Πολιτικη & Οικονομια

Ποινική δίωξη στους 11 βουλευτές των Σπαρτιατών και τον Ηλία Κασιδιάρη ζητά η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου

Για το αδίκημα της εξαπάτης εκλογέων

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Οι βουλευτές του κόμματος «Σπαρτιάτες»
Σπαρτιάτες: Ποινική δίωξη στους 11 βουλευτές © ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI

Σπαρτιάτες: Ποινική δίωξη στους 11 βουλευτές και τον Ηλία Κασιδιάρη - Τι ζητά η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου

Την άσκηση ποινικής δίωξης στους 11 βουλευτές του κόμματος «Σπαρτιάτες» ζητάει με παραγγελία της η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Γεωργία Αδειλίνη. 

Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου με την παραγγελία προς τον προϊστάμενο της εισαγγελίας πρωτοδικών ζητάει την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος των 11 εκλεγμένων βουλευτών του κόμματος, πλην του προέδρου, Βασίλη Στίγκα, για το αδίκημα της εξαπάτησης εκλογέων.

Ο πρόεδρος του κόμματος Σπαρτιάτες, Βασίλης Στίγκας
Ο πρόεδρος του κόμματος Σπαρτιάτες, Βασίλης Στίγκας © ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Σπαρτιάτες: Ποινική δίωξη στους 11 βουλευτές

Συγκεκριμένα οι βουλευτές για τους οποίους ζητείται η άσκηση της ποινικής δίωξης είναι:

1. Αθανάσιος ΧΑΛΚΙΑΣ, 2. Χαράλαμπος ΚΑΤΣΙΒΑΡΔΑΣ 3. Γεώργιος ΜΑΝΟΥΣΟΣ, 4. Αλέξανδρος ΖΕΡΒΕΑΣ, 5. Ιωάννης ΔΗΜΗΤΡΟΚΑΛΛΗΣ, 6. Διονύσιος ΒΑΛΤΟΓΙΑΝΝΗΣ 7. Γεώργιος ΑΣΠΙΩΤΗΣ 8. Μιχαήλ ΓΑΥΓΙΩΤΑΚΗΣ 9. Ιωάννης ΚΟΝΤΗΣ 10. Πέτρος ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ και 11. Κωνσταντίνος ΦΛΩΡΟΣ

Σπαρτιάτες: «Ο Ηλίας Κασιδιάρης ο πραγματικός ηγέτης του κόμματος»

Η εξέλιξη αυτή ήρθε μετά την ολοκλήρωση της προκαταρκτικής εξέτασης που διενήργησε η κ. Αδειλίνη μετά τις δημόσιες καταγγελίες του επικεφαλής των Σπαρτιατών Βασίλη Στίγκα. Η δίωξη θα αφορά τους έντεκα βουλευτές που εξελέγησαν με το κόμμα Σπαρτιάτες κατά τις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές, αλλά και τον καταδικασμένο σε πρώτο βαθμό διευθυντή της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, Ηλία Kασιδιάρη, για το οποίο ζητείται η άσκηση ποινικής δίωξης για ηθική αυτουργία στην εξαπάτηση του εκλογικού σώματος. Κατά πληροφορίες, από την εισαγγελική έρευνα, προέκυψε, ότι αυτός ήταν ο πραγματικός ηγέτης του κόμματος των Σπαρτιατών, αυτός κινούσε τα νήματα, καθοδηγώντας και συμβάλλοντας καθοριστικά στην εκλογική του κάθοδο, αλλά και την εκλογή των βουλευτών του στη Βουλή.

Ηλίας Κασιδιάρης
Ποιος προκύπτει ότι ήταν ο ρόλος του Ηλία Κασιδιάρη © ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI

Στο πλαίσιο της έρευνας προέκυψε, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ότι ο Κασιδιάρης είχε συνεχείς επαφές μέσα από τη φυλακή με υποψήφιους βουλευτές των Σπαρτιατών και ότι είχε αυτός αναλάβει την καθοδήγηση και την πολιτική τους στήριξη, κάτι που η νομοθεσία απαγορεύει, τόσο για τον ίδιον όσο και για άλλους εγκλείστους της ΧΑ που έχουν καταδίκες ως εγκληματική οργάνωση.

Παραγγελία για την άσκηση ποινικής δίωξης δόθηκε επίσης και για έναν δικηγόρο καθώς μετείχε, όπως προέκυψε από την έρευνα, στις επαφές του Ηλία Κασιδιάρη με τους υποψήφιους και μετέπειτα βουλευτές του κόμματος «Σπαρτιάτες» για συνέργεια στην εξαπάτηση του εκλογικού σώματος.

Την ίδια στιγμή αναμένεται η απόφαση του Ανωτάτου Ειδικού Δικαστηρίου (Εκλογοδικείου) επί των ενστάσεων έχουν κατατεθεί κατά της νομιμότητας της εκλογής των κοινοβουλευτικών στελεχών του ακροδεξιού κόμματος των «Σπαρτιατών». Η απόφαση του ΑΕΔ αναμένεται ως τον Ιούνιο, καθώς τότε αποχωρεί, λόγω συνταξιοδότησης η Πρόεδρος του ΣτΕ Ευαγγελία Νίκα που προήδρευσε του Δικαστηρίου και άλλοι ανώτατοι δικαστικοί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ