- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Αχτσιόγλου: Ο Πολάκης πέρσι έκανε τη «βρώμικη» δουλειά για τον Κασσελάκη
«Αυτά με τις κουκούλες, ο Κασσελάκης τα λέει από την αρχή» δήλωσε η βουλεύτρια
Έφη Αχτσιόγλου: Η βουλεύτρια της Νέας Αριστερά για τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ, τον Παύλο Πολάκη και τη στάση του Αλέξη Τσίπρα
Η Έφη Αχτσιόγλου μίλησε το πρωί της Τετάρτης (18.9) στο OPEN για τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ, τον Στέφανο Κασσελάκη, αλλά και τον ρόλο που διαδραματίζει στο κόμμα ο βουλευτής Χανίων, Παύλος Πολάκης. Η βουλεύτρια της Νέας Αριστεράς υποστήριξε ότι «ο Πολάκης έκανε τη βρώμικη δουλειά για τον Κασσελάκη».
Επιπλέον, η Έφη Αχτσιόγλου ρωτήθηκε για την εικόνα που δίνει σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ: «Το γεγονός πως δεν υπάρχει αξιωματική αντιπολίτευση στον τόπο εδώ και ένα χρόνο δημιουργεί κενό που αργά ή γρήγορα θα καλυφτεί. Είναι αυτό που είχε καταφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ πριν το 2015, η κοινωνική οργή είχε εκφραστεί με ένα τρόπο δημιουργικό και δημοκρατικό μέσω ενός κόμματος της Αριστεράς. Εάν δεν υπάρχει αυτός ο τρόπος έκφρασης, τότε μπορεί να εκφραστεί από την άλλη πλευρά. Αυτός ο κίνδυνος υπάρχει. Αυτό που συμβαίνει στην αξιωματική αντιπολίτευση τον τελευταίο έναν χρόνο είναι ο απόλυτος εκφυλισμός και απαξίωση και το μεγαλύτερο κακό δεν είναι η απαξίωση ενός κόμματος μόνο, αλλά απαξιώνεται συνολικά όλος ο χώρος και ξαναγράφεται και η ιστορία του χώρου αναδρομικά. Για αυτό και η ευθύνη τους είναι μεγάλη. Εδώ και έναν χρόνο δεν υπάρχει αντιπολίτευση στον τόπο, δηλαδή δεν πιέζεται ο κ. Μητσοτάκης για να δώσει εξηγήσεις, να αλλάξει πολιτική».
Σε άλλο σημείο η πρώην υπουργός ξεκαθάρισε: «Εμείς πήραμε μια απόφαση ευθύνης τότε, πολύ δύσκολη γιατί είχαμε αφιερώσει και τα χρόνια της ζωής μας στον ΣΥΡΙΖΑ. Επιβεβαιώθηκε πλήρως η διάγνωση που είχαμε κάνει στην κατάσταση, διότι αυτή η ιστορία αυτή δεν έχει σχέση με το κόμμα, όπως το γνωρίζαμε», ενώ τόνισε πως ενώ δεν φταίει για όλα ο Στέφανος Κασσελάκης, αλλά «η ηγεσία δίνει τον τόνο για το πώς εξελίσσονται τα πράγματα. Υποστηρίζονταν πρακτικές ως προς τη στοχοποίηση ανθρώπων, κατηγορίες και χυδαιότητες περί εσωτερικών εχθρών, όλα αυτά είχαν ξεκινήσει από πέρυσι το καλοκαίρι. Δεν μπορεί να πει κανείς πως δεν τα είδε ή δεν τα έβλεπε. Τα fake news, τις τραμπικές μεθόδους. Υπάρχουν ιστορικές ευθύνες για αυτό».
Έφη Αχτσιόγλου: Αυτά με τις κουκούλες, ο Κασσελάκης τα λέει από την αρχή
Η βουλεύτρια επεσήμανε ακόμη ότι «στελέχη όπως η Όλγα Γεροβασίλη μπορεί να αντιλήφθηκαν το χάσμα που τους χωρίζει αργότερα. Φέρουν όμως και αυτοί τις ευθύνες τους γιατί τα φαινόμενα αυτά δεν εμφανίστηκαν τους τελευταίους μήνες. Στην πρώτη κεντρική επιτροπή ως εκλεγμένος πρόεδρος ο κ. Κασσελάκης μίλησε για πέμπτη φάλαγγα. Αυτά με τις κουκούλες δεν τα λέει τώρα, τα λέει από την αρχή. Έλεγε πως εγώ ήμουν υπονομεύτρια και ότι το φως νίκησε το σκοτάδι, ότι εγώ ήμουν το σκοτάδι».
Σε ό,τι αφορά τη στάση του Παύλου Πολάκη επισήμανε πως: «Κάνει κάτι εντελώς διαφορετικό. Ξαναγράφει τα πράγματα. Πέρυσι το καλοκαίρι δεν είπε πως εγώ δεν θέλω την υποψήφια αυτή γιατί δεν θα αναβαπτίσει τον ΣΥΡΙΖΑ. Πέρυσι, εξαπέλυσε μια χυδαία επίθεση εναντίον μου, με ακραία συκοφαντία, ο ίδιος χωρίς να κατεβαίνει υποψήφιος, μπαίνοντας πίσω από την υποψηφιότητα του κ. Κασσελάκη και κάνοντας έναν άγριο, βρώμικο πόλεμο εναντίον μου. Αυτό δεν είναι το ίδιο με το ‘δεν έβλεπα προοπτική σε αυτήν την υποψηφιότητα’ που λέει τώρα. Έκανε τη βρώμικη δουλειά του Κασσελάκη, χωρίς ο ίδιος να κατεβαίνει υποψήφιος».
Η κ. Αχτσιόγλου αναφέρθηκε και στα περί συνεργασιών στον χώρο της Κεντροαριστεράς. «Ως προς τις δυνατότητες συνεργασιών, στον πολιτικό διάλογο είμαστε απολύτως ανοιχτοί. Συνεργασίες πάντα μέσα από πολιτικό περιεχόμενο, πάντα στο πλαίσιο ενός προγράμματος. Εμείς έχουμε ένα πλαίσιο που αφορά τις βασικές αρχές, τις προγραμματικές αρχές και θέσεις. Εκεί μπορεί να γίνει συζήτηση και συμπράξεις. Κοινοβουλευτικά το έχουμε επιχειρήσει και είμαστε ανοιχτοί σε αυτό. Όχι όμως με πρόσωπα που καταφέρθηκαν χυδαία εναντίον μας».
Είναι ευπρόσδεκτα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στη Νέα Αριστερά;
Η Έφη Αχτσιόγλου ρωτήθηκε για το αν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ είναι ευπρόσδεκτα στη Νέα Αριστερά. «Δεν είναι το κριτήριο αν διαφωνεί κάποιος με τον Κασσελάκη. Το κριτήριο είναι ποιοι είναι το πολιτικό πλαίσιο που λειτουργείς, ποιες αρχές ασπάζεσαι, ποια είναι τα πρωτάγματα που θέτεις μπροστά σου».
Τι είπε η Έφη Αχτσιόγλου για τον Αλέξη Τσίπρα
Σε ερώτηση που δέχθηκε για τον Αλέξη Τσίπρα και το αν μπορούν να συνενωθούν προοδευτικές δυνάμεις στο πρόσωπό του για να υπάρξει ένα πολιτικό σύνολο απέναντι στην κυβέρνηση, απάντησε: «Πρέπει να σταματήσουμε να ψάχνουμε μεσσίες, γιατί είδαμε πού μας οδήγησε αυτή η λογική και να επικεντρωθούμε στο πολιτικό πρόγραμμα και τις θέσεις. Και αν επικεντρωθούμε σε αυτό και το βάλουμε κάτω και δούμε πού υπάρχουν συγκλίσεις μεταξύ των χώρων της σοσιαλδημοκρατίας και της Αριστεράς, να βάλουμε αυτά στο επίκεντρο για να μπορέσουμε να κάνουμε μια σοβαρή αντιπολίτευση και να δώσουμε και μια προοπτική διακυβέρνησης στον τόπο».
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Χάρης Δούκας: «Αποδεικνύουμε έμπρακτα ότι η έμφυλη ισότητα αποτελεί σταθερή προτεραιότητά μας»
Έκτακτα μέτρα και παροχές roaming για τους πολίτες που βρίσκονται σε χώρες του Κόλπου και της ευρύτερης περιοχής
«Μην μας δηλητηριάσετε» φώναξε η Ζωή Κωνσταντοπούλου
Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου, Γιάννης Παπαχρήστου, και ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος, Παναγιώτης Σταμπουλίδης, παρουσίασαν τον απολογισμό και τις στρατηγικές προτεραιότητες
«Η αποστολή στην Κύπρο είναι αμυντική και ειρηνική», είπε μεταξύ άλλων
Καλώς ή κακώς η ελληνική παρουσία στην ανατολική Μεσόγειο είναι μονόδρομος. Κι από τους τρόπους παρουσίας, το να στέλνεις φρεγάτες για να προστατεύσεις την Κύπρο είναι μάλλον ο προτιμότερος
Για συνεργεία στην ανθρωποκτονία Φύσσα κρίθηκαν ένοχοι 15 κατηγορούμενοι
Μια συζήτηση για όλα με τη βουλεύτρια Δυτικού Τομέα Αθηνών και πρώην γραμματέα της Νέας Δημοκρατίας
«Σε ένα κανονικό κόμμα ο κ. Πολάκης δεν θα παρέμενε ούτε λεπτό», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
«Είμαστε σε επικοινωνία μαζί τους μέρα και νύχτα, 24 ώρες το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα», τόνισε ο υπουργός Ναυτιλίας στο Reuters
«Προτεραιότητα η προστασία του Κυπριακού Ελληνισμού», δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
Οι δύο πρόεδροι ζητούν επίσημη ενημέρωση και χάραξη της εθνικής γραμμής
«Η χώρα μας έχει εξελιχθεί σε πρωτοπόρο ως προς αυτά τα προγράμματα, ενώ ήμασταν ουραγοί», είπε ο πρωθυπουργός
Σε ετοιμότητα το ΥΠΕΞ για την επιστροφή των εγκλωβισμένων πολιτών μόλις ανοίξει ο εναέριος χώρος
Συζήτηση για Ιράν και Λίβανο με έμφαση στη σταθερότητα της περιοχής
«Ο homo economicus δεν είναι homo sapiens», δήλωσε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος
Εντός του 2026, 5.000 μόνιμες προσλήψεις και 3.000 προσλήψεις επικουρικού προσωπικού
«Δεν θα εγκαταλείψουμε όσους θέλουν να αλλάξουν τη ζωή τους», δήλωσε ο υπουργός Υγείας
Διαβεβαιώσεις για επάρκεια προϊόντων , με πάνω από 500 έλεγχους σε λίγα 24ωρα
Τι συζήτησαν οι δύο υπουργοί
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.