- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Δένδιας για «Ύδρα»: Έπραξε αυτό για το οποίο εστάλη στην περιοχή
Τα διδάγματα από την επιχείρηση Aspides - «Σε περίπτωση σύγκρουσης δεν θα μας πετάνε γαρύφαλλα»
Δένδιας για Ύδρα: Έπραξε αυτό για το οποίο εστάλη - Τι είπε για τα πολύτιμα διδάγματα της επιχείρησης Aspides
«Η φρεγάτα Ύδρα έπραξε αυτό για το οποίο εστάλη στην περιοχή. Προασπίζει σε αυτήν τα συμφέροντα της ελεύθερης ναυσιπλοΐας και γενικά της ελληνικής οικονομίας, του Έλληνα πολίτη, του Έλληνα καταναλωτή», επισήμανε μεταξύ άλλων ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας Νίκος Δένδιας, σε συνέντευξη στο in.gr ,με αφορμή την χθεσινή πρώτη εμπλοκή της ελληνικής φρεγάτας στον κόλπο του 'Αντεν, στο πλαίσιο της συμμετοχής της στην ευρωπαϊκή επιχείρηση ΑΣΠΙΔΕΣ για τη διαφύλαξη της ελεύθερης επικοινωνίας των θαλασσίων οδών.
«Κατά τη διάρκεια συνοδείας εμπορικού πλοίου, υπήρχε και παραμένει το ενδεχόμενο να επιχειρηθεί να πληγεί και το πολεμικό πλοίο που το συνοδεύει. Η φρεγάτα Ύδρα έκανε αυτό το οποίο έπρεπε να κάνει, βολές δηλαδή κατά των εισερχόμενων UAV, τα οποία ανέστρεψαν πορεία», διευκρίνισε περαιτέρω.
Εξαιρετικά πολύτιμα διδάγματα για την «Υδρα» η συμμετοχή της στην Επιχείρηση ΑΣΠΙΔΕΣ
Όσον αφορά στις αντιδράσεις των κομμάτων, ο κ. Δένδιας σχολίασε ότι «το συνταγματικό καθήκον των Ενόπλων Δυνάμεων είναι να υπερασπίζουν την πατρίδα μας και τα συμφέροντά της. Ακριβώς αυτό κάνει η φρεγάτα ΥΔΡΑ στην Ερυθρά Θάλασσα και στον Κόλπο του 'Αντεν. Παράλληλα, η συμμετοχή της στην Επιχείρηση ΑΣΠΙΔΕΣ παρέχει εξαιρετικά πολύτιμα διδάγματα. Καταλαβαίνετε ότι στην απευκταία περίπτωση συγκρούσεως στις δικές μας θαλάσσιες ζώνες στο μέλλον, δεν πρόκειται να εκτοξεύονται γαρύφαλλα εναντίον των πλοίων μας», παρατήρησε.
Δένδιας για Αλεξανδρούπολη
Τέλος για τη σημασία της Αλεξανδρούπολης ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας επανέλαβε : «Η περιοχή της μπορεί να παίξει κομβικό ρόλο στους τομείς της Ενέργειας και των Μεταφορών, όπως φυσικά και στο επίπεδο της Εθνικής 'Αμυνας, της 'Αμυνας της ΕΕ και της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας.
Είναι κοντύτερα π.χ. στην Οδησσό από ό,τι είναι η διαδρομή μέσα από τα Στενά. Είναι πιο κοντά στην Οδησσό από ό,τι είναι στην Κρήτη. Είναι επίσης μια εναλλακτική πηγή όδευσης προς την κεντρική και την ανατολική Ευρώπη. Συνεπώς έχει να παίξει έναν πολύ σημαντικό ρόλο. Καθήκον της ελληνικής Πολιτείας είναι να βοηθήσει στην δημιουργία αυτών των υποδομών που θα διευκολύνουν την ανάπτυξή της σε όλους αυτούς τους τομείς.Νομίζω ότι μπορώ να υπερηφανεύομαι ότι αντιλήφθηκα τη σημασία της Αλεξανδρούπολης εγκαίρως και πριν γίνει «της μόδας» η σχετική διαπίστωση», κατέληξε.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στους στενούς δεσμούς Ελλάδας και ΗΠΑ που ενισχύονται ολοένα και περισσότερο
Πολύ σημαντικό έργο χαρακτήρισε την επέκταση του Μετρό προς την Γλυφάδα
«Είμαι διαθέσιμος για διάλογο», δηλώνει ο Υπουργός
Τα καλά νέα αφορούν κυρίως τη νότια Ευρώπη
O βουλευτής Κιλκίς του ΠΑΣΟΚ μιλάει για όλα στο νέο podcast της ATHENS VOICE
Το βιβλίο αναφέρεται στην επιτυχία έξι μικρών κρατών
Ο ναός βρίσκεται εντός της ζώνης προστασίας του αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης
«Η υγεία του πρωτογενούς τομέα είναι κάτι το οποίο πρέπει να μας απασχολεί όλους» σημείωσε ο πρωθυπουργός
Αναλυτικά το ωράριο μέχρι το τέλος του έτους
Πώς υπολογίζεται το ποσό
Ποιοι είναι οι πέντε τρόποι πληρωμής
Τι δήλωσε σε συνέντευξή του
Πάνω από 1.500 Έλληνες από ΗΠΑ και Καναδά βολιδοσκόπησαν τη δυνατότητα επιστροφής τους
Δυστυχώς, η χώρα οδεύει σε ένα ακόμα εφιαλτικό αδιέξοδο. Το πολιτικό προσωπικό έχει διαγράψει από τη μνήμη του τα χρόνια και τις σκληρές συνέπειες της κρίσης.
Οι δύο μονομάχοι είναι ο Δημήτρης Αναστασόπουλος και ο Ανδρέας Κουτσόλαμπρος
Η ακτινογραφία της ελληνικής αγοράς
Ο ΣΥΡΙΖΑ αποστασιοποιείται από το δημοσίευμα - «Δεν αντιπροσωπεύει τις θέσεις μας»
Πληρωμές 1,2 δισ. ευρώ έως τέλος Δεκεμβρίου - Κάλεσμα για υπεύθυνες κινητοποιήσεις
Από 5,5 ευρώ σε 2,5 ευρώ ανά χιλιόμετρο με τα νέα ηλεκτρικά λεωφορεία
Η νέα πρέσβης των ΗΠΑ αναδεικνύει τον ρόλο της Ελλάδας ως ενεργειακό και τεχνολογικό κόμβο στη στρατηγική Τραμπ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.