- CITY GUIDE
- PODCAST
-
19°
Στράτος Φαναράς: Μετά το ντιμπέιτ το ΠΑΣΟΚ έχει κερδίσει
Τι υποστηρίζει ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Metron Analysis
Ο Στράτος Φαναράς για το κλίμα μετά το ντιμπέιτ στο ΠΑΣΟΚ και τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ
Για τις εκλογές στο ΠΑΣΟΚ μίλησε σήμερα (6.10) στο Mega ο Στράτος Φαναράς, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Metron Analysis. Ο κ. Φαναράς υπογράμμισε ότι «μετά το ντιμπέιτ το ΠΑΣΟΚ έχει κερδίσει»
«Φαίνεται ότι ειδικά μετά το ντιμπέιτ το ΠΑΣΟΚ έχει κερδίσει. Δημιούργησε ένα θετικό κλίμα ότι έχει στελέχη ικανά να ηγηθούν του χώρου και να δώσουν προοπτική. Όμως αυτό είναι ένα κοντοπρόθεσμο αποτέλεσμα που αναρωτιέμαι αν απαντά στη βαθύτερη κρίση της Κεντροαριστεράς» είπε χαρακτηριστικά ο Στράτος Φαναράς.
Ο Στράτος Φαναράς για τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ
«Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι για πολλές εβδομάδες ακέφαλος, χωρίς ηγεσία. Παρά το γεγονός ότι τα προβλήματα είναι βαθύτερα, θα έλεγα ότι έχει δύο τουλάχιστον ουσιαστικά βήματα μπροστά του. Το ένα είναι να λύσει το πρόβλημα της ηγεσίας με δημοκρατικό και ενωτικό τρόπο και, δεύτερο, να αποκαταστήσει ή να συνθέσει μία φυσιογνωμία που να είναι ελκυστική για την ελληνική κοινωνία και την Αριστερά. Αν έχει μία συγκεχυμένη φυσιογνωμία νομίζω ότι δεν θα καταφέρει να ανακάμψει» ανέφερε σε άλλο σημείο για τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Φαναράς.
«Άλλαξε η εποχή και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ακολούθησε. Ανδρώθηκε μέσα από την αντίθεση μνημόνιο-αντιμνημόνιο. Κάποια στιγμή η υπόθεση αυτή έκλεισε έστω και με τραυματικό τρόπο, και ξαναμπήκαμε σε μία εποχή που οι αντιθέσεις ήταν αυτές που χαρακτήριζαν τον υπόλοιπο δυτικό κόσμο. Αυτές τις αντιθέσεις δεν μπόρεσε να τις συλλάβει και να τις παρακολουθήσει γρήγορα» σημείωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Metron Analysis.
Μάλιστα, σε ερώτηση που δέχθηκε για το ενδεχόμενο συνεργασίας στην Κεντροαριστερά, ο κ. Φαναράς σημείωσε: «Η απάντηση στο κρίσιμο ερώτημα θα δοθεί όταν ολοκληρωθούν οι διαδικασίες εκλογής. Αν ένας από τους δύο χώρους (ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ) πάρει σαφές προβάδισμα με δυναμική τότε δεν θα είναι εφικτό αυτό».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Κοινές ευρωπαϊκές λύσεις ζητά ο πρωθυπουργός - Η εβδομαδιαία ανασκόπηση
Από την ίδρυση στις 4 Οκτωβρίου 1974 και τη Μεταπολίτευση έως τις σύγχρονες μεταρρυθμίσεις
Η αντίδρασή του ήρθε μετά τη συνέντευξη της
79,7 εκατ. ευρώ σε 92.826 δικαιούχους
To ερώτημα για τις οφειλές που εξαιρούνται μετά τις 31 Δεκεμβρίου 2024
Στήριξη του ΠΑΣΟΚ στα αιτήματά τους για το δυσβάσταχτο κόστος καυσίμων
Επίσκεψη στο Επταπύργιο - Μήνυμα κατά της εμπορευματοποίησης
Θερμές ευχές από τον Αμερικανό αντιπρόσωπο - Στο επίκεντρο η επιλογή νέου Γενικού Γραμματέα
Ο πρωθυπουργός συνεχάρη παίκτες και τεχνικό τιμ για την εικόνα και την πίστη που δείχνουν στο Nations League
Στροφή στην οικιακή κατανάλωση, άνοδος του espresso και αίτημα για κατάργηση του ΕΦΚ
Σαφές μήνυμα από τον πρωθυπουργό στην τελετή παράδοσης κειμηλίων Ελλάδας-Βουλγαρίας
Κλιμακωτές εκπτώσεις για οφειλέτες που αποδέχονται τα ευρήματα της ΑΑΔΕ
Εντός του 2026 αναμένεται να παραδοθούν 11 σχολικές μονάδες και οι υπόλοιπες έξι εντός του 2027
Ο πρωθυπουργός επισήμανε τον κίνδυνο μιας ακατάσχετης παροχολογίας, ενόψει των εκλογών
Ιδιαίτερης σημασίας είναι τα έργα στην Αλεξανδρούπολη, την Ιερά Μονή Μεγίστης Λαύρας, τη Στυλίδα και τον Βόλο
«Πρόκειται για ένα τοπόσημο που αναδείχνει την τάση του ανθρώπου προς το υψηλό, δήλωσε ο πρωθυπουργός
«Σταθερή προτεραιότητα της κυβέρνησης η στήριξη των φοιτητών και των οικογενειών τους»
Στη διαδρομή, ο πρωθυπουργός συνοδευόταν από πολίτες και επαγγελματίες οι οποίοι δραστηριοποιούνται στην περιοχή
«Να δω τι θα κάνει σε λίγους μήνες που δεν θα είναι καν βουλευτής», έγραψε ο υπουργός Υγείας
Αξιοποιήθηκαν έσοδα από την επαναϊδιωτικοποίηση των τραπεζών προς τον EFSF
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.