- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Άδωνις Γεωργιάδης: Έρχονται έλεγχοι και στα φαρμακεία για παράνομες συνταγογραφήσεις
«Αυτά που είδατε μέχρι στιγμής, είναι τα πρώτα αποτελέσματα του πολύ οργανωμένου ελέγχου» είπε ο υπουργός Υγείας
Άδωνις Γεωργιάδης: Έρχονται έλεγχοι και στα φαρμακεία για παράνομες συνταγογραφήσεις - «Αυτά που είδατε μέχρι στιγμής, είναι τα πρώτα αποτελέσματα του πολύ οργανωμένου ελέγχου» είπε ο υπουργός Υγείας
Την έναρξη εκτεταμένων ελέγχων και σε φαρμακεία ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, με αφορμή την εξάρθρωση κυκλώματος υπερσυνταγογραφήσεων, στο οποίο και εμπλέκονται τουλάχιστον 1.200 ιατροί.
Ο υπουργός Υγείας, μιλώντας στο OPEN, ανέφερε πως είναι πιο σύνθετη η υπόθεση των φαρμακείων, καθώς οι φαρμακοποιοί είναι υποχρεωμένοι να εκτελούν συνταγές. «Άρα, ο φαρμακοποιός μπορεί εύλογα να πει ότι εμένα μου έφεραν μια συνταγή και την εκτέλεσα. Δεν μπορείς να καταδικάσεις ένα φαρμακείο επειδή εκτέλεσε κάποιες συνταγές. Ο έλεγχος αυτός θα γίνει με πολύ μεγάλη προσοχή για να μην αδικήσουμε κάποιον», είπε ο κ. Γεωργιάδης.
Αναφορικά με τον έλεγχο στους γιατρούς, ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι θα «τρέξει» και πίσω από το 2024: «Αυτή τη στιγμή, διενεργούμε τον πιο εκτεταμένο έλεγχο παράνομων συνταγογραφήσεων που έχει γίνει ποτέ στην Ελλάδα. Αυτά που είδατε μέχρι στιγμής είναι τα πρώτα αποτελέσματα αυτού του πολύ οργανωμένου ελέγχου. Έχουμε εντοπίσει 1.200 γιατρούς που εμπλέκονται με τις παράνομες συνταγογραφήσεις, αλλά ο έλεγχος θα πάει και προς τα πίσω γιατί τα ηλεκτρονικά ίχνη δεν διαγράφονται. Άρα, όταν τελειώσουμε με το 2024, θα πάμε στο 2023, 2022 κ.λπ.».
Για τους εμπλεκόμενους στις υπερσυνταγογραφήσεις γιατρούς ο υπουργός Υγείας ανέφερε ότι ήδη έχουν εξαιρεθεί από το σύστημα συνταγογράφησης, ενώ όταν ρωτήθηκε για τον γιατρό που θα κληθεί να πληρώσει πρόστιμο 800.000 ευρώ και αν ο ίδιος θα μπορεί να το πληρώσει, είπε: «Αυτό θα το κρίνει η εφορία όταν θα πρέπει να του κάνει εκτέλεση, καθώς εγώ δεν γνωρίζω τι περιουσία έχει. Ο νόμος είναι συγκεκριμένος και πρέπει να πάρουμε πίσω το παράνομο κέρδος. Αν έχει ακίνητα ή χρήματα την τράπεζα, αυτό δεν το ξέρω εγώ».
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η ΝΔ ανεβαίνει δύο μονάδες, διευρύνει τη διαφορά από το ΠΑΣΟΚ και καταγράφεται διακομματική στήριξη για Κύπρο
Μέχρι σήμερα, περισσότεροι από 7.000 πολίτες δέχθηκαν κατ’ οίκον υπηρεσίες υγείας
«Υπάρχει ψευδής είδηση, δεν υπάρχει ψευδής άποψη», δήλωσε ο πρωθυπουργός
Στο Athens Alitheia Forum ο πρωθυπουργός
Το «πάμε για έναν καφέ» δεν είναι πια μία απλή πρόταση για χαλάρωση και φιλικότητα
Η Κύπρος είναι και μέλος της Ευρώπης. Θα είναι μεγάλη επιτυχία λοιπόν αν το Ενιαίο Αμυντικό Δόγμα αντικατασταθεί από ένα Ευρωπαϊκό Αμυντικό Δόγμα
Πώς διαμορφώνεται το πλαφόν σε τρόφιμα
Ποιες είναι οι ημερομηνίες διεξαγωγής εξετάσεων και κλήρωσης
Πρακτικές συμβουλές για την προστασία από επιθέσεις τύπου phishing
Ο υπουργός Υγείας εγκαινίασε τη νέα πτέρυγα για ογκολογικούς ασθενείς στο «Παπαγεωργίου»
Η υπουργός Πολιτισμού εγκαινίασε το νέο Ηχογραφικό Κέντρο και το Στούντιο Επαυξημένης Πραγματικότητας
«Οι πιέσεις στις τιμές θα εντείνονται» προειδοποιεί ο αναπηρωτής υπουργός Μεταφορών και Υποδομών
Ο Γάλλος πρόεδρος δεν διανύει την πιο ανέφελη περίοδο της δεύτερης θητείας του. Το διακύβευμα στην περίπτωσή του είναι ένα: η υστεροφημία του.
Μέχρι 30 Ιουνίου η ολοκλήρωση των «κάθετων» έργων του ΤΑΑ στα νοσοκομεία
Ξεκινούν σαρωτικοί έλεγχοι, έρχονται τσουχτερά πρόστιμα
Πώς διαμορφώνονται οι τιμές στα κρεοπωλεία
Στο Athens Alitheia Forum ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
«Όπως βλέπετε το κεφάλι μου είναι στη θέση του»
Τα συχνότερα λάθη και παραλείψεις στην αίτηση για το Α21
Ένα κερασάκι στην τούρτα-δώρο προς τον πρωθυπουργό
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.