- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Σακελλαροπούλου σε ομογενείς στην Ουρουγουάη: Διατηρείτε άσβεστη τη φλόγα του ελληνισμού
Η πρώτη επίσκεψη Προέδρου της Δημοκρατίας στην Ουρουγουάη, μετά από πρόσκληση του Προέδρου Λουίς Λακάγιε Πόου
Κατερίνα Σακελλαροπούλου: Επίσκεψη στην Ουρουγουάη - Η πρώτη επίσκεψη Προέδρου της Δημοκρατίας στην Ουρουγουάη, μετά από πρόσκληση του Προέδρου Λουίς Λακάγιε Πόου
H Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψής της στην Ουρουγουάη, έπειτα από πρόσκληση του Προέδρου Λουίς Λακάγιε Πόου, μετέβη στα γραφεία της ιστορικής ελληνικής κοινότητας του Μοντεβιδέο, όπου την υποδέχθηκαν ο πρόεδρος Παναγιώτης Χατζηράλλης, ο αντιπρόεδρος Παύλος Αυγουστής και πολλοί ομογενείς. Εν συνεχεία, επισκέφθηκε τον Ελληνορθόδοξο Ναό του Αγίου Νικολάου, με τον Μητροπολίτη του Μπουένος Άιρες Ιωσήφ, και ξεναγήθηκε στους χώρους της κοινότητας.
Σακελλαροπούλου: «Αναδεικνύετε την πολιτιστική μας κληρονομιά και διατηρείτε άσβεστη τη φλόγα του ελληνισμού»
Απευθυνόμενη στους παρευρισκόμενους, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, αφού τους ευχαρίστησε για την θερμή υποδοχή, τόνισε: «Χαίρομαι ιδιαίτερα που βρίσκομαι απόψε μαζί σας, στην πρώτη επίσκεψη Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας στην Ουρουγουάη. Η παρουσία μου στην όμορφη αυτή χώρα μου έδωσε την ευκαιρία να διαπιστώσω από κοντά πόσο έντονο είναι το συναίσθημα του φιλελληνισμού που διαπνέει τον λαό της, γεγονός στο οποίο έχετε συνεισφέρει αποφασιστικά και εσείς, που έχετε ενσωματωθεί στη φιλόξενη κοινωνία της.
»Από τις αρχές του 20ού αιώνα, όταν καταγράφεται μεγάλο κύμα Ελλήνων μεταναστών στην Ουρουγουάη, μέχρι και τις μέρες μας, συνεχίζετε να συμβάλλετε, με την εργατικότητα και την επιμονή σας, στην πρόοδο της νέας σας πατρίδας, αποτελώντας δυναμικό μέρος της. Η εγκατάστασή σας εδώ συνδέεται με δύσκολες στιγμές του ελληνισμού, αφού, πολλοί από τους προγόνους σας μετανάστευσαν στα χρόνια της μικρασιατικής καταστροφής αλλά και μετά τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο και τον αδελφοκτόνο σπαραγμό που ακολούθησε.
»Σας συγχαίρω μέσα από την καρδιά μου και σας εύχομαι κάθε επιτυχία στην προσωπική και επαγγελματική σας ζωή. Αποτελείτε άξιους πρεσβευτές μας, αναδεικνύετε την πολιτιστική μας κληρονομιά και διατηρείτε άσβεστη τη φλόγα του ελληνισμού. Η Ελλάδα παρακολουθεί με υπερηφάνεια την πορεία σας.
Εύχομαι, σε όλους, στις οικογένειές σας και στον καθένα ξεχωριστά, να προοδεύετε πάντα με ομοψυχία, με υγεία και ευτυχία».
Την προηγουμένη, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας επισκέφθηκε την Εθνική Βιβλιοθήκη, το θέατρο Solis, καθώς και σημεία του Μοντεβιδέο με έντονο ελληνικό ενδιαφέρον.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η πρόταση της παράταξης «Αθήνα Ψηλά»
Χαρακτήρισε τον συνδυασμό «ανησυχητικό κοκτέιλ»
Με ανατροπή του αποτελέσματος του πρώτου γύρου
Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά
Έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στους στενούς δεσμούς Ελλάδας και ΗΠΑ που ενισχύονται ολοένα και περισσότερο
Πολύ σημαντικό έργο χαρακτήρισε την επέκταση του Μετρό προς την Γλυφάδα
«Είμαι διαθέσιμος για διάλογο», δηλώνει ο Υπουργός
Τα καλά νέα αφορούν κυρίως τη νότια Ευρώπη
O βουλευτής Κιλκίς του ΠΑΣΟΚ μιλάει για όλα στο νέο podcast της ATHENS VOICE
Το βιβλίο αναφέρεται στην επιτυχία έξι μικρών κρατών
Ο ναός βρίσκεται εντός της ζώνης προστασίας του αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης
«Η υγεία του πρωτογενούς τομέα είναι κάτι το οποίο πρέπει να μας απασχολεί όλους» σημείωσε ο πρωθυπουργός
Αναλυτικά το ωράριο μέχρι το τέλος του έτους
Πώς υπολογίζεται το ποσό
Ποιοι είναι οι πέντε τρόποι πληρωμής
Τι δήλωσε σε συνέντευξή του
Πάνω από 1.500 Έλληνες από ΗΠΑ και Καναδά βολιδοσκόπησαν τη δυνατότητα επιστροφής τους
Δυστυχώς, η χώρα οδεύει σε ένα ακόμα εφιαλτικό αδιέξοδο. Το πολιτικό προσωπικό έχει διαγράψει από τη μνήμη του τα χρόνια και τις σκληρές συνέπειες της κρίσης.
Οι δύο μονομάχοι είναι ο Δημήτρης Αναστασόπουλος και ο Ανδρέας Κουτσόλαμπρος
Η ακτινογραφία της ελληνικής αγοράς
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.