- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Εθελοντική αιμοδοσία στο Προεδρικό Μέγαρο παρουσία Κατερίνας Σακελλαροπούλου
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη
Εθελοντική αιμοδοσία στο Προεδρικό Μέγαρο παρουσία Σακελλαροπούλου με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη
Για πέμπτη διαδοχική χρονιά και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη, η Προεδρία της Δημοκρατίας διοργάνωσε σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας, εθελοντική αιμοδοσία στο Προεδρικό Μέγαρο.
Στη δράση, η οποία είχε κεντρικό μήνυμα «20 χρόνια προσφοράς: Σας ευχαριστούμε, αιμοδότες!», συμμετείχαν πολίτες και εθελοντές αιμοδότες από το Εθνικό Κέντρο και την Προεδρία.
Παρουσία Σακελλαροπούλου η αιμοδοσία στο Προεδρικό Μέγαρο
Η αιμοδοσία πραγματοποιήθηκε παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, η οποία μίλησε με τους εθελοντές αιμοδότες, για τη σημασία της προσφοράς αίματος και τους ευχαρίστησε για την συμμετοχή τους στην αιμοδοσία, η οποία πραγματοποιήθηκε φέτος στην εσωτερική μεγάλη αίθουσα του Προεδρικού Μεγάρου λόγω των υψηλών θερμοκρασιών.
Παρόντες, επίσης, ήταν ο υφυπουργός Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, ο πρόεδρος του ΕΚΕΑ Παναγιώτης Κατσίβελας, καθώς και εξειδικευμένο προσωπικό, αναγνωρίζοντας την προσφορά του Εθελοντή Αιμοδότη στην κοινωνία και τιμώντας το ορόσημο της 20ής επετείου και τον βαθύ αντίκτυπο της Εθελοντικής Αιμοδοσίας στις ζωές των ασθενών και των δοτών. Παρακίνησε παράλληλα, ακόμα περισσότερα άτομα να συμμετάσχουν στο παγκόσμιο κίνημα της αιμοδοσίας ξεπερνώντας διαχωρισμούς και προκαταλήψεις.
Η προσφορά αίματος είναι μια πράξη αλτρουισμού και αλληλεγγύης που χαρίζει ζωή στους πάσχοντες συνανθρώπους μας. Πριν από 20 χρόνια, τον Μάιο του 2005, κατά την 58η Παγκόσμια Συνέλευση Υγείας, οι υπουργοί Υγείας από όλο τον κόσμο, προχώρησαν σε μια ομόφωνη δήλωση δέσμευσης και υποστήριξης, αναγνωρίζοντας τη σημασία της εθελοντικής προσφοράς αίματος, ως ένα ανεκτίμητο δώρο σε ολόκληρη την κοινωνία και καθιερώνοντας την 14η Ιουνίου ως την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη, μια ημέρα όπου εκφράζουμε την ευγνωμοσύνη μας στους αιμοδότες σε όλο τον κόσμο.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η ΝΔ ανεβαίνει δύο μονάδες, διευρύνει τη διαφορά από το ΠΑΣΟΚ και καταγράφεται διακομματική στήριξη για Κύπρο
Μέχρι σήμερα, περισσότεροι από 7.000 πολίτες δέχθηκαν κατ’ οίκον υπηρεσίες υγείας
«Υπάρχει ψευδής είδηση, δεν υπάρχει ψευδής άποψη», δήλωσε ο πρωθυπουργός
Στο Athens Alitheia Forum ο πρωθυπουργός
Το «πάμε για έναν καφέ» δεν είναι πια μία απλή πρόταση για χαλάρωση και φιλικότητα
Η Κύπρος είναι και μέλος της Ευρώπης. Θα είναι μεγάλη επιτυχία λοιπόν αν το Ενιαίο Αμυντικό Δόγμα αντικατασταθεί από ένα Ευρωπαϊκό Αμυντικό Δόγμα
Πώς διαμορφώνεται το πλαφόν σε τρόφιμα
Ποιες είναι οι ημερομηνίες διεξαγωγής εξετάσεων και κλήρωσης
Πρακτικές συμβουλές για την προστασία από επιθέσεις τύπου phishing
Ο υπουργός Υγείας εγκαινίασε τη νέα πτέρυγα για ογκολογικούς ασθενείς στο «Παπαγεωργίου»
Η υπουργός Πολιτισμού εγκαινίασε το νέο Ηχογραφικό Κέντρο και το Στούντιο Επαυξημένης Πραγματικότητας
«Οι πιέσεις στις τιμές θα εντείνονται» προειδοποιεί ο αναπηρωτής υπουργός Μεταφορών και Υποδομών
Ο Γάλλος πρόεδρος δεν διανύει την πιο ανέφελη περίοδο της δεύτερης θητείας του. Το διακύβευμα στην περίπτωσή του είναι ένα: η υστεροφημία του.
Μέχρι 30 Ιουνίου η ολοκλήρωση των «κάθετων» έργων του ΤΑΑ στα νοσοκομεία
Ξεκινούν σαρωτικοί έλεγχοι, έρχονται τσουχτερά πρόστιμα
Πώς διαμορφώνονται οι τιμές στα κρεοπωλεία
Στο Athens Alitheia Forum ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
«Όπως βλέπετε το κεφάλι μου είναι στη θέση του»
Τα συχνότερα λάθη και παραλείψεις στην αίτηση για το Α21
Ένα κερασάκι στην τούρτα-δώρο προς τον πρωθυπουργό
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.