- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Πότε λήγει η προθεσμία για τις φορολογικές δηλώσεις - 2 στους 3 δεν έχουν ακόμα υποβάλλει
Περίπου 1,1 εκατομμύρια εκκαθαριστικά είναι μηδενικά
Φορολογικές δηλώσεις 2024: Πότε λήγει η προθεσμία - Περίπου 1,1 εκατομμύρια εκκαθαριστικά είναι μηδενικά
Με αργούς ρυθμούς συνεχίζεται η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων, 40 ημέρες προτού εκπνεύσει η προθεσμία για το έτος χρήσης 2023, ενώ περιθώριο μέχρι τις 26 Ιουλίου έχουν ο φορολογούμενοι για να κάνουν τροποποιήσεις όπου αυτό χρειάζεται, χωρίς να κινδυνεύουν με κυρώσεις. Μέχρι σήμερα μόλις ένας στους τρεις έχει υποβάλει δήλωση, με τις μισές δηλώσεις να είναι μηδενικές.
Έως τώρα έχουν υποβληθεί 2,2 εκατομμύρια δηλώσεις, κι απομένουν περίπου άλλα 4,4 εκατ. δηλώσεις καθώς συνολικά υπολογίζεται ότι θα πρέπει να υποβληθούν γύρω στα 6,5 εκατομμύρια δηλώσεις.
Να υπενθυμίσουμε ότι μετά την παράταση που δόθηκε η προθεσμία 26 Ιουλίου ισχύει και για τα νομικά πρόσωπα. Από τις δηλώσεις που έχουν υποβληθεί, οι μισές είναι μηδενικές, δεν υπάρχει δηλαδή ούτε επιπλέον φόρος αλλά ούτε επιστροφή.
Περίπου 1,1 εκατομμύρια εκκαθαριστικά είναι μηδενικά, ενώ 648.000 είναι χρεωστικά. Οι συγκεκριμένοι φορολογούμενοι θα λάβουν, αν δεν έχουν ήδη λάβει, χρεωστικό εκκαθαριστικό με τον μέσο όρο του επιπλέον φόρου να είναι 1185 ευρώ.
Υπάρχουν και περίπου 475.000 φορολογούμενοι οι οποίοι θα πάρουν επιστροφή φόρου, καθώς έχουν πιστωτικό εκκαθαριστικό. Ο μέσος όρος της επιστροφής φόρου είναι 312 ευρώ. Οι επιστροφές φόρου κατά τα 2/3 μέχρι στιγμής γίνονται άμεσα, δηλαδή οι φορολογούμενοι δεν έχουν χρέη οπότε δεν έχουμε και συμψηφισμούς, ενώ κατά το ένα τρίτο γίνονται μετά από συμψηφισμούς.
Φορολογικές δηλώσεις: Αυξημένες οι φετινές χρεώσεις στα εκκαθαριστικά
Αυξημένοι είναι οι φόροι που καλούνται να πληρώσουν οι φορολογούμενοι φέτος που έχουν έως τώρα εκκαθαρίσει τις φορολογικές δηλώσεις τους, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ).
Συγκεκριμένα, όπως προκύπτει από τα δημοσιευμένα δεδομένα της ΑΑΔΕ, έως τις 17 Ιουνίου έχουν υποβληθεί 2.250.131 φορολογικές δηλώσεις Ε1 που έχουν εκκαθαριστεί, με το 49,99% να έχει μηδενικό αποτέλεσμα, το 21,39% πιστωτικό, ενώ το 28,63% επιβαρύνθηκε με υποχρέωση πληρωμής φόρου.
Συνολικά, τα ποσά των εκκαθαρισμένων δηλώσεων ανέρχονται σε 770.279.193 ευρώ έναντι επιστροφών ύψους 149.812.470 ευρώ.
Αυτό σημαίνει πως η μέση φορολογική επιβάρυνση ανέρχεται στα 1.195 ευρώ φέτος, δηλαδή αυξημένος κατά 30% από τα μέσα επίπεδα φόρου που πλήρωσαν οι πολίτες πέρυσι.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Η γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ εκφράζεται πλήρως» σημείωσε ο πρώην διευθυντής της εφημερίδας
Προβάδισμα ενός κόμματος Καρυστιανού σε σχέση με τον Τσίπρα
Οι κυβερνήσεις είχαν κάθε λόγο να μετατρέψουν τους αγρότες σε δημόσιους υπάλληλους και οι αγρότες στην πλειονότητά τους δέχθηκαν πρόθυμα αυτόν τον ρόλο
Οι δείκτες προόδου που παρουσίασε η υπουργός Εργασίας
Τι προβλέπουν οι νέες ρυθμίσεις
«Η πρόοδος της χώρας μας αναγνωρίζεται διεθνώς», τόνισε ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης
Ποιες επιπτώσεις υπάρχουν αν δεν καταβληθούν εμπρόθεσμα;
Όσα είπε ο πρώην πρωθυπουργός στη χθεσινή του ομιλία σε εκδήλωση
Η πρόταση της παράταξης «Αθήνα Ψηλά»
Χαρακτήρισε τον συνδυασμό «ανησυχητικό κοκτέιλ»
Με ανατροπή του αποτελέσματος του πρώτου γύρου
Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά
Έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στους στενούς δεσμούς Ελλάδας και ΗΠΑ που ενισχύονται ολοένα και περισσότερο
Πολύ σημαντικό έργο χαρακτήρισε την επέκταση του Μετρό προς την Γλυφάδα
«Είμαι διαθέσιμος για διάλογο», δηλώνει ο Υπουργός
Τα καλά νέα αφορούν κυρίως τη νότια Ευρώπη
O βουλευτής Κιλκίς του ΠΑΣΟΚ μιλάει για όλα στο νέο podcast της ATHENS VOICE
Το βιβλίο αναφέρεται στην επιτυχία έξι μικρών κρατών
Ο ναός βρίσκεται εντός της ζώνης προστασίας του αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.