Έκτακτα μέτρα από τον Δήμο Αθηναίων λόγω υψηλών θερμοκρασιών
Σε ετοιμότητα και επαγρύπνηση όλες οι υπηρεσίες
Έκτακτα μέτρα από τον Δήμο Αθηναίων λόγω υψηλών θερμοκρασιών - Σε ετοιμότητα και επαγρύπνηση όλες οι υπηρεσίες
Σε πλήρη ετοιμότητα τίθενται από την Τρίτη 25 Ιουνίου 2024 και για όσο χρειαστεί, οι υπηρεσίες του Δήμου Αθηναίων εν όψει του νέου κύματος καύσωνα που αναμένεται να πλήξει, σύμφωνα με την πρόβλεψη της ΕΜΥ την πρωτεύουσα, ανεβάζοντας τον υδράργυρο σε υψηλά επίπεδα.
Δήμος Αθηναίων: Ποιες κλιματιζόμενες αίθουσες θα είναι ανοιχτές
Ενεργοποιούνται μέτρα και δράσεις για την προστασία των πολιτών, των αστέγων, την ασφάλεια των χώρων πρασίνου, αλλά και την εύρυθμη λειτουργία της πόλης.
Ανοιχτές θα παραμένουν καθημερινά από τις 9.00 έως τις 21:00 οι κλιματιζόμενες αίθουσες στις Λέσχες Φιλίας. Οι επτά εστίες δροσιάς βρίσκονται στα σημεία:
- Λέσχη Φιλίας Αγίου Παύλου, Μαμούρη και Δύμης, τηλ. 210 8223946
- Λέσχη Φιλίας «Η Ανάληψη του Κυρίου» Νέου Κόσμου, Χελντράιχ 15, τηλ. 210 9240403
- Λέσχη Φιλίας Βοτανικού, Κοζάνης 4, τηλ. 210 3423716
- Λέσχη Φιλίας Κολοκυνθούς, Αίμονος 9 & Άστρους, τηλ. 210 5140877
- Λέσχη Φιλίας Αγίου Ελευθερίου, Αχαρνών 372, τηλ. 210 2012334
- Λέσχη Φιλίας Κυψέλης, Σκύρου & Καυκάσου, τηλ. 210 8815877
- Λέσχη Φιλίας Αμπελοκήπων, Πανόρμου & Βαθέος, τηλ. 210 6459890
Τα Δημοτικά Ιατρεία του Δήμου Αθηναίων ενεργοποιούν τη «Γραμμή Καύσωνα». Όλοι οι πολίτες και ιδιαίτερα όσοι ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες, μπορούν να καλούν καθημερινά από τις 8.30 π.μ. έως τις 7.30 μ.μ. στο 210 3638049 για να λάβουν συμβουλές και οδηγίες σχετικά με την αντιμετώπιση προβλημάτων υγείας εξαιτίας των υψηλών θερμοκρασιών.
Οι ομάδες streetwork του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων (ΚΥΑΔΑ), οι οποίες αποτελούνται από κοινωνικούς λειτουργούς, νοσηλευτές και ψυχολόγους, θα βρίσκονται επί ποδός σε δύο βάρδιες προσφέροντας στους άστεγους της πόλης πλήρη γεύματα, μπουκαλάκια με δροσερό νερό, καφέ και ένα kit προστασίας με είδη πρώτης ανάγκης.
Στο πλαίσιο εφαρμογής του σχεδίου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αθηναίων, η Διεύθυνση Δημοτικής Αστυνομίας βρίσκεται σε ετοιμότητα διαθέτοντας εποχούμενη περιπολία στον Λόφο Λυκαβηττού, καθώς και έλεγχο για την από αέρος επιτήρηση μέσω Συστημάτων μη Επανδρωμένων Αεροσκαφών (ΣμηΕΑ - Drone).
Τέλος, το κέντρο επιχειρήσεων της Δημοτικής Αστυνομίας θα λειτουργεί σε 24ωρη βάση για την ενημέρωση τυχόν άλλων υπηρεσιών (Πυροσβεστική Υπηρεσία κ.λπ.) αν παραστεί ανάγκη έγκαιρης επέμβασης.
Επικουρικά λειτουργούν:
- Ιστοσελίδα αφιερωμένη στην προστασία και την υποστήριξη των κατοίκων της πόλης για τις ημέρες του καύσωνα (https://coolathens.cityofathens.gr)
- Δωρεάν εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα EXTREMA Global με πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο για τη θερμοκρασία και την κατηγορία καύσωνα της ημέρας με ανάλογες οδηγίες προφύλαξης. Υποδεικνύει σε χάρτη τα κοντινότερα δροσερά σημεία (όπως σιντριβάνια, πάρκα), τις πιο δροσερές διαδρομές για κάθε προορισμό μέσω σκιερών, δενδροσκέπαστων δρόμων, και ενημερώνει για τα επίπεδα ατμοσφαιρικής ρύπανσης της πόλης. Παρέχει δε τη δυνατότητα παρακολούθησης του ρίσκου ευάλωτων συνανθρώπων μας ώστε να ενημερωθούν για να μείνουν ασφαλείς. Η εφαρμογή λειτουργεί σε έξι γλώσσες και έχει ενσωματωμένες τις θέσεις δημοφιλών αξιοθέατων και μουσείων της πόλης.
Για τα αδέσποτα ζώα της πόλης, η Αστική Πανίδα του Δήμου Αθηναίων έχει τοποθετήσει περισσότερες από 150 ποτίστρες στις γειτονιές της πόλης.
Με δεδομένες τις υψηλές θερμοκρασίες και για λόγους υγιεινής και ασφάλειας, παρακαλούνται οι πολίτες και οι επιχειρήσεις να μην βγάζουν τα απορρίμματά τους στους κάδους μεταξύ των ωρών 11 π.μ. και 5 μ.μ., καθώς η αποκομιδή τους θα πραγματοποιείται μόνο τις πρωινές και νυχτερινές ώρες. Βάσει εγκυκλίων κρίνεται αναγκαία η τροποποίηση των προγραμμάτων και στις επτά (7) Δημοτικές Κοινότητες.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο καθηγητής του ΟΠΑ και μέλος του Συμβουλίου Νομισματικής Πολιτικής της ΤτΕ μιλάει για ανθρώπινο κεφάλαιο, αξιολόγηση στην εκπαίδευση, αγορά εργασίας και το στοίχημα της επιστροφής των νέων στην Ελλάδα
Αύξηση 15,1% στις εκταμιεύσεις – Επτά στα δέκα καταναλωτικά δάνεια μέσω e-banking και m-banking
Νομοσχέδιο για λιγότερη γραφειοκρατία, ταχύτερες διαδικασίες και λύσεις «καθημερινής τρέλας» στο Δημόσιο
Εκπτώσεις σε 35 χώρες, ταξίδια, πολιτισμό και online αγορές
Πρόταση συμβιβασμού για τη Γάζα, στήριξη σε Δανία–Γροιλανδία και μήνυμα εκτόνωσης στις ευρωατλαντικές σχέσεις
Στο 16% το προβάδισμα, στο 50% η δημοφιλία Καρυστιανού
Με αφορμή φερόμενες πωλήσεις ακινήτων σε Βούλγαρους επενδυτές
Ο πρώην πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ μίλησε για τεχνική λύση, βοσκοτόπια, ελέγχους ΕΕ και διαχρονική εγκατάλειψη
Έτος ορόσημο το 2025 - Πώς η ψηφιοποίηση και το gov.gr διπλασίασαν τους εγγεγραμμένους δωρητές
Στην κηδεία ο Βασίλης Κικίλιας - Στο νοσοκομείο παραμένει 50χρονη λιμενικός
Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος αναλύει τις ευκαιρίες και τους κινδύνους
Για το ίδιο το ΠΑΣΟΚ αλλά και για τους εκατοντάδες χιλιάδες ψηφοφόρους που ψάχνουν σοβαρή εναλλακτική, και όχι άλλο ένα αριστερό πείραμα, είναι καταστροφή
Μια προσωπική συζήτηση μακριά από την επικαιρότητα για το οικονομικό-πολιτικό σκηνικό της μεταπολεμικής Ελλάδας και το αύριο της χώρας. Αφορμή το νέο του βιβλίο, «Ελλάδα 1953-2024 - Χρόνος και Πολιτική Οικονομία».
Τετραήμερες εργασίες, με εισήγηση Χαρίτση και ψηφοφορίες για θέσεις και πολιτική απόφαση
Εντός Φεβρουαρίου το νομοσχέδιο - Σε εφαρμογή το ΕΡΓΑΝΗ 2 και νέο πρόγραμμα για 10.000 γυναίκες
Θα αναχωρήσει για τις Βρυξέλλες
Σημαντικές απώλειες για ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ και Πλεύση
Ανοιχτά αύριο 22/1 τα σχολεία
Λόγω των κακών καιρικών συνθηκών στο αεροδρόμιο της Ελευσίνας
Τι ξεκαθαρίζουν οι αρμόδιες πηγές
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.