- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Οι επόμενοι κρίσιμοι σταθμοί για τον ΣΥΡΙΖΑ - Νέες αντιδράσες από Πολάκη και «87»
Ραγδαίες οι εξελίξεις - Πού στρέφεται το ενδιαφέρον
ΣΥΡΙΖΑ: Νέες αντιδράσες από Πολάκη και 87 - Ραγδαίες εξελίξεις - Πού στρέφεται το ενδιαφέρον
Σε τεντωμένο σχοινί βρίσκεται ο ΣΥΡΙΖΑ μετά τη χθεσινή (22.08), θυελλώδη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας. Ο Παύλος Πολάκης έθεσε θέμα ηγεσίας και οι εκπρόσωποι της ομάδας των «87», αποχώρησαν, δηλώνοντας ότι δεν θα νομιμοποιήσουν διαδικασίες, συμπεριφορές και αποφάσεις που ευτελίζουν και τους ίδιους, ως πρόσωπα, και τον ΣΥΡΙΖΑ.
«Όποιος θέλει να ξαναμετρηθούμε είναι ευπρόσδεκτος», απάντησε με ανάρτησή του στους «87» ο Στέφανος Κασσελάκης, ο οποίος κράτησε χαμηλούς τόνους για τον Παύλο Πολάκη, λέγοντας οτι θα μιλήσει μαζί του. «Αδυνατούμε να παρακολουθήσουμε τη σύγχυση στην οποία βρίσκεται» απαντούν πηγές των «87» στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. Νεότερη τοποθετήση υπήρξε από τον Παύλο Πολάκη ο οποίος σε ανάρτησή του τονίζει « Είναι σαφέστατο το τι είπα και το τι θα κάνω! Δεν πάει άλλο αυτή η κατάσταση!».
Δεν φαίνεται να μπορεί να κλείσει ο κύκλος της εσωστρέφειας για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Συνεχίστηκαν και τις επόμενες ώρες μετά την συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας οι αιχμηρότατες τοποθετήσεις και απαντήσεις . Ο Παύλος Πολάκης με νέα ανάρτηση του φωτογράφισε εκ νέου ότι δεν πρόκειται να μείνει αδρανής αλλά θα προχωρήσει σε επόμενες κινήσεις.
Μάχη χαρακωμάτων στον ΣΥΡΙΖΑ - Πού στρέφεται το ενδιαφέρον
Σε υψηλούς τόνους και η απάντηση από τους «87» προς την ηγεσία Κασσελάκη. «Αδυνατούμε να παρακολουθήσουμε τη σύγχυση στην οποία βρίσκεται, μιας και για μια ακόμη φορά έθεσε μόνος του θέμα ηγεσίας, μέσω βραδινών αναρτήσεων, ενώ λίγες ώρες νωρίτερα, στην συνεδρίαση της ΠΓ, που ειπώθηκαν τα πάντα δήλωνε ότι δεν σηκώνει το γάντι» απάντησαν πηγές των «87».
Είναι σαφές ότι οι τόνοι έχουν ανεβεί πολύ, ενώ η Κεντρική Επιτροπή στις πρώτες ημέρες του Σεπτεμβρίου και ένα μήνα μετά το συνέδριο του κόμματος το οποίο έχει προαναγγελθεί, είναι τα επόμενα κρίσιμα εσωκομματικά ραντεβού και πολύ σοβαρά crash test για την ηγεσία Κασσeλάκη.
Και το ενδιαφέρον στρέφεται στο αν θα υπάρξει ευθεία αμφισβήτηση του και μετρηθούν δυνάμεις ακόμα και μέσα στην επόμενη συνεδρίαση της Kεντρικής Επιτροπής ενώ με το υπάρχον εσωκομματικό τοπίο δεν μπορεί να αποκλειστεί ακόμα και μία πρόταση μομφής. Ο ίδιος πάντως χθες το βράδυ φάνηκε να χαμηλώνει τους τόνους προς την πλευρά Πολακη πετώντας το γάντι στην πλευρά των «87»
Απόψε συνεδριάζει και η επιτροπή καταστατικού ενόψει προωθούμενων αλλαγών στο καταστατικό συνέδριο. Στο τραπέζι μπαίνουν συζητήσεις και προτάσεις που αφορούν από το όνομα μέχρι την πολιτική τοποθέτηση του κόμματος αλλά ακόμα και τις δομές και τη λειτουργία των οργάνων και των οργανώσεων βάσεις. Και δεν αποκλείεται ακόμα και κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης να διαπιστωθούν αποκλείσεις και διαφωνίες, καθώς εκπροσωπούνται όλες οι πλευρές.
Τις εξελίξεις στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης κλήθηκε να σχολιάσει στην εκπομπή «Συνδέσεις» ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φαραντούρης. Μεταξύ άλλων ανέφερε «Ενημερώνομαι κι εγώ για τις εξελίξεις. Μιλάω πάντα εξ αντικειμένου και αποφεύγω τις αξιολογικές κρίσεις[…] η όλη κατάσταση μου θυμίζει αυτό που είπε η Αντιγόνη στον Κρέοντα στον βασιλέα, τον ηγεμόνα: Οὔτοι συνέχθειν, ἀλλὰ συμφιλεῖν ἔφυν.
»Ο ρόλος μου δεν είναι ούτε να ανακυκλώνω τον διχασμό, το μίσος, τις έριδες, τις φυγόκεντρες τάσεις, αλλά να συμβάλλω στην ειρήνη, στη συνοχή και στη συντροφικότητα και εμμένω σε αυτό[…] Είμαι αισιόδοξος όσο και αν η αχλή η οποία αποπνέει η χθεσινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας βγάζει μια απαισιοδοξία και φυγόκεντρες τάσεις. Έχουμε μπροστά μας μια Κεντρική Επιτροπή και έχουμε μπροστά μας και ένα συνέδριο. Θα είμαστε εδώ να τα λέμε. Δεν θέλω να προκαταλάβω καμία απόφαση οργάνων και δεν θέλω να ανακυκλώσουμε την εσωστρέφεια. Όμως σας λέγω ότι αυτές οι φυγόκεντρες τάσεις πολλές φορές μπορεί να λειτουργήσουν εν τέλει και λυτρωτικά για έναν χώρο».
Πηγή: ΕΡΤ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η στάση του Ισπανού πρωθυπουργού στην επίθεση των ΗΠΑ - Ισραήλ εναντίον Ιράν μπορεί να είναι «σωστή» ή «λάθος» αναλόγως του αποτελέσματος. Όμως αυτό δεν σημαίνει κάτι για τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης
Η μηνιαία έκθεση HEPI δείχνει ότι Ελλάδα και νοικοκυριά πληρώνουν χαμηλότερες λιανικές τιμές
Προσωπική επίθεση και στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη
Οι επιπτώσεις στην τσέπη των καταναλωτών
O υπουργός Άμυνας διαβεβαίωσε ότι η Κύπρος είναι ασφαλής από αέρος
Στην ανάρτησή του, ο υπουργός Υγείας υποστήριξε ότι η Ισπανία «εξοπλίζει την Τουρκία»
Ο δήμος Θεσσαλονίκης απορρίπτει το αίτημα για δημοψήφισμα για τη ΔΕΘ για τυπικούς λόγους
Δεν δημιουργείται η εκλογική περιφέρεια Αποδήμων
Συστοιχία αντιαεροπορικών πυραύλων έφθασε στο νησί για επιτήρηση Κύπρου και Ανατολικής Μεσογείου
Σχετικά με τη βία κατά των γυναικών
Επανέναρξη λειτουργίας του ΣτΕ στο Αρσάκειο Μέγαρο μετά την αποκατάσταση του ιστορικού κτιρίου
Tα δυο στελέχη εξέδωσαν κοινή δήλωση
Με τροπολογία Λιβάνιου η τριεδρική περιφέρεια αποδήμων θα ισχύσει 18 μήνες μετά τις επόμενες εκλογές
Ένοχοι και σε δεύτερο βαθμό οι 42 κατηγορούμενοι
Χάρης Δούκας: «Αποδεικνύουμε έμπρακτα ότι η έμφυλη ισότητα αποτελεί σταθερή προτεραιότητά μας»
Έκτακτα μέτρα και παροχές roaming για τους πολίτες που βρίσκονται σε χώρες του Κόλπου και της ευρύτερης περιοχής
«Μην μας δηλητηριάσετε» φώναξε η Ζωή Κωνσταντοπούλου
Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου, Γιάννης Παπαχρήστου, και ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος, Παναγιώτης Σταμπουλίδης, παρουσίασαν τον απολογισμό και τις στρατηγικές προτεραιότητες
«Η αποστολή στην Κύπρο είναι αμυντική και ειρηνική», είπε μεταξύ άλλων
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.