Πολιτικη & Οικονομια

Ευρωεκλογές 2024 - Αυτοί που άλλαξαν κόμμα

Οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές που πήραν «μεταγραφή»

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ευρωεκλογές 2024 - Οι τέσσερις ευρωβουλευτές από το ευρωκοινοβούλιο του 2019 που θέτουν υποψηφιότητα με διαφορετικό κόμμα.

Συνολικά 21 ευρωβουλευτές αναμένεται να εκλέξει η Ελλάδα στις προσεχείς ευρωεκλογές 2024, οι οποίες θα διεξαχθούν από τις 6 έως τις 9 Ιουνίου.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς ο χρόνος μετρά αντίστροφα για τις ευρωεκλογές παρουσιάζει το σκέλος των μετατοπίσεων, καθώς συνολικά τέσσερις ευρωβουλευτές από το ευρωκοινοβούλιο του 2019 κατεβαίνουν υποψήφιοι στις προσεχείς ευρωεκλογές με διαφορετικό κόμμα.

Ευρωεκλογές 2024 - Οι υποψήφιοι που άλλαξαν κόμμα

Η πλέον πρόσφατη «μεταγραφή» ενόψει των ευρωεκλογών 2024 είναι αυτή του Θοδωρή Ζαγοράκη, ο οποίος το 2019 είχε εκλεγεί με τη ΝΔ, ωστόσο σε αυτές τις κάλπες θα κατέβει με το ΠΑΣΟΚ.

Υπενθυμίζεται ότι το 2020 ο Θοδωρής Ζαγοράκης είχε διαγραφεί από το ευρωομάδα της ΝΔ, ωστόσο το 2021 ανακοινώθηκε ότι επανεντάσσεται στις τάξεις του κόμματος, διεκδικώντας παράλληλα την προεδρία της ΕΠΟ. Τελικά, στις προσεχείς ευρωεκλογές ο μέχρι πρότινος «γαλάζιος» βουλευτής θα κατέβει υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ.

Μια άλλη υποψηφιότητα με διαφορετικό κόμμα είναι αυτή του Αλέξη Γεωργούλη.

Τον Απρίλιο του 2023 ο γνωστός ηθοποιός, που είχε εκλεγεί με τον ΣΥΡΙΖΑ, τέθηκε εκτός της ευρωομάδας του κόμματος μετά από καταγγελία που υπήρχε προς το πρόσωπό του.

Τελικά, θα διεκδικήσει εκ νέου μια θέση στο Ευρωκοινοβούλιο, αυτή τη φορά με το «Πράσινο Κίνημα», καθώς το όνομά του έχει συμπεριληφθεί στο ψηφοδέλτιο του κόμματος.

Επίσης, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Πέτρος Κόκκαλης αποχώρησε σχετικά πρόσφατα από την ευρωομάδα του κόμματος, με στόχο όχι να μεταπηδήσει σε κάποιο άλλο κόμμα, αλλά για να ιδρύσει τον δικό του πολιτικό φορέα.

Όπως ανακοίνωσε, ο «Κόσμος» θα κατέβει στις προσεχείς ευρωεκλογές και ο ίδιος ο Πέτρος Κόκκαλης θα είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής.

Από τις εξελίξεις των τελευταίων μηνών στον ΣΥΡΙΖΑ, το κόμμα έχασε και άλλον έναν ευρωβουλευτή του. Πρόκειται για τον Στέλιο Κούλογλου, ο οποίος παραιτήθηκε από την ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ με αιχμές κατά του προέδρου του κόμματος.

Όπως έχει γίνει γνωστό, θα διεκδικήσει ξανά μία από τις 21 έδρες της Ελλάδας στην ευρωβουλή, κατεβαίνοντας ως υποψήφιος με τη Νέα Αριστερά, την ομάδα στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που αποχώρησε από το κόμμα μετά την εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη.