Όλγα Γεροβασίλη: Όποιος δεν σιωπά δεν είναι υπονομευτής
Αιχμές προς τον Στέφανο Κασσελάκη στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ
Όλγα Γεροβασίλη για Κασσελάκη: Όποιος δεν σιωπά δεν είναι υπονομευτής - Όσα είπε στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ
Tην αντίθεσή της στην εισήγηση του προέδρου Στέφανου Κασσελάκη δήλωσε η Όλγα Γεροβασίλη στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας «να δώσουμε και τώρα τον λόγο στα μέλη με το εσωτερικό δημοψήφισμα». Στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται πως τα εσωκομματικά στρατόπεδα είναι ξεκάθαρα δύο.
Στην ομιλία της η Όλγα Γεροβασίλη τάχθηκε υπέρ της διεξαγωγής εσωτερικού δημοψηφίσματος, πηγαίνοντας απέναντι στη γραμμή του Στέφανου Κασσελάκη και σημείωσε πως «δεν γίνεται να πάμε με μια λογική ότι όποιος δεν σιωπά είναι υπονομευτής».
«Δεν υποτιμώ το γεγονός ότι κρατηθήκαμε στη δεύτερη θέση, όμως δεν ήταν αυτός ο στόχος μας και δεν μπορούμε να είμαστε ικανοποιημένοι. Χάσαμε 3% και το 1/3 των ψηφοφόρων του, πάνω από 300 χιλ» συνέχισε.
Όλγα Γεροβασίλη: Δεν γίνεται να πάμε με μια λογική ότι όποιος δεν σιωπά είναι υπονομευτής
Γι’ αυτό και όπως υποστήριξε «είναι δημοκρατική ανάγκη να υπάρξει εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης απέναντι στη ΝΔ» μέσα από μια «συνεργασία των προοδευτικών δυνάμεων», η οποία πλέον αποτελεί «κοινωνική απαίτηση». Σε αυτήν την απαίτηση, όπως ανέφερε, «είμαστε υποχρεωμένοι να ανταποκριθούμε».
«Δεν θέλουμε ρευστοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ. Θέλουμε πρωταγωνιστή τον ΣΥΡΙΖΑ στις εξελίξεις. Δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα, αλλά να σταθούμε με αυτοπεποίθηση» εξήγησε.
Διευκρίνισε πάντως ότι «η συλλογικότητα δεν είναι αδυναμία. Ούτε είναι αντίθετη με την αποφασιστικότητα που πρέπει να έχουμε. Η συζήτηση, ο διάλογος, οι απόψεις, οι εμπειρίες, οι εξειδικευμένες γνώσεις του καθενός και της καθεμιάς είναι πλούτος». Εξ ου και «δεν γίνεται να πάμε με μια λογική ότι όποιος δεν σιωπά είναι υπονομευτής».
«Όλες κι όλοι εμείς κάναμε τις μεγάλες αλλαγές στο κόμμα μας το 2022. Την εκλογή Προέδρου και Κεντρικής Επιτροπής από τη βάση. Τα εσωτερικά δημοψηφίσματα και τις διαβουλεύσεις. Το ψηφιακό κόμμα. Εμείς ανοίξαμε το κόμμα στην κοινωνία και δώσαμε τον λόγο στα μέλη, στη βάση. Και ναι, να δώσουμε και τώρα το λόγο στα μέλη και τους φίλους μας με το εσωτερικό δημοψήφισμα που προτείνεται», κατέληξε.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στην εκδήλωση για τα 110 χρόνια από την ίδρυση του ΕΒΕΘ ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης
Με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις
Η πρώτη επίσημη επίσκεψη Έλληνα πρωθυπουργού στη χώρα εδώ και 13 χρόνια
Σε τροχιά κλιμάκωσης οι κινητοποιήσεις
Κοινές δηλώσεις των δύο πρωθυπουργών για οικονομία, μετανάστευση, γεωπολιτική και Ευρώπη
Έργα για την αποκατάσταση και ανάδειξή της
Διαφωνία για εκπροσώπηση και πρόσωπα με ποινικές εκκρεμότητες βάζει φωτιά στον διάλογο
Συνάντηση με τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών και πρόεδρο του Eurogrou είχε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας
«Θα γίνουν δύο συναντήσεις με τους αγρότες»
Ήπια ανάκαμψη της καταναλωτικής εμπιστοσύνης
Σφοδρή σύγκρουση κυβέρνησης – αντιπολίτευσης για μάρτυρες, τηλεοπτική κάλυψη και ρόλους προσώπων
Οι φιλοδοξίες της και η συμμαχία του «προοδευτικού κόΖμου»
«Καλοπροαίρετα έκανε μια παρέμβαση την οποία θεώρησα άστοχη»
«Tο εμβόλιο είναι δοκιμασμένο 70 χρόνια»
Οι αγρότες δηλώνουν αποφασισμένοι να πιέσουν για την ικανοποίηση όλων των αιτημάτων τους
Η ανακοίνωση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας
Στο επίκεντρο το Ηλεκτρονικό Δελτίο Αποστολής
Συγκρίνει το ΕΣΥ με το σύστημα υγείας των ΗΠΑ
Στο επίκεντρο Mercosur, εισαγωγές και αυξημένα κόστη παραγωγής
Εικοσιτετράωρη λειτουργία θερμαινόμενης αίθουσας και τηλεφωνικής γραμμής
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.