται
«Η Βουλγαρία δεν είναι απλά μια φίλη χώρα, αλλά ένας εταίρος», δήλωσε ο υπουργός Άμυνας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.