Ζαχαράκη: Έκτακτο βοήθημα 200 ευρώ σε χιλιάδες ανασφάλιστους υπερήλικες και ΑμεΑ
Ενίσχυση πριν από τα Χριστούγεννα εξήγγειλε η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας
Σοφία Ζαχαράκη: Έκτακτο βοήθημα 200 ευρώ σε χιλιάδες ανασφάλιστους υπερήλικες και άτομα με αναπηρία τον Δεκέμβριο - Μόνιμες αυξήσεις το 2025.
Η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Σοφία Ζαχαράκη αναφέρθηκε στις μόνιμες αυξήσεις στα τρία βασικά επιδόματα του ΟΠΕΚΑ αλλά και στη σημαντική ενίσχυση που θα λάβουν χιλιάδες πολίτες πριν από τα Χριστούγεννα.
Όπως διευκρίνισε η Σοφία Ζαχαράκη στον ΣΚΑΙ, «τον Δεκέμβριο του 2024, θα δοθεί σε 670.000 συνταξιούχους με προσωπική διαφορά και συντάξεις έως 1.600 ευρώ, ενίσχυση από 100 έως 200 ευρώ, σε 35.000 ανασφάλιστους υπερήλικες θα δοθεί ενίσχυση 200 ευρώ, μια επιπλέον δόση σε 770.000 δικαιούχους τού επιδόματος παιδιού και σε 767.000 του επιδόματος παιδιού ΟΠΕΚΑ.
»Σε 185.000 δικαιούχους επιδόματος ΑμεΑ ΟΠΕΚΑ θα δοθεί ενίσχυση 200 ευρώ και θα καταβληθεί προσαυξημένη μηνιαία δόση κατά 50% στους δικαιούχους του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος».
Ζαχαράκη για Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα
Η κυρία Ζαχαράκη υπενθύμισε ότι είχε προηγηθεί μια αύξηση στο Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα, για πρώτη φορά, τον Δεκέμβριο του 2023 και μάλιστα νωρίτερα από ότι είχε υποσχεθεί η κυβέρνηση.
«Είχαμε υποσχεθεί ότι θα δοθεί η αύξηση τον Ιανουάριο του 2024 και το κάναμε νωρίτερα μέσα στο 2023», ανέφερε η υπουργός. Το συνολικό κόστος των τριών μεγαλύτερων επιδομάτων ανέρχονται περίπου στα 1,9 δισ. ευρώ.
Όπως επισήμανε, χαρακτηριστικά η υπουργός, «για να πιάνουν τόπο τα επιδόματα και να έχουν νόημα, θα πρέπει πρώτα να καταπολεμηθεί η φοροδιαφυγή για να μάθουμε ποιοι είναι οι πραγματικοί δικαιούχοι».
«Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, προσπαθεί μέσα από τα επιδόματα να κερδίζουν οι ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και όχι να κερδίζουν κάποιοι εις βάρος κάποιου άλλου ο οποίος δηλώνει πλήρως τα εισοδήματα του. Εμείς δεν σταματάμε εδώ και για αυτό υλοποιούμε μία πολύμηνη προσπάθεια μεταρρύθμισης πάντα με μεγαλύτερη δικαιοσύνη έτσι ώστε να στηρίξουμε αυτές τις κοινωνικές ομάδες που πραγματικά έχουν ανάγκη», προσέθεσε.
Επεκτείνεται το πρόγραμμα «Νταντάδες της Γειτονιάς»
Επανέλαβε δε ότι το πρόγραμμα «Νταντάδες της Γειτονιάς» θα επεκταθεί πανελλαδικά το 2025, το οποίο εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ.
Διευκρίνισε επίσης ότι συνεχίζεται και το πρόγραμμα με τα vouchers των παιδικών σταθμών και των ΚΔΑΠ-ΑμεΑ, σημειώνοντας ότι «φέτος δόθηκαν από το υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, μαζί με ευρωπαϊκά χρήματα, περισσότερα από 379 εκατ. ευρώ και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε αυτό κάθε χρόνο».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Το ήθος της πολιτικής γίνεται, προοπτικά, ήθος της κοινωνίας, έγραφε ο πατέρας μου»
«Το έρεβος της τρομοκρατίας μπορεί να νικηθεί μόνο με το φως μιας δημοκρατίας» επισήμανε ο ΠτΔ
Πώς υπολογίζεται το ποσό
«Από την πρώτη στιγμή ήταν ξεκάθαρο ότι η κυβέρνηση επιλέγει τον διάλογο» είπε ο πρωθυπουργός
Η συζήτηση δεν πρέπει να αφορά την ανακύκλωση φθαρμένων προσώπων, αλλά την ανάγκη για θεσμικά κόμματα τα οποία θα έχουν τη δυνατότητα να δεσμεύονται σε επεξεργασμένο πρόγραμμα και πολιτικές αρχές
Μια συζήτηση αφιερωμένη στο θέμα του βιβλίου του «Η Μεγάλη Επιστροφή»: την ελληνική οικονομία, τις προκλήσεις της, τα λάθη που προηγήθηκαν αλλά και το τι μέλλει γενέσθαι.
Ο υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας παρέστη στην παρουσίαση του βιβλίου «Ιστορίες από τη Λατινική Αμερική: Από τον Πινοσέτ και τον Εσκομπάρ στις σύγχρονες Δημοκρατίες», του Ιάσονα Πιπίνη
Ο πρώην πρωθυπουργός παρουσίασε το βιβλίο του «Ιθάκη» στη Θεσσαλονίκη
Ο πρωθυπουργός άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο η επόμενη σεζόν να γυριστεί στην Αθήνα
Στο πρώτο 15ημερο του Φεβρουαρίου η συνάντηση με τον Ερντογάν
Βίντεο του υπουργού Υγείας από την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας
Πώς είναι δυνατόν να προκύψει από αυτήν την πολιτική Βαβέλ βιώσιμη εναλλακτική κυβερνητική λύση;
Εκτός Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης
Στα 3,026 δισ. ευρώ οι οφειλές τον Νοέμβριο, με μικρή μηνιαία μείωση αλλά ετήσια αύξηση
Ο Πρωθυπουργός συνομίλησε με το ιατρικό προσωπικό, καθώς και με ασθενείς για τις μεταρρυθμίσεις του ΕΣΥ
Σε κλίμα ενότητας πραγματοποιήθηκε εκδήλωση εις μνήμην του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αλβανίας, Αναστασίου
«Τα Κέντρα Καινοτομίας που δημιουργούμε στη χώρα είναι σημείο αναφοράς για την εκπαίδευση», δήλωσε η Υπουργός
«Θα εφαρμοστεί ο νόμος όπως προβλέπεται», ξεκαθάρισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη
Πλεόνασμα και αυξημένα έσοδα καταγράφει ο κρατικός προϋπολογισμός, σύμφωνα με τα ταμειακά στοιχεία της ΤτΕ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.