Πολιτικη & Οικονομια

Οι απαντήσεις του Forrest Gump 267

(Μέλος του συλλόγου με στόχο την αποκάλυψη της ψυχολογικής απάτης των κουμπιών στα φανάρια που γράφουν «πιέστε εδώ και περιμένετε το πράσινο»)

41548-94159.jpg
Νίκος Ζαχαριάδης
ΤΕΥΧΟΣ 267
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

(Μέλος του συλλόγου με στόχο την αποκάλυψη της ψυχολογικής απάτης των κουμπιών στα φανάρια που γράφουν «πιέστε εδώ και περιμένετε το πράσινο»)

Δηλαδή τώρα θα πεθάνουμε όλοι από τη νέα γρίπη των χοίρων, χωρίς να μάθουμε τι απέγινε με την παλιότερη γρίπη των πουλερικών, από την οποία επίσης θα πεθαίναμε όλοι;

Μα οι πανδημίες είναι σαν τις δημοσκοπήσεις. Όπως δηλαδή κάθε τόσο βγαίνει ένα υποθετικό εκλογικό αποτέλεσμα, ώστε να έχουν κάτι να παίζουν τα μέσα ενημέρωσης μέχρι τις πραγματικές εκλογές, οπότε ξεχνάς τα προηγούμενα ποσοστά που άκουγες, έτσι και με τις γρίπες: προβλέπουν με exit poll την «πρόθεση φταρνίσματος» του πληθυσμού για να ασχολούνται, περιμένοντας το 2012 που, όπως όλοι ξέρουμε, θα έρθει το πραγματικό τέλος του κόσμου, σύμφωνα με τις προφητείες. Οπότε θα μιλήσει με βάση τα πραγματικά στοιχεία ο επιδημιολόγος Ηλίας Νικολακόπουλος. Άλλωστε δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι τα media είναι δικαιολογημένα ως προς την ευαισθησία τους σχετικά με τις πανδημίες. Διότι δεν έχουν ξεπεράσει ακόμα τη χαμένη ευκαιρία που είχαν να βγουν αληθινά, επί εποχής πανούκλας, τον Μεσαίωνα, επειδή δεν υπήρχαν. Οπότε τώρα προσπαθούν να επανορθώσουν απέναντι στην ανθρωπότητα μέσω της ομοιοπαθητικής. Δηλαδή βοηθούν τους ανθρώπους να φοβηθούν, ώστε μετά που θα περάσει η γρίπη να νιώσουν θριαμβευτές, γιατί «νίκησαν το θάνατο» με τη βοήθεια του εμβολίου “Μediaflu”.

Είδα αυτή τη διαφήμιση του ΕΟΤ, με τους τουρίστες που δηλώνουν εντυπωσιασμένοι “apo tin kalimera tis Sofias”. Γιατί δεν λένε και πού είναι αυτή η περίφημη Σοφία;

Γιατί η Σοφία ασχολείται με το να μαθαίνει τους τουρίστες ελληνικά, πράγμα που εσένα δεν σου χρειάζεται. Αντίθετα, χρειάζεται στους τουρίστες, γιατί οι περισσότεροι που ασχολούνται με τον τουρισμό δεν μιλάνε αγγλικά και πρέπει να μπορούν να συνεννοηθούν κάπως.

Συγνώμη, αλλά η Lady Ga-Ga είναι έτσι από σατανική σύμπτωση ή γνωρίζει την ελληνική ετυμολογία της έννοιας «Γκα-Γκα»;

Μα το «Γκα-Γκα» είναι μια ακόμα από τις χιλιάδες ελληνικές λέξεις που χρησιμοποιούνται διεθνώς, όπως η «γκαρνταρόμπα», το «γκαζόν», η «γκαντεμιά» και ο «γκάγκστερ». Ως επίθετο εμφανίστηκε προπολεμικά, όταν ο γνωστός φιλέλληνας «Τζον Γκάος» εγκαταστάθηκε στη χώρα μας και εντάχθηκε στις τάξεις του ελληνικού στρατού. Μάλιστα, επειδή ο Τζον Γκάος είχε ανεπτυγμένο το αίσθημα της αλληλεγγύης και δάνειζε συνέχεια τα πράγματά του, βγήκε και η έκφραση «Γκάου» (δηλαδή: «αυτό το πηλίκιο π.χ. είναι του Γκάου»). Όταν συνταξιοδοτήθηκε, άρχισε να έχει επαφές με ένα συνδικάτο του εγκλήματος που για λόγους συνθηματικούς έκοψε το όνομά του σε «Γκα» (όπως ο Βλαστός έκοβε τη λέξη «ελικόπτερο» σε «ελικό» για να μην καταλαβαίνουν αυτοί που τον παρακολουθούν). Έτσι, όταν επέστρεψε στην πατρίδα του με το όνομα «Γκα» παντρεύτηκε και έκανε μια κόρη, η οποία πήρε φυσιολογικά το νέο του επίθετο. Και όταν εκείνη πλέον κατάλαβε πόσο σπάνιο είναι, επαναλάμβανε δύο φορές για να δείξει ότι η γενιά των «Γκα-Γκα» είναι προστατευόμενο είδος που κινδυνεύει με εξαφάνιση. Όπως οι «Καρέτα-Καρέτα» και τα «Κρι-Κρι».

Τώρα που κόπηκε η Βίκυ Καγιά, τι θα την κάνει όλη αυτή τη «θετική ενέργεια» που της έμεινε αχρησιμοποίητη;

Ήδη δοκιμάζει να τη μετατρέψει σε αιολική, ξεφυσώντας μπροστά σε εγκαταστάσεις με ανεμογεννήτριες, και σε ηλεκτρική, αστράφτοντας μπροστά από φωτοβολταϊκά. Και ετοιμάζεται να πάει διακοπές σε πρωτόγονα μέρη, γιατί πλέον δεν φοβάται ότι θα μείνει το κινητό της από μπαταρία. 

Σε τι ακριβώς χρησίμευσε η ξαφνική επίσκεψη του πρωθυπουργού στο ΙΚΑ Περιστερίου;

Ήθελε να δείξει ότι σέβεται τους θεσμούς και το Σύνταγμα, που ορίζει ότι πριν από μια μεγάλη έκλειψη οι  Έλληνες πρωθυπουργοί πρέπει να πηγαίνουν σε μέρη που δεν λειτουργούν και να δηλώνουν μετά από 5,5 χρόνια ότι πρέπει να βρεθεί λύση. Το γεγονός ότι δεν τον άρχισαν στα γιαούρτια (ενώ θα μπορούσαν γιατί τώρα είναι πιο φτηνά) δείχνει ότι ο κόσμος δεν επιθυμεί να «παίζουν» με τους θεσμούς. Άρα είναι αντίθετοι με το ΠΑΣΟΚ που εκμεταλλεύεται το θεσμό του Προέδρου της Δημοκρατίας για μικροκομματικά οφέλη.

Είναι αλήθεια; Η εταιρεία που βγάζει αυτά τα πλαστικά πολύχρωμα σαμπό Crocs πτωχεύει;

Ναι, αλλά πιθανότατα θα μπει στο πρόγραμμα σωτηρίας των προβληματικών επιχειρήσεων. Διότι τα τσόκαρα αυτά είναι τώρα πιο χρήσιμα από ποτέ: οι άνθρωποι τα βλέπουν παντού γύρω τους και αντί να φοβούνται τη γρίπη, εύχονται να κολλήσουν για να τελειώσει το μαρτύριο και να γλιτώσουν.

 

nikos.zachariadis@gmail.com

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ