- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Μητσοτάκης για την επίθεση στον Φίτσο: Τέτοιες πράξεις βίας δεν έχουν θέση στις κοινωνίες μας
Κρίσιμη η κατάσταση του Σλοβάκου πρωθυπουργού
Σλοβακία - Πυροβολισμός Φίτσο: Η ανάρτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη για την επίθεση στον ομόλογό του
Με ανάρτησή του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έστειλε μήνυμα προς τον Σλοβάκο ομόλογό του, Ρόμπερτ Φίτσο για την επίθεση που δέχθηκε νωρίτερα μετά από συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.
Στην ανάρτηση, ο πρωθυπουργός αναφέρει: «Είμαι σοκαρισμένος από την αποτρόπαια επίθεση εναντίον του πρωθυπουργού της Σλοβακίας Ρόμπερτ Φίτσο. Τέτοιες πράξεις βίας δεν έχουν θέση στις κοινωνίες μας. Του εύχομαι ταχεία ανάρρωση».
Shocked by the heinous attack against the Prime Minister of Slovakia Robert Fico. Such acts of violence have no place in our societies. I wish him a speedy recovery.
— Prime Minister GR (@PrimeministerGR) May 15, 2024
Κρίσιμη η κατάσταση του Φίτσο
Ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας Ρόμπερτ Φίτσο βρίσκεται σε απειλητική για τη ζωή του κατάσταση, ανέφερε το κυβερνητικό γραφείο της Σλοβακίας σε ανακοίνωση που έστειλε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, προσθέτοντας ότι μεταφέρθηκε με ελικόπτερο στο νοσοκομείο Banska Bystrica.
Ο Φίτσο διατηρούσε τις αισθήσεις του κατά την μεταφορά του στο νοσοκομείο της πόλης Χάντλοβα μετά την απόπειρα δολοφονίας του, δήλωσε στο Reuters μια εκπρόσωπος του νοσοκομείου όπου μεταφέρθηκε ο Σλοβάκος πρωθυπουργός.
Το ειδησεογραφικό δίκτυο TA3 μετέδωσε ότι σημειώθηκαν τέσσερις πυροβολισμοί και μία πέτυχε τον Φίτσο στην κοιλιά. Το TASR ανέφερε ότι ο αντιπρόεδρος του κοινοβουλίου Λούμπος Μπλάχα είπε ότι ο Φίτσο πυροβολήθηκε και τραυματίστηκε.
Ένας αυτόπτης μάρτυρας του Reuters είπε ότι άκουσε αρκετούς πυροβολισμούς και ότι είδε έναν άνδρα να συλλαμβάνεται από την αστυνομία. Ο μάρτυρας είπε ότι είδε αξιωματούχους ασφαλείας να σπρώχνουν κάποιον σε ένα αυτοκίνητο και να απομακρύνονται με το αυτοκίνητο.
Σλοβακία: Σοκαρισμένοι οι Ευρωπαίοι ηγέτες από την επίθεση στον πρωθυπουργό Ρόμπερτ Φίτσο
Η πρόεδρος της Σλοβακίας Ζουζάνα Τσαπούτοβα καταδίκασε τη «βάρβαρη και ανεύθυνη» επίθεση που δέχτηκε ο πρωθυπουργός Ρόμπερτ Φίτσο. «Είμαι σοκαρισμένη. Εύχομαι στον Ρόμπερτ Φίτσο πολλή δύναμη σε αυτή την κρίσιμη στιγμή, ώστε να αναρρώσει από αυτήν την επίθεση», ανέφερε η απερχόμενη πρόεδρος της χώρας στην ανακοίνωσή της.
«Σοκαριστική» χαρακτήρισαν την είδηση για τον πυροβολισμό που δέχτηκε ο Φίτσο ο πρωθυπουργός της Τσεχίας Πετρ Φιάλα και ο πρωθυπουργός της Πολωνίας Ντόναλντ Τουσκ, ευχόμενοι ταχεία ανάρρωση στον τραυματία. «Σοκαρισμένος» δήλωσε και ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Όρμπαν για την επίθεση στον «φίλο του», όπως αποκάλεσε τον Φίτσο.
Με ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ ο πρωθυπουργός της Ρουμανίας Μαρσέλ Τσιολάκου δήλωσε επίσης «βαθύτατα συγκλονισμένος» από την είδηση και τόνισε ότι οι δράστες θα πρέπει να λογοδοτήσουν.
Ο καγκελάριος της Γερμανίας Όλαφ Σολτς δήλωσε ότι «είναι σοκαρισμένος» από την επίθεση και τόνισε ότι η βία δεν έχει θέση στην ευρωπαϊκή πολιτική σκηνή.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η ΝΔ ανεβαίνει δύο μονάδες, διευρύνει τη διαφορά από το ΠΑΣΟΚ και καταγράφεται διακομματική στήριξη για Κύπρο
Μέχρι σήμερα, περισσότεροι από 7.000 πολίτες δέχθηκαν κατ’ οίκον υπηρεσίες υγείας
«Υπάρχει ψευδής είδηση, δεν υπάρχει ψευδής άποψη», δήλωσε ο πρωθυπουργός
Στο Athens Alitheia Forum ο πρωθυπουργός
Το «πάμε για έναν καφέ» δεν είναι πια μία απλή πρόταση για χαλάρωση και φιλικότητα
Η Κύπρος είναι και μέλος της Ευρώπης. Θα είναι μεγάλη επιτυχία λοιπόν αν το Ενιαίο Αμυντικό Δόγμα αντικατασταθεί από ένα Ευρωπαϊκό Αμυντικό Δόγμα
Πώς διαμορφώνεται το πλαφόν σε τρόφιμα
Ποιες είναι οι ημερομηνίες διεξαγωγής εξετάσεων και κλήρωσης
Πρακτικές συμβουλές για την προστασία από επιθέσεις τύπου phishing
Ο υπουργός Υγείας εγκαινίασε τη νέα πτέρυγα για ογκολογικούς ασθενείς στο «Παπαγεωργίου»
Η υπουργός Πολιτισμού εγκαινίασε το νέο Ηχογραφικό Κέντρο και το Στούντιο Επαυξημένης Πραγματικότητας
«Οι πιέσεις στις τιμές θα εντείνονται» προειδοποιεί ο αναπηρωτής υπουργός Μεταφορών και Υποδομών
Ο Γάλλος πρόεδρος δεν διανύει την πιο ανέφελη περίοδο της δεύτερης θητείας του. Το διακύβευμα στην περίπτωσή του είναι ένα: η υστεροφημία του.
Μέχρι 30 Ιουνίου η ολοκλήρωση των «κάθετων» έργων του ΤΑΑ στα νοσοκομεία
Ξεκινούν σαρωτικοί έλεγχοι, έρχονται τσουχτερά πρόστιμα
Πώς διαμορφώνονται οι τιμές στα κρεοπωλεία
Στο Athens Alitheia Forum ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
«Όπως βλέπετε το κεφάλι μου είναι στη θέση του»
Τα συχνότερα λάθη και παραλείψεις στην αίτηση για το Α21
Ένα κερασάκι στην τούρτα-δώρο προς τον πρωθυπουργό
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.