- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Ευρωεκλογές 2024: Παραλήφθηκαν πάνω από 155.000 επιστολικές ψήφοι
Από αυτές οι περίπου 39.300 προέρχονται από Έλληνες εκλογείς του εξωτερικού
Ευρωεκλογές 2024: Παραλήφθηκαν πάνω από 155.000 επιστολικές ψήφοι
Περισσότεροι από 155.000 είναι μέχρι σήμερα το μεσημέρι οι φάκελοι με την επιστολική ψήφο που έχουν φτάσει μέσω κούριερ, για τις Ευρωεκλογές, στο κέντρο διαλογής επιστολικής ψήφου στο εκθεσιακό κέντρο Περιστερίου.
Από αυτές οι περίπου 39.300 προέρχονται από Έλληνες εκλογείς του εξωτερικού. Από το Υπουργείο Εσωτερικών εκτιμάται ότι από τους συνολικά 202.000 που έχουν εγγραφεί, έχουν ψηφίσει επιστολικά περίπου 180.000. Οι υπόλοιποι καθώς και όσων ο φάκελος δεν φτάσει εμπρόθεσμα στο Περιστέρι, (δηλαδή πριν από τις 5 το απόγευμα του Σαββάτου) θα λάβουν το βράδυ του Σαββάτου ένα sms στο τηλέφωνό τους από το Υπουργείο Εσωτερικών που θα τους ενημερώνει ότι θα μπορούν να ψηφίσουν στο εκλογικό τους τμήμα μετά τις 11:00 το πρωί της Κυριακής.
Singular Logic: Γύρω στις 21:00 το πρώτο ασφαλές αποτέλεσμα
Σύμφωνα, εξάλλου, με τον Ηλία Γιαννίτσιο, διευθυντή έργου εκλογών της Singular Logic, γύρω στις 21:00 θα υπάρχει η πρώτη ασφαλής εικόνα τόσο για την πρωτιά όσο και για το ποια κόμματα θα έχουν καταφέρει να περάσουν το όριο του 3% και να εκλέξουν ευρωβουλευτή.
Περί τις 23:00 εκτιμάται ότι θα υπάρχει μια πρώτη εικόνα για την σταυροδοσία των συνολικά 1.168 υποψηφίων ευρωβουλευτών που είναι κατανεμημένοι σε 31 κόμματα και διεκδικούν τις 21 έδρες που αναλογούν στη χώρα μας.
Η γρήγορη έκδοση του πρώτου αποτελέσματος οφείλεται στο σύστημα ασφαλούς μετάδοσης SRT, μέσω του οποίου οι 18.617 δικαστικοί αντιπρόσωποι των ισάριθμων εκλογικών τμημάτων της χώρας θα μεταδώσουν το τελικό αποτέλεσμα του τμήματος τους άμεσα μέσω συσκευής τάμπλετ που θα παραλάβουν το Σάββατο. Παράλληλα θα στείλουν το αποτέλεσμα και μέσω του ειδικού εντύπου (τηλεγράφημα), όπως συμβαίνει ανελλιπώς από τις εκλογές του 1981.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Συνολικά 325 πλοία ελληνικών συμφερόντων βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή
Πιο «ψύχραιμη» αντίδραση στην Ευρώπη
H Περιφέρεια υλοποιεί σειρά έργων υποδομής που ωφελούν περισσότερους από 600.000 κατοίκους
Παπαστεργίου: Στρατηγική επένδυση εθνικής σημασίας
Θυσιάζονται τα ψήγματα αλήθειας στον βωμό της υπεραπλούστευσης της πραγματικότητας
Για τις τελευταίες εξελίξεις στο Ιράν και τη Μέση Ανατολή
Οι ανακοινώσεις των κομμάτων και το μήνυμα του πρωθυπουργού
«100% τηλεδιοίκηση το καλοκαίρι του 2026»
«Συνεχίζω τις επαφές με ηγέτες της περιοχής» τονίζει ο πρωθυπουργός
Αντίστροφη μέτρηση για αυξήσεις σε επιδόματα και κλαδικούς μισθούς
Σε μια δημοκρατία η εναλλαγή επιτυγχάνεται όταν πείθεις ότι μπορείς να κυβερνήσεις καλύτερα. Μέχρι στιγμής, ο καταγγελτικός λόγος, όσο έντονος κι αν είναι, δεν καταφέρνει αυτό το άλμα.
H Ελλάδα βρίσκεται σε πλήρη συντονισμό με συμμάχους και εταίρους σύμφωνα με τον υπουργό
Νίκος Χαρδαλιάς: «Δεν σταματάμε, η προστασία της δημόσιας υγείας δεν είναι διαπραγματεύσιμη»
Το ελληνικό πανεπιστήμιο ως Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου παραμένει δέσμιο του κράτους μαζί με όλη τη συμπαρομαρτούσα γραφειοκρατία
«Καλούμε τους Έλληνες πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί» αναφέρει το Υπουργείο
«Να σταματήσουν αυτά τα άθλια ‘τηλεδικαστήρια'», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη
«Υποδεχόμαστε τη θλιβερή επέτειο δείχνοντας τον σεβασμό που της αρμόζει», σημειώνει ο πρωθυπουργός
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.