- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Δούκας: Ο Μπακογιάννης θέλει να του δώσω αρμοδιότητες να γίνει δήμαρχος
Mε αφορμή την πρόταση του πρώην δημάρχου
Δούκας: Ο Μπακογιάννης θέλει να του δώσω αρμοδιότητες να γίνει δήμαρχος
Επίθεση κατά του προκατόχου του, Κώστα Μπακογιάννη, εξαπέλυσε ο δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας, ο οποίος, παράλληλα, υπεραμύνθηκε του έργου του.
Μιλώντας στο ραδιόφωνο των Παραπολιτικών, ο Χάρης Δούκας επέλεξε να δώσει συνέχεια στην αντιπαράθεσή του με τον Κώστα Μπακογιάννη, στο Δημοτικό Συμβούλιο Αθηναίων.
Χθες, οι δύο άνδρες αντάλλαξαν πυρά, όταν ο Κ. Μπακογιάννης κάλεσε εκ νέου τον Χ. Δούκα να παραδώσει τις αρμοδιότητές του σε αντιδήμαρχο της αρεσκείας του, εφόσον θέλει να είναι υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, για να μη μείνει η Αθήνα ακυβέρνητη.
«Ο κ. Μπακογιάννης θέλει μάλλον να του δώσω αρμοδιότητες να γίνει δήμαρχος. Έχουν γίνει εκλογές. Χθες, ήταν το τρίτο Δημοτικό Συμβούλιο που συζητούσαμε πέντε ώρες, την προηγούμενη φορά έξι ώρες, και οι παρεμβάσεις του κ. Μπακογιάννη για κρίσιμα θέματα είναι αν θα έχω χρόνο ή όχι για την πόλη, αντί να μας πει τις προτάσεις του για την Αθήνα και τη λειτουργία της» είπε ο κ. Δούκας.
«Η Αθήνα αλλάζει τελείως και το βλέπουν όλοι. Δεν σπάμε μόνο αποστήματα, δεν κάνουμε μόνο θεσμικές παρεμβάσεις, όπως για τα ύψη των κτιρίων, το μετρό, όπου πρέπει να παραδώσουν γρηγορότερα τις πλατείες και να μην είναι λαμαρίνες παντού, τον υπερτουρισμό και τα έσοδα που δεν λαμβάνουν οι δήμοι», πρόσθεσε ο δήμαρχος Αθηναίων.
Ο Χάρης Δούκας επισήμανε ακόμη: «Μου αρέσει πάρα πολύ να παρουσιάζουμε τη δουλειά μας. Έχω 26 δημοτικούς συμβούλους, στους οποίους για πρώτη φορά έχω δώσει λόγο, ρόλο και ξεχωριστό χαρτοφυλάκιο στον καθέναν. Είναι άνθρωποι που μοιράζονται το ίδιο πάθος με εμένα. Μαζευόμαστε κάθε πρωί και βγαίνουμε στους δρόμους. Και γι’ αυτό βλέπετε και την αγωνία που έχουμε να προχωράμε γρήγορα τα θέματα, στον χρόνο τού "τώρα". Έχουμε κάνει ήδη κάποιες θεσμικές παρεμβάσεις: Φτιάξαμε το Γραφείο Καταπολέμησης Ενεργειακής Φτώχειας και μοιράζουμε την τεχνογνωσία με άλλους δήμους, την Αθηναϊκή Ενεργειακή Συμμαχία, βάζουμε φωτοβολταϊκά σε σχολεία -ήδη έχουμε βάλει σε τρία-, προχωράμε συνολικά σε ανακατασκευές σε πολύ περισσότερα την καλοκαιρινή περίοδο, για να μπουν τα παιδιά τον Σεπτέμβρη».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πολιτική Προστασία και υπηρεσίες σε 24ωρη επιφυλακή για την ασφάλεια των πολιτών
Τονίζει τη σημασία του διαλόγου με Τουρκία και Λιβύη - Ζητά «πατριωτικό ρεαλισμό»
«Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι δεν λέει ποιος φταίει...» σημείωσε
Τι κάνουν όσοι θα ήθελαν αντιπολίτευση της προκοπής;
«Γονάτιζε μπροστά στους ξένους και υπέγραψε το χειρότερο από τα τρία μνημόνια» τόνισε
Τι να προσέξουν οι δικαιούχοι
Σε υψηλούς τόνους η κατάθεση στην εξεταστική επιτροπή
H απάντηση στα περί εργασιακής σχέσης της Σεμερτζίδου με το γραφείο της
600.000 ευρώ περισσότερα από το 2024
Είναι η τρίτη εκδήλωση του πρώτου κύκλου δημόσιων συζητήσεων του Books Journal και του Ωδείου Αθηνών
Ο πρωθυπουργός μίλησε σε εκδήλωση του υπουργείου
Τι αποφασίστηκε στη σύσκεψη του υπουργείου Πολιτικής Προστασίας
Η κατάθεση Μαγειρία στη Βουλή για επιδοτήσεις και ελέγχους
Κλειστά σχολεία σε Αττική και άλλους δήμους την Παρασκευή
Η δωρεά του ενισχύει σημαντικά τα οικονομικά του κόμματος του
Στόχος είναι η προσθήκη 258.000 νέων καταναλωτών και άνω των 2.000 χιλιομέτρων δικτύου
Σύντομα το πλαίσιο για τη μείωση του ενεργειακού κόστους
«Πότε επιτέλους θα παραδοθεί στους πολίτες;» ρωτά ο δήμαρχος Αθηναίων
Ο δήμαρχος Αθηναίων έκανε λόγο για καθυστερήσεις
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.