- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
IRIS: Υποχρεωτική η εφαρμογή του από την άνοιξη για το σύνολο της αγοράς
Ως γνωστόν, εξασφαλίζει μηδενικές προμήθειες μέχρι 500 ευρώ στους συναλλασσόμενους
IRIS: Υποχρεωτική η εφαρμογή του από την άνοιξη για το σύνολο της αγοράς
Από τον Μάρτιο ή τον Απρίλιο θα καταστεί η υποχρεωτική η εφαρμογή IRIS για το σύνολο της αγοράς.
Μέχρι στιγμής υπάρχει η υποχρέωση για την εφαρμογή IRIS για τους αυτοαπασχολούμενους, για τους ελεύθερους επαγγελματίες να δέχονται πληρωμές μέσω της συγκεκριμένης διαδικασίας, η οποία εξασφαλίζει μηδενικές προμήθειες μέχρι 500 ευρώ στους συναλλασσόμενους.
Από κει και πέρα, αυτό το οποίο είναι έτοιμο το υπουργείο Οικονομικών να αλλάξει είναι να πάμε σε ένα καθολικό, σε μια καθολική εφαρμογή, ώστε όλες οι επιχειρήσεις, όλοι οι επαγγελματίες να δέχονται τις συγκεκριμένες πληρωμές.
Όπως δήλωσε ο Κωστής Χατζηδάκης: «Παράλληλα εμείς είμαστε που προωθούμε το σύστημα IRIS μια και μιλάμε για προμήθειες που είναι ένα σύστημα με μηδενικές προμήθειες, επαναλαμβάνω με μηδενικές προμήθειες για συναλλαγές μέχρι 500 ευρώ από πoλίτη σε πολίτη και όταν πας με ελεύθερο επαγγελματία το κάναμε υποχρεωτικό για ελεύθερους επαγγελματίες και επιτηδευματίες είναι πάλι μηδενικές προμήθειες για σένα και για τον ελεύθερο επαγγελματία, είναι πάρα πολύ χαμηλές οι προμήθειες, πολύ χαμηλότερες σε σχέση με τα POS και μέχρι τον Μάρτιο – Απρίλιο θα το κάνουμε υποχρεωτικό για όλη την αγορά.
Και είμαι ικανοποιημένος για το ότι ενώ έχουμε 6 εκατομμύρια και κάτι IBAN σε όλη τη χώρα, ήδη 3.300.000 ΙΒΑΝ είναι συνδεδεμένα με το ΙRIS ακριβώς γιατί βλέπουν ότι εκεί υπάρχουν μηδενικές προμήθειες.
Άρα σε όλους αυτούς που λαϊκίστικα επαναλαμβάνουν συνέχεια και αναμασούν τα ίδια συνθήματα, η κυβέρνηση δήθεν δεν νοιάζεται για τις τράπεζες και για τις προμήθειες κτλ. εμείς απαντούμε με συγκεκριμένες πολιτικές και είμαστε εδώ, χωρίς να προχωρούμε βέβαια σε δημαγωγικές αντιλήψεις, αλλά και χωρίς να μένουμε αδιάφοροι απέναντι σε οποιεσδήποτε αθέμιτες πρακτικές.
Το μονοπώλιο της κοινωνικής ευαισθησίας δεν το εκχωρούμε σε κανένα. Προσπαθούμε να εφαρμόζουμε μια σοβαρή οικονομική πολιτική που να έχει και κοινωνικά χαρακτηριστικά, στην πράξη όμως».
Πηγή: ΕΡΤ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η αντιπαράθεση με φόντο τα επεισόδια
Η ομιλία του στα εγκαίνια της διεθνούς ναυτιλιακής έκθεσης
Τρίτη η Καρυστιανού, τέταρτο το ΠΑΣΟΚ
Η αναφορά θεωρείται ότι περιέχει σαφείς πολιτικές αιχμές για τον Αλέξη Τσίπρα
Το κόμμα που ο ίδιος δημιούργησε πριν δυο χρόνια
48ωρο «λουκέτο» σε επιχειρήσεις σε Παλαιό Φάληρο, Άλιμο και Γλυφάδα
«Αγαπάμε το ΠΑΣΟΚ; Ας το αποδείξουμε»
Καταβολή επικουρικών συντάξεων σε δύο κύματα
Στη δημοσιότητα οι «300+1» υπογραφές που κατατέθηκαν μαζί με την Ιδρυτική Διακήρυξη
Νέα παρέμβαση μετά τις αντιδράσεις για τα περί συνεργασίας με την ΕΛΑΣ
«Η ΕΛΑΣ μάζεψε ό,τι ρετάλι υπάρχει από τον ΣΥΡΙΖΑ»
Αιχμηρή απάντηση στις δηλώσεις του δημάρχου Αθηναίων που άνοιξε θέμα συνεργασίας με τον Αλέξη Τσίπρα
Τι ισχύει για τις λαϊκές αγορές
Σφοδρή κριτική του άλλοτε στενού του συνεργάτη
Μετά τις αναφορές του πρώην επικεφαλής της ΑΔΑΕ για τη δημοσιογραφία
Έφερε ως παράδειγμα τον δεύτερο γύρο των εκλογών του 2023 στον Δήμο Αθηναίων
Να προστατευθούν τα δικαιώματα και οι περιουσίες της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας
Παρέμβαση του πρώην προέδρου της ΑΔΑΕ κατά του δημοσιεύματος - Απάντηση του εκδότη σε υψηλούς τόνους
Το ακραίο τοξικό κλίμα που επικρατεί στον δημόσιο λόγο, αποτελεί βασικό παράγοντα της απογοήτευσης και της αποστροφής του εκλογικού σώματος από την κάλπη
Η εβδομαδιαία ανασκόπηση του πρωθυπουργού - Τα μέτρα για ακρίβεια, ενέργεια και μεταρρυθμίσεις
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.