Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου επισκέφθηκε το σχεδία home - Το μήνυμά της
Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας συνομίλησε με εκπροσώπους της Κοινωνίας των Πολιτών
Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου σε εκδήλωση στο «σχεδία home» - Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας έστειλε μήνυμα αλληλεγγύης και στήριξης στις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες
Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου υπογράμμισε τη σημασία της αλληλεγγύης και της ενσυναίσθησης σε μια περίοδο που η κρίση κλιμακώνεται σε όλα τα επίπεδα δοκιμάζοντας την κοινωνική συνοχή, κατά τη χθεσινή της επίσκεψη στο «σχεδία home» αποδεχόμενη την πρόσκληση του περιοδικού δρόμου «σχεδία» και του HIGGS.
Την Κατερίνα Σακελλαροπούλου υποδέχθηκαν ο Χρήστος Αλεφάντης, ιδρυτής και διευθυντής σύνταξης του περιοδικού δρόμου «σχεδία» και ο Σωτήρης Πετρόπουλος, διευθυντής του HIGGS (Higher Incubator Giving Growth & Sustainability), που δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία και ιδρυτική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, με στόχο την ενδυνάμωση των Μη Κερδοσκοπικών Οργανώσεων που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα.
Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου σε εκδήλωση στο «σχεδία home»
Κατά τη συζήτηση που ακολούθησε, παρουσία εκπροσώπων κοινωνικών οργανώσεων, δομών αλληλεγγύης και της Κοινωνίας των Πολιτών, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρθηκε στις προηγούμενες επισκέψεις της στο σπίτι της «σχεδίας» στην καρδιά της Αθήνας, σημειώνοντας ότι από την αρχή της θητείας της προσπάθησε να ανοίξει τον θεσμό της Προεδρίας προς την κοινωνία, να αναδείξει θέματα, και να κάνει ορατούς τους «αόρατους» συνανθρώπους μας, δίνοντας το παράδειγμα για μια πιο συμπεριληπτική κοινωνία.
Στο πλαίσιο αυτό, υπενθύμισε και το γεύμα που είχε παραθέσει τον Δεκέμβριο του 2022 σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες στην Προεδρία της Δημοκρατίας, στο οποίο είχαν παρακαθίσει και πωλητές του περιοδικού «σχεδία» και τόνισε την ανάγκη στήριξης των ευάλωτων ομάδων, ώστε να μην μείνει κανείς εκτός «Κοινωνικού Συμβολαίου».
Χθες το απόγευμα, στο φιλόξενο καφέ-εστιατόριο «σχεδία home», προσκεκλημένη από τον ιδρυτή και διευθυντή σύνταξης του...
Posted by Katerina Sakellaropoulou on Friday, December 6, 2024
Ειδικότερα, σημείωσε ότι η αλληλεγγύη προϋποθέτει τη συνεργασία και τον σεβασμό του άλλου και πρόσθεσε ότι με τους περιορισμένους πόρους της Προεδρίας προσπάθησε να στείλει ένα μήνυμα στήριξης προς τους δοκιμαζόμενους συμπολίτες μας, μέσα από συμβολικές κινήσεις.
Η κ. Σακελλαροπούλου απάντησε επίσης σε ερωτήματα σχετικά με την περιβαλλοντική κρίση και την φιλοζωία στην Ελλάδα και τόνισε την αξία της ατομικής ευθύνης και του παραδείγματος, υποστηρίζοντας ότι οι νέες γενιές είναι πιο ενημερωμένες και ευαισθητοποιημένες τόσο απέναντι στην κλιματική κρίση, όσο και στην προστασία των ζώων συντροφιάς.
Ειδική αναφορά έκανε και στην Κοινωνία των Πολιτών, η οποία, όπως είπε, συνδράμει τις προσπάθειες της Πολιτείας, προβάλλοντας τον εθελοντισμό και ποικίλες πρωτοβουλίες, με στόχο την ανακούφιση των ευάλωτων και την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Από την πρώτη στιγμή ήταν ξεκάθαρο ότι η κυβέρνηση επιλέγει τον διάλογο» είπε ο πρωθυπουργός
Η συζήτηση δεν πρέπει να αφορά την ανακύκλωση φθαρμένων προσώπων, αλλά την ανάγκη για θεσμικά κόμματα τα οποία θα έχουν τη δυνατότητα να δεσμεύονται σε επεξεργασμένο πρόγραμμα και πολιτικές αρχές
Μια συζήτηση αφιερωμένη στο θέμα του βιβλίου του «Η Μεγάλη Επιστροφή»: την ελληνική οικονομία, τις προκλήσεις της, τα λάθη που προηγήθηκαν αλλά και το τι μέλλει γενέσθαι.
Ο υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας παρέστη στην παρουσίαση του βιβλίου «Ιστορίες από τη Λατινική Αμερική: Από τον Πινοσέτ και τον Εσκομπάρ στις σύγχρονες Δημοκρατίες», του Ιάσονα Πιπίνη
Ο πρώην πρωθυπουργός παρουσίασε το βιβλίο του «Ιθάκη» στη Θεσσαλονίκη
Ο πρωθυπουργός άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο η επόμενη σεζόν να γυριστεί στην Αθήνα
Στο πρώτο 15ημερο του Φεβρουαρίου η συνάντηση με τον Ερντογάν
Βίντεο του υπουργού Υγείας από την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας
Πώς είναι δυνατόν να προκύψει από αυτήν την πολιτική Βαβέλ βιώσιμη εναλλακτική κυβερνητική λύση;
Εκτός Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης
Στα 3,026 δισ. ευρώ οι οφειλές τον Νοέμβριο, με μικρή μηνιαία μείωση αλλά ετήσια αύξηση
Ο Πρωθυπουργός συνομίλησε με το ιατρικό προσωπικό, καθώς και με ασθενείς για τις μεταρρυθμίσεις του ΕΣΥ
Σε κλίμα ενότητας πραγματοποιήθηκε εκδήλωση εις μνήμην του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αλβανίας, Αναστασίου
«Τα Κέντρα Καινοτομίας που δημιουργούμε στη χώρα είναι σημείο αναφοράς για την εκπαίδευση», δήλωσε η Υπουργός
«Θα εφαρμοστεί ο νόμος όπως προβλέπεται», ξεκαθάρισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη
Πλεόνασμα και αυξημένα έσοδα καταγράφει ο κρατικός προϋπολογισμός, σύμφωνα με τα ταμειακά στοιχεία της ΤτΕ
Η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ θέτει όρια στον διάλογο με τους αγρότες και σχολιάζει ΟΠΕΚΕΠΕ, δημοσκοπήσεις και ελληνοτουρκικά
Σφοδρή επίθεση της ευρωομάδας της ΝΔ στο ΠΑΣΟΚ για τη στάση του στα μέτρα προστασίας αγροτών
Ένταση on air για τις δηλώσεις με τα ναρκωτικά - Η ανάρτησή του λίγη ώρα μετά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.