Πολιτικη & Οικονομια

Το who is who των τριών πρώτων υποψήφιων του ΠΑΣΟΚ για τις Ευρωεκλογές

Η συνάντηση με τον Νίκο Ανδρουλάκη στη Χαριλάου Τρικούπη

62224-137655.jpg
Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Νίκος Ανδρουλάκης σε συνάντηση με τους τρεις πρώτους υποψηφίους ευρωβουλευτές του ΠΑΣΟΚ
Ο Νίκος Ανδρουλάκης σε συνάντηση με τους τρεις πρώτους υποψηφίους ευρωβουλευτές του ΠΑΣΟΚ

ΠΑΣΟΚ - Ευρωεκλογές: Οι τρεις πρώτοι υποψήφιοι - Η συνάντηση με Ανδρουλάκη και τα βιογραφικά τους

Το ΠΑΣΟΚ ανακοίνωσε τους τρεις πρώτους υποψηφίους του για τις Ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου 2024. Η Μαρία Δαφέρμου, η Όλγα Μαρκογιαννάκη και ο Κώστας Τσουκαλάς συναντήθηκαν σήμερα με τον πρόεδρο του κόμματος, Νίκο Ανδρουλάκη, στη Χαριλάου Τρικούπη. 

«Οι ευρωπαϊκές εκλογές της 9ης Ιουνίου είναι μια κρίσιμη μάχη για το μέλλον της Ευρώπης, της πατρίδας μας αλλά και της Δημοκρατικής Παράταξης. Σήμερα, λοιπόν, ξεκινάμε. Με πυξίδα την ανανέωση παρουσιάζουμε τις τρεις πρώτες υποψηφιότητές μας. Την εκπαιδευτικό Μαρία Δαφέρμου. Τον δικηγόρο-εργατολόγο Κώστα Τσουκαλά. Τη μηχανικό Όλγα Μαρκογιαννάκη. Τρεις νέοι άνθρωποι με επιστημονική επάρκεια και κοινωνική αξιοπιστία, που μπορούν να πετύχουν πολλά προς όφελος του λαού μας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Με τιμά ιδιαίτερα, που θα δώσουμε μαζί τον αγώνα των ευρωπαϊκών εκλογών», είπε ο Νίκος Ανδρουλάκης. 

ΠΑΣΟΚ - Ευρωεκλογές: Οι τρεις πρώτοι υποψήφιοι

Ακολουθούν τα βιογραφικά των τριών υποψηφίων:

Κώστας Τσουκαλάς

Ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Κώστας Τσουκαλάς
Ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Κώστας Τσουκαλάς

Ο Κώστας Τσουκαλάς, γεννημένος το 1985, θεωρείται σήμερα από τους πιο αξιόπιστους κοινωνικούς επιστήμονες της χώρας μας, έχοντας καταγράψει μια εξαιρετικά δραστήρια και επιτυχημένη καριέρα ως δικηγόρος-εργατολόγος από το 2010, χρονιά κατά την οποία ίδρυσε το προσωπικό του δικηγορικό γραφείο. Ειδικευμένος στο εργατικό, ασφαλιστικό-συνταξιοδοτικό και τραπεζικό δίκαιο, ο Κώστας Τσουκαλάς έχει υπερασπιστεί επιτυχώς εκατοντάδες περιπτώσεις δανειοληπτών και εργαζομένων, διαμορφώνοντας μέρος της επικρατούσας νομολογίας των ανωτάτων δικαστηρίων της χώρας. Στην επαγγελματική του πορεία περιλαμβάνονται, η ακύρωση δικαστικά εκατοντάδων πλειστηριασμών και η επίτευξη σημαντικών διαγραφών οφειλών υπερχρεωμένων νοικοκυριών, ενισχύοντας την κοινωνική δικαιοσύνη και προστασία.

Απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στην «Πολιτική Επιστήμη και Κοινωνιολογία».Από τα φοιτητικά του χρόνια έχει εμπλακεί ενεργά στην κοινωνική και συνδικαλιστική δράση.

Είναι παντρεμένος και πατέρας τριών κοριτσιών.

Όλγα Μαρκογιαννάκη

Η υποψήφια ευρωβουλεύτρια του ΠΑΣΟΚ, Όλγα Μαρκογιαννάκη
Η υποψήφια ευρωβουλεύτρια του ΠΑΣΟΚ, Όλγα Μαρκογιαννάκη

Η Όλγα Μαρκογιαννάκη έχει γεννηθεί και μεγαλώσει στην Κοζάνη, ενώ έλκει την καταγωγή της και από την Κρήτη. Είναι Δρ. Πολιτικός Μηχανικός του ΑΠΘ, με Μεταπτυχιακό Δίπλωμα από το Πανεπιστήμιο Columbia της Νέας Υόρκης. Είναι συν-ιδρύτρια νεοφυούς επιχείρησης, που έχει αναπτύξει καινοτόμα εργαλεία για την πρόβλεψη της συμπεριφοράς κτηρίων και υποδομών μετά από φυσικές καταστροφές καθώς και τεχνοβλαστού (spin-off) του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.

Από τα φοιτητικά της χρόνια ήταν στέλεχος της ΠΑΣΠ και της νεολαίας ΠΑΣΟΚ. Aπό το 2022 είναι εκλεγμένο μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής και του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ. Είναι εκλεγμένη Γενικός Γραμματέας του Συλλόγου Πολιτικών Μηχανικών Ελλάδος.

Είναι παντρεμένη και μητέρα δύο αγοριών.

Μαρία Δαφέρμου

Η υποψήφια ευρωβουλεύτρια του ΠΑΣΟΚ, Μαρία Δαφέρμου
Η υποψήφια ευρωβουλεύτρια του ΠΑΣΟΚ, Μαρία Δαφέρμου

Η Μαρία Δαφέρμου γεννήθηκε το 1983 και μεγάλωσε στα Χανιά. Αποφοίτησε από το Τμήμα Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης και συνέχισε τις σπουδές της αποκτώντας με άριστα το δεύτερο πτυχίο της από τη Σχολή Παιδαγωγικών Επιστημών του ίδιου Πανεπιστημίου, με ειδίκευση την επίδραση του έμφυλου παράγοντα στη γλωσσική κατάκτηση. Παράλληλα, απέκτησε τον μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών της με αντικείμενο τη γλωσσολογία και συγκεκριμένα το γραμματικό γένος και το κοινωνικό φύλο στην εκπαίδευση. Σήμερα είναι υποψήφια διδακτόρισσα και ερευνήτρια στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, με αντικείμενο έρευνας τα έμφυλα στερεότυπα στην εκπαίδευση.

Έχει ιδρύσει, την Πρωτοβουλία Πολιτών για την προώθηση της έμφυλης ισότητας isotis.eu. Είναι Γραμματέας του Τομέα Ισότητας του ΠΑΣΟΚ από το 2022. Εργάζεται ως εκπαιδευτικός. Είναι παντρεμένη και μητέρα ενός κοριτσιού.

Διαβάστε επίσης → Ανδρουλάκης: Θα είμαστε 2ο κόμμα στις Ευρωεκλογές, με ισχυρό ποσοστό

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ