- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Χαλάρωσε, δήμαρχε, χαλάρωσε
«Δεν υπάρχει πολιτικός –με πρώτο από όλους τον Μητσοτάκη– που να μην υποφέρει από τα σκίτσα του Πετρουλάκη»
Ο Σταύρος Θεοδωράκης σχολιάζει τις αντιδράσεις από το περιβάλλον του Χάρη Δούκα για τη γελοιογραφία του Ανδρέα Πετρουλάκη
Ο Χάρης Δούκας προσγειώθηκε ξαφνικά στην κεντρική σκηνή. Αυτό έχει τα καλά του –μπορεί να λέει, ας πούμε, «είμαι νέο πρόσωπο»–, αλλά έχει και τα κακά του. Κυριότερο αυτών ότι δεν γνωρίζει «πρόσωπα και πράγματα» που σε κανονικές συνθήκες θα έπρεπε να ξέρει αν θέλει να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στη «μεγάλη σκηνή».
Αγνοεί, για παράδειγμα, ότι η νευρικότητα, ο θυμός και η συνωμοσιολογία επειδή κάποιος σκιτσογράφος ασχολήθηκε μαζί του, προδίδουν ότι ο ίδιος δεν διαθέτει καθόλου χιούμορ. Και όταν κάποιος δεν μπορεί να γελάσει με τον εαυτό του, λένε οι ψυχολόγοι, είναι η ώρα να γελάσουν οι άλλοι μαζί του.
Αλλά να εξηγήσω και στους ανύποπτους αναγνώστες τι έχει συμβεί.
Ο γνωστός γελοιογράφος Ανδρέας Πετρουλάκης, μετά το ντιμπέιτ των «έξι», δημοσίευσε ένα σκίτσο που απεικονίζει τον κ.Δούκα, χαμογελαστό και περήφανο, να φεύγει από την ΕΡΤ αφήνοντας πίσω του ένα στεφάνι στο μνημείο των «πεσόντων» που επί ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ τοποθετήθηκε στην Αγία Παρασκευή.
«Θέλουν τον Δούκα νεκρό», άρχιζαν να φωνάζουν οι άνθρωποι του δημάρχου!
Τώρα θα μου πεις, πώς ένας «χαμογελαστός και περήφανος» περνιέται για… νεκρός; Άβυσσος η ψυχή των Δουκαίων (για να εισάγω έναν νεολογισμό).
Δεν έμειναν όμως εκεί. «Αποκαλύπτουν» ότι τα σκίτσα του Πετρουλάκη (πληθυντικός, για να προλάβουν προφανώς και όσα πιθανόν θα ακολουθήσουν…) γίνονται κατ’ υπαγόρευση των δεξιών, των ακροδεξιών και βεβαίως του Μητσοτάκη!
Έφτασαν να καταγγέλλουν τον Πετρουλάκη –ο κ. Δούκας από το Ρέθυμνο και ο κ. Κωνσταντινόπουλος από τον Σκάι– ως όργανο και προπαγανδιστή της Νέας Δημοκρατίας. Φοβάται τόσο πολύ τον 9μινήτη δήμαρχο ο Μητσοτάκης και είπε στον Πετρουλάκη «βάρα τον»!
Εδώ είναι που γελάνε και τα δέντρα (ακόμη και αυτά που φύτεψε ο δήμαρχος για να μειώσει σε πέντε χρόνια, πέντε βαθμούς τη θερμοκρασία της Αθήνας).
Δεν υπάρχει πολιτικός –με πρώτο από όλους τον Μητσοτάκη– που να μην υποφέρει από τα σκίτσα του Πετρουλάκη. Μηδέ του Ανδρουλάκη εξαιρουμένου. Και βέβαια και μένα είχε περιλάβει όταν ήμουν αρχηγός στο «Ποτάμι».
Τριάντα χρόνια είναι στο επάγγελμα ο Πετρουλάκης και κανείς ποτέ δεν έχει αμφισβητήσει την πηγαία τόλμη του – την ξεροκεφαλιά του αν θέλετε. Τα βάζει συνεχώς με όλους όσους ασκούν ή διεκδικούν εξουσία, κι ας τον έχουν απειλήσει, κι ας έχουν προσπαθήσει να τον φιμώσουν με μηνύσεις και αγωγές.
Απορώ, ειλικρινά απορώ. Δεν έχει ανθρώπους ο δήμαρχος να τον προστατέψουν; Να προσποιηθεί τουλάχιστον ότι αδιαφορεί.
Δεν έχει έναν να του πει ότι το πιο επικίνδυνο για έναν άνθρωπο που θέλει να ασκήσει εξουσία είναι, εκτός από την ανεντιμότητα, να είναι άνθρωπος χωρίς χιούμορ;
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Για συνεργεία στην ανθρωποκτονία Φύσσα κρίθηκαν ένοχοι 15 κατηγορούμενοι
Μια συζήτηση για όλα με τη βουλεύτρια Δυτικού Τομέα Αθηνών και πρώην γραμματέα της Νέας Δημοκρατίας
«Σε ένα κανονικό κόμμα ο κ. Πολάκης δεν θα παρέμενε ούτε λεπτό», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
«Είμαστε σε επικοινωνία μαζί τους μέρα και νύχτα, 24 ώρες το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα», τόνισε ο υπουργός Ναυτιλίας στο Reuters
«Προτεραιότητα η προστασία του Κυπριακού Ελληνισμού», δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
Οι δύο πρόεδροι ζητούν επίσημη ενημέρωση και χάραξη της εθνικής γραμμής
«Η χώρα μας έχει εξελιχθεί σε πρωτοπόρο ως προς αυτά τα προγράμματα, ενώ ήμασταν ουραγοί», είπε ο πρωθυπουργός
Σε ετοιμότητα το ΥΠΕΞ για την επιστροφή των εγκλωβισμένων πολιτών μόλις ανοίξει ο εναέριος χώρος
Συζήτηση για Ιράν και Λίβανο με έμφαση στη σταθερότητα της περιοχής
«Ο homo economicus δεν είναι homo sapiens», δήλωσε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος
Εντός του 2026, 5.000 μόνιμες προσλήψεις και 3.000 προσλήψεις επικουρικού προσωπικού
«Δεν θα εγκαταλείψουμε όσους θέλουν να αλλάξουν τη ζωή τους», δήλωσε ο υπουργός Υγείας
Διαβεβαιώσεις για επάρκεια προϊόντων , με πάνω από 500 έλεγχους σε λίγα 24ωρα
Τι συζήτησαν οι δύο υπουργοί
Ποιοι εκπρόσωποι θα συμμετέχουν
«Το Ισραήλ έχει δικαίωμα στην αυτοάμυνα - Αναγκαίο να αποφευχθεί περαιτέρω κλιμάκωση»
Το χιουμοριστικό σχόλιο πριν το τετ α τετ
«Η στήριξη της Ελλάδας στην Κύπρο είναι διαρκής»
«Προτεραιότητα ο επαναπατρισμός των εγκλωβισμένων Ελλήνων»
Το δυστύχημα των Τεμπών και το «καπέλωμα» της συγκέντρωσης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.