Πολιτικη & Οικονομια

«Κλείδωσε» η υποψηφιότητα Μπελέρη - Στο ευρωψηφοδέλτιο με τη ΝΔ

Απόψε η ανακοίνωση Μητσοτάκη για τον φυλακισμένο δήμαρχο Χειμάρρας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Φρέντι Μπελέρης - κοντινή φώτο με μπλε σακάκι και άσπρο πουκάμισο
O Φρέντι Μπελέρης θε είναι τελικά Στο ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας © Facebook / Φρέντης Μπελέρης

Η κενή θέση του ευρωψηφοδελτίου της ΝΔ θα καλυφθεί από τον εκλεγμένο δήμαρχο Χειμάρρας που κρατείται στις αλβανικές φυλακές

Απόψε στις 18:30 αναμένεται να παρουσιάσει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ όπου, σύμφωνα με πληροφορίες, θα ανακοινώσει και την υποψηφιότητά του ο Φρέντι Μπελέρης.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-d0kmvcfbtztt)

Φρέντι Μπελέρης: Ο εκλεγμένος δήμαρχος Χειμάρρας κρατείται σε αλβανικές φυλακές

Από τα 42 ονόματα των υποψήφιων ευρωβουλευτών έχουν κλειδώσει τα 41 και μόλις μία θέση μένει κενή και όλα δείχνουν πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα την συμπληρώσει με τον εκλεγμένο δήμαρχο Χειμάρρας που κρατείται στις αλβανικές φυλακές.

Υπενθυμίζεται πως τα προηγούμενα 24ωρα οι πληροφορίες ανέφεραν ότι ο πρωθυπουργός έχει πάρει την απόφαση να μην τον συμπεριλάβει, ωστόσο οι εισηγήσεις στενών συνεργατών του για το αντίθετο συνεχίστηκαν όλο το Σαββατοκύριακο.

Έως και σήμερα το πρωί πηγές σημείωναν πως την τελική του απόφαση θα τους την ανακοινώσει σήμερα και, όπως φαίνεται, θα συμπεριλάβει τελικά τον Φρέντι Μπελέρη στο ευρωψηφοδέλτιο.

Τον Φρέντι Μπελέρη φαίνεται να είχαν πλησιάσει για πιθανή συνεργασία και τα κόμματα «Ελληνική Λύση» και «Νίκη», αλλά τις απέρριψε.

Παύλος Μαρινάκης για Φρέντι Μπελέρη

Ερωτηθείς για το αν θα υπάρχει κάποιος υποψήφιος έκπληξη στο ευρωψηφοδέλτιο που θα ανακοινωθεί το απόγευμα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, είπε: «Να περιμένετε κάποιες ώρες.

Το ψηφοδέλτιο της ΝΔ θα αντικατοπτρίζεται μέσα από 42 άξιες γυναίκες και άνδρες μια πτυχή της προσπάθειας που κάνει η κυβέρνηση για να κάνει την Ελλάδα πιο ισχυρή κυρίως στα ζητήματα καθημερινότητας των πολιτών.

Ανθρώπους με ένσημα και από διαφορετικές ηλικίες. Είναι απόφαση του προέδρου της ΝΔ και καλό είναι να κάνετε υπομονή. Έχουμε αποδείξει ότι το βασικό κριτήριο είναι να έχει να πει κάτι στον κόσμο από την ζωή του ή την ζωή της.

Το μεγάλο δίλημμα είναι αν θέλουμε μια πιο ισχυρή εκπροσώπηση της ΝΔ για να παίρνει δύναμη η χώρα μας. Όλες οι χρηματοδοτήσεις για να αντιμετωπίσουν οι πολίτες δύσκολες καταστάσεις έγιναν μετά από επαφές του πρωθυπουργού στο εξωτερικό.

Υπάρχουν και αυτοί που προσπαθούν να μπλοκάρουν την χρηματοδότηση της χώρας και δεν ψηφίζουν τομές όπως οι προληπτικές εξετάσεις κατά του καρκίνου ή τα φωτοβολταϊκά στο χωράφι».

Τον Μάιο 2023, δύο ημέρες πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές, ο Φρέντι Μπελέρης συνελήφθη από τις αλβανικές αρχές με την κατηγορία της εξαγοράς ψήφων. Στις εκλογές εξελέγη ως δήμαρχος Χειμάρρας όμως παρέμεινε στη φυλακή.

Στις 5 Μαρτίου 2024, το ειδικό δικαστήριο της Αλβανίας έκρινε ένοχο τον εκλεγμένο δήμαρχο Χειμάρρας και τον συνεργάτη του Παντελή Κοκαβέση, επιβάλλοντάς του ποινή φυλάκισης δύο χρόνων με κράτηση.

Και η Ελεονώρα Μελέτη υποψήφια της ΝΔ στις ευρωεκλογές

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έχει έρθει σε συμφωνία και με τη δημοσιογράφο και παρουσιάστρια Ελεονώρα Μελέτη, που επίσης θα συμμετέχει στο ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας για τις Ευρωεκλογές 2024.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ