Πολιτικη & Οικονομια

Βορίδης σε Παππά: «Δεν γνωρίζω άλλον υπουργό σ' αυτή την αίθουσα που να έχει ποινική καταδίκη για τα καθήκοντα του»

«Εσάς γνωρίζω, που αγωνιάτε για το κράτος δικαίου», συμπλήρωσε ο υπουργός Επικρατείας

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Μάκης Βορίδης
Βορίδης σε Παππά: «Δεν ξέρω άλλον υπουργό με ποινική καταδίκη» © ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI

Μάκης Βορίδης: Η απάντηση στον Νίκο Παππά κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τα μη κρατικά πανεπιστήμια

Απάντηση στον Νίκο Παππά έδωσε ο Μάκης Βορίδης από το βήμα της Βουλής κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του για τα μη κρατικά πανεπιστήμια και τη στάση που τήρησε η αντιπολίτευση. Ο υπουργός Επικρατείας, αφού υποστήριξε ότι ο Σωκράτης Φάμελλος «μικρομεγαλίζει», θέλοντας να παίξει τον ρόλο του πρωθυπουργού, σημείωσε ότι δεν θα συγκροτηθεί η κυβέρνηση με το να επιβραβεύσει ή μη υπουργούς ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ. 

Ο κ. Βορίδης απάντησε στον Νίκο Παππά και την αντίδρασή του σε όσα έλεγε ο υπουργός για τον ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορώντας τον για «ευαισθησία» σχετικά με το κράτος δικαίου και «τη δήθεν κατάρρευσή του στην Ελλάδα». 

Βορίδης σε Παππά: «Δεν ξέρω άλλον υπουργό σε αυτήν την αίθουσα με ποινική καταδίκη»

«Αν με κάτι στεναχωριέστε με τη δική μου στάση, αν θεωρείτε ότι δεν εκτελώ καλά τα καθήκοντά μου, μπορείτε να απευθύνεται πρόταση δυσπιστίας και σε υπουργό ατομικά. Δεν με απασχόλησε ποτέ το τι είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Δεν έχω ψευδαισθήσεις τι είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Για το ότι είναι μία μηδενιστική, αριστερή, λαϊκιστική δύναμη, η οποία έχει φορτώσει τόσα κακά στον ελληνικό λαό. Εγώ δεν έχω απορίες. Αυτή είναι η γνωστή και πάγια θέση μου. Άρα, να με στεναχωρήσετε τώρα εσείς γιατί λέτε αυτά που λέτε, δεν με στεναχωρείτε. Εμείς διαχειριστήκαμε ένα σύνθετο θέμα στο εσωτερικό μας, με τρόπο υποδειγματικό, εξαιτίας του οποίου ο πρωθυπουργός έκανε τις επιλογές που έκανε... Τα υπόλοιπα είναι δικά σας θέματα», είπε αρχικά ο Μάκης Βορίδης:

«Υπάρχουν διαδικασίες κοινοβουλευτικού ελέγχου πριν έρθουμε να συζητήσουμε στη Βουλή. Αλλά προφανώς η αντιπολίτευση, ευρισκομένη όχι επιτιθέμενη, αλλά μονίμως αμυνόμενη, έρχεται και θέτει ό,τι νομίζει κάθε φορά. Αναρωτιέμαι αν πλήττετε πια εσείς με την επανάληψη, γιατί ρωτάτε τα ίδια και τα ίδια και παίρνετε την ίδια απάντηση. Ρωτήσατε για τον Καραμανλή. (...) Θέτετε τώρα το ζήτημα της κ. Ασημακοπούλου. Δεν απάντησε η κ. Ασημακοπούλου; Τι ακριβώς θέλετε επ' αυτών; Όχι, δεν τελειώσαμε. Είμαστε σε εξέλιξη. Εσείς, όμως, επειδή όλα τα γνωρίζετε, καλώς και αρτίως, έχετε να προσφέρετε κάτι; Αλλιώς τι ρωτάτε, αφού έχουν απαντηθεί; Ρωτάτε γιατί δεν έχετε να κάνετε μία πραγματική πολιτική τοποθέτηση. Δεν έχετε ουσιαστική πολιτική κριτική. Αλλά επειδή με προκαλείτε: τώρα εσείς που είστε τόσο ευαίσθητοι στο κράτος δικαίου και είστε - έτσι - αδημονούντες, επισπεύδοντες και αγωνιούντες, για τη δήθεν κατάρρευση του κράτους δικαίου στην Ελλάδα... Κύριε Παππά, μου σηκώνετε το χέρι. Δεν γνωρίζω άλλον υπουργό στην αίθουσα που να έχει ποινική καταδίκη για τα καθήκοντά του. Εσάς γνωρίζω που αγωνιάτε για το κράτος δικαίου, τι να κάνω τώρα... Και σηκώνετε το χέρι να μας επιτιμήσετε. Εσείς τώρα, οι ευαίσθητοι στο κράτος δικαίου, έρχεστε σήμερα μετά τις δηλώσεις του αρχηγού σας, για την αστοχία στην υπόθεση Novartis. Θέλω μία διευκρίνιση: η αστοχία ήταν γιατί δεν πέτυχε η σκευωρία; Σε τι αστόχησε ο κ. Τσίπρας.... (...) Εσείς, λοιπόν, που έχετε καταδικαστεί ποινικά για τη σκευωρία, έρχεστε σήμερα και λέτε σε εμάς για το κράτος δικαίου; Εδώ είναι το αιδώς αργείοι».

Η τοποθέτηση του Μάκη Βορίδη και η απάντηση στον Νίκο Παππά

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ