Πολιτικη & Οικονομια

Σήμερα το debate των κορυφαίων υποψηφίων για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Πώς μπορείτε να το παρακολουθήσετε live

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Οι δημοσιογράφοι που θα συντονίσουν και θα θέσουν ερωτήματα στο Eurovision Debate
Ευρωεκλογές 2024: Σήμερα το Debate για προεδρία Ευρωπαϊκής Επιτροπής © European Union 2024 - Source : EP / Philippe BUISSIN

Ευρωεκλογές 2024: Το απόγευμα το Eurovision Debate με τους πέντε κορυφαίους υποψηφίους για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Οι Ευρωεκλογές 2024 πλησιάζουν και σήμερα Πέμπτη (23.5) η EBU διοργανώνει το Eurovision Debate, την τηλεοπτική αναμέτρηση μεταξύ των πέντε κορυφαίων υποψηφίων για την Προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, δίνοντας την ευκαιρία σε πολίτες από 8 χώρες να θέσουν ερωτήματα και να διαμορφώνουν τη συζήτηση. Ανάμεσά τους και οι Έλληνες πολίτες. 

Σήμερα το debate των κορυφαίων υποψηφίων για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Στις 16:00 το Eurovision Debate - Δείτε το live από τις Βρυξέλλες

Το Eurovision Debate θα μεταδοθεί στις δημόσιες τηλεοράσεις κάθε κράτους μέλους και διαδικτυακές πλατφόρμες σε όλη την Ευρώπη και θα διανεμηθεί σε ειδησεογραφικούς οργανισμούς παγκοσμίως από την Eurovision News και την υπηρεσία Europe by Satellite του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Για πρώτη φορά, το κοινό θα έχει επίσης την ευκαιρία να συμμετάσχει στη συζήτηση. Χάρη στις συνεργασίες μεταξύ των μελών της EBU και των Γραφείων Συνδέσμου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, συμπεριλαμβανομένου του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, η συζήτηση θα μεταδοθεί ζωντανά σε όλες τις πρωτεύουσες της ΕΕ, έτσι ώστε οι ψηφοφόροι να μπορούν να συμμετέχουν στη συζήτηση ζωντανά και σε πραγματικό χρόνο.

Το debate διοργανώνεται από την EBU, η οποία επιβεβαίωσε τη συμμετοχή των Walter Baier (Αυστρία, Ευρωπαϊκή Αριστερά), Sandro Gozi (Ιταλία, Renew Europe Now), Ursula von der Leyen (Γερμανία, Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα), Terry Reintke (Γερμανία, Ευρωπαίοι Πράσινοι) και Nicolas Schmit (Λουξεμβούργο, Κόμμα των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών).

 Οι πέντε υποψήφιοι θα συζητήσουν τα ακόλουθα θέματα:

  • Οικονομία και θέσεις εργασίας
  • Άμυνα και ασφάλεια
  • Κλίμα και περιβάλλον
  • Δημοκρατία και ηγεσία
  • Μετανάστευση και συνοριακή πολιτική
  • Καινοτομία και τεχνολογία

Ερωτήσεις θα τεθούν από το κοινό που θα βρίσκεται στην αίθουσα της ολομέλειας, από θεατές που θα παρευρίσκονται στις κατά τόπους εκδηλώσεις των Γραφείων του Κοινοβουλίου στα κράτη μέλη της ΕΕ, από πολίτες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και από τους δύο συντονιστές. Οι υποψήφιοι θα κληθούν επίσης να απαντήσουν σε εξατομικευμένες ερωτήσεις «υπό το φως του προβολέα» από τους συντονιστές. Η νέα αυτή μορφή ερωταπαντήσεων, γνωστή ως «spotlight», θα χρησιμοποιηθεί για πρώτη φορά στο debate του 2024.

Τη συζήτηση θα συντονίσουν οι Martin Řezníček (Czech TV, Τσεχία) και Annelies Beck (VRT, Βέλγιο), ενώ οι υποψήφιοι θα μιλήσουν στα αγγλικά και θα παρέχεται διερμηνεία σε 24 γλώσσες.

Πώς να παρακολουθήσετε το Eurovision Debate

Η τηλεμαχία θα μεταδοθεί στις 23 Μαΐου από το EbS και την EBU, με γραφικά με τα ονόματα των συμμετεχόντων στην οθόνη και άλλα στοιχεία. Το debate θα μεταδοθεί επίσης στον ιστότοπο του Κοινοβουλίου (Κέντρο Πολυμέσων) και θα είναι προσβάσιμο από τις πλατφόρμες διανομής της EBU. 

Το Κέντρο Πολυμέσων του Κοινοβουλίου θα διαθέτει επίσης ζωντανά το debate στη διεθνή νοηματική γλώσσα και με velotype (δηλ. υποτιτλισμό στα αγγλικά), καθώς και υποτιτλισμένα βίντεο στις επίσημες γλώσσες της ΕΕ, κατόπιν αιτήματος και μετά το πέρας της συζήτησης. Τα αρχεία θα είναι διαθέσιμα πριν από τις 20:00 (ώρα Ελλάδας) για τους ενδιαφερόμενους.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.