- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Γεννήθηκα στη Θεσσαλονίκη, Οκτώβριο του 1979. Εδώ μεγάλωσα, πήγα σχολείο. Εδώ έγινε η αρχή. Αργότερα, ήρθαν οι σπουδές στη Νομική Σχολή του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου στην Κομοτηνή και έπειτα στο Τμήμα Πολιτικών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο του Άμστερνταμ.
2008, επαναπατρισμός, χαρά για την επιστροφή, αλλά και αγωνία για τα βασικά: για εργασία, για τα δύσκολα οικονομικά, να είναι καλά η οικογένεια, οι φίλοι, οι δικοί μας άνθρωποι. Τέλος 2014, ξεκίνημα 2015· ύστερα από σχεδόν 6, κοντά 7 χρόνια που η χώρα έχει ζήσει πρωτόγνωρα πράγματα σε επίπεδο οικονομικό, πολιτικό, κοινωνικό είμαστε -ξανά- μπροστά σε εθνικές εκλογές.
Στη σημερινή συγκυρία, το να ασχοληθεί κάποιος, νέος, με την πολιτική και τα κοινά θεωρείται από πολλούς «φασαρία» και περιττός προβληματισμός· ματαιοπονία αλλά και σχεδόν αυτοχειρία. Για κάποιους άλλους όμως, ένας από αυτούς και εγώ, αυτή ακριβώς η ενασχόληση με τα κοινά είναι αναγνώριση και αποδοχή της προσωπικής πολιτικής ευθύνης. Και, επειδή η ευθύνη μετριέται με τη συμμετοχή, σε αυτές τις εκλογές, πιο πολύ από ποτέ, θέλουμε να δείξουμε σε όλες και σε όλους ότι Το Ποτάμι είναι το κίνημα και η έκφραση αυτής της πολιτικής ευθύνης. Το Ποτάμι που κουβαλάει στο dna του τη συνεργασία, θέλει να αποδείξει έμπρακτα ότι τα προβλήματα όχι μόνο απαιτούν αλλά και λύνονται με τη συμμετοχή όλων αυτών που θέλουν και μπορούν να αλλάξουν τη χώρα, χωρίς όμως να την γκρεμίσουν.
Γι’ αυτό, Ποτάμι. Γι’ αυτό πρώτη φορά, τέτοια και τόσο ενεργή ενασχόληση, με οποιαδήποτε πολιτικό σχηματισμό, μόρφωμα ή κίνηση. Στην Α΄ Θεσσαλονίκης, με το Ποτάμι, όχι ως δικηγόρος ή ως πολιτικός επιστήμονας που βλέπει το πείραμα από μέσα, αλλά ως ανήσυχος άνθρωπος, με αγωνία να στηριχθούν λύσεις όχι μόνο γα την οικονομική επιβίωση της χώρας, αλλά για την παιδεία και τον πολιτισμό της, για τη δικαιοσύνη και το δικαίωμα στην εργασία και την περίθαλψη· για την αξιοπρέπεια των ανθρώπων της. Γι’ αυτό, Ποτάμι.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η Ευρώπη προειδοποιείται για ελλείψεις καυσίμων, με πιέσεις στις τιμές και γεωπολιτική αστάθεια
Κατηγορεί την ηγεσία ΠΑΣΟΚ, υποστηρίζοντας ότι στοχοποιήθηκε για αποκλεισμό από ψηφοδέλτια
Μακριά από την Αθήνα ο Πρόεδρος και οι περισσότεροι αρχηγοί - Στην πρωτεύουσα παραμένει ο Ανδρουλάκης
Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης συνομίλησε με παραγωγούς
Στα ύψη οι τιμές του οβελία
«Σφίγγεις τα δόντια και κάνεις τα δύσκολα»
Με γεμάτο ρεζερβουάρ προσπαθούν να φύγουν οι εκδρομείς
Ο Μίλτον Φρίντμαν και τα βραχυπρόθεσμα μέτρα κοινωνικής πολιτικής
Και καθυστερεί ακόμα περισσότερο την πληρωμή
Πότε μπαίνουν οι επικουρικές σε Δημόσιο και ιδιωτικό τομέα
Η Μάρλα-Σβένια Λίμπιχ καταζητούνταν από τον Αύγουστο για να εκτίσει ποινή φυλάκισης 18 μηνών
«Βλέπουμε παιδιά 12-13 ετών να είναι κολλημένα σε μία οθόνη» - Η συνέντευξη του πρωθυπουργού
Η Ελλάδα ζητά κοινό όριο ηλικίας στα social media - Στα 15 έτη η πρόταση Μητσοτάκη
«Τώρα θυμήθηκε...το Πάσχα ο ρουσφετάκιας υπουργός για να ξεφύγει» - Η νέα ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ
Η Ελλάδα συγκαταλέγεται ανάμεσα στις πλήρεις δημοκρατίες, ενώ μικρή ανάκαμψη καταγράφει ο παγκόσμιος δείκτης δημοκρατίας του Economist
Στις ανησυχίες που έχουν δημιουργηθεί σε πολίτες και μερίδα γιατρών, απαντά ο υπουργός Υγείας
Τι απαντά το υπουργείο Εξωτερικών στην προκλητική ανακοίνωση της Άγκυρας για τη μειονότητα και τους μουφτήδες
«Στόχος η αξιόπιστη εναλλακτική για τις Πανελλήνιες» σημείωσε η υπουργός Παιδείας
Το δικαστήριο θα αποφασίσει αν προκύπτει αδίκημα σχετικά με κατασκοπεία
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.