Πολιτικη & Οικονομια

Ο Πιερρακάκης απάντησε με φωτογραφία φλεγόμενων αστυνομικών από μολότωφ για τα επεισόδια

«Απρόκλητη και αναιτιολόγητη» επίθεση των ΜΑΤ στους φοιτητές καταγγέλει η αντιπολίτευση

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
O Πιερρακάκης για τα επεισόδια
O Πιερρακάκης για τα επεισόδια © ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Πιερρακάκης: Η φωτογραφία φλεγόμενων αστυνομικών από μολότωφ και η απάντηση για τα επεισόδια

Με την επίδειξη της φωτογραφίας που απεικονίζει αστυνομικούς στον 'Αγνωστο Στρατιώτη να τυλίγονται στις φλόγες από ρίψη μολότωφ εναντίον τους, απάντησαν τόσο ο Κυριάκος Πιερρακάκης όσο και ο Μάκης Βορίδης στους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους των κομμάτων, οι οποίοι μίλησαν στην Ολομέλεια για «απρόκλητη και αναιτιολόγητη» επίθεση των ΜΑΤ στους φοιτητές.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-czohknypcqo9)

Πιερρακάκης: Πώς σχολίασε τα επεισόδια με τους τραυματίες

«Αυτό, όλοι εδώ, στο πλαίσιο της δημοκρατικής νομιμότητας οφείλουμε να το καταδικάσουμε» είπε ο υπουργός Παιδείας, Κυριάκος Πιερρακάκης, ενώ και ο υπουργός Επικρατείας, Μάκης Βορίδης - μετά τον κύκλο των παρεμβάσεων των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων των κομμάτων για το θέμα των επεισοδίων στο Σύνταγμα - διερωτήθηκε πως υιοθετούν ισχυρισμούς περί «απρόκλητης επίθεσης» χωρίς να έχουν δει αυτές τις φωτογραφίες, που δείχνουν ξεκάθαρα τους αστυνομικούς να γίνονται παρανάλωμα του πυρός από μολότωφ που έριξαν εναντίον τους.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-czohet09xmix)

«Σε αυτό το δημοκρατικό δικαίωμα του συνέρχεσθαι, που όλοι επικαλείστε και η κυβέρνηση σέβεται απολύτως, συμπεριλαμβάνεται και η ρίψη μολότωφ εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων; Και μετά από αυτά πιστεύετε ότι οι αστυνομικές δυνάμεις που προσπαθούν να διατηρήσουν την ευταξία πράττουν κακώς;» είπε ο κ. Βορίδης. Προσέθεσε ότι η κυβέρνηση σέβεται απολύτως το δικαίωμα του συνέρχεσθαι και μάλιστα φροντίζει αυτό να ασκείται με τον προσήκοντα τρόπο κάτι που έχει αποδειχτεί σε σειρά συγκεντρώσεων διαφόρων κοινωνικών ομάδων.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-czofq3tyi5f5)

Αντιδράσεις από την αντιπολίτευση για τα επεισόδια στο Σύνταγμα

Προηγουμένως ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Νίκος Καραθανασόπουλος, έθεσε στην Ολομέλεια το θέμα λέγοντας: «Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση της ΝΔ για την απρόκλητη οργανωμένη και προσχεδιασμένη επίθεση απέναντι στο μεγαλειώδες κίνημα το οποίο συντελείται. Έχετε πνίξει όλο το Σύνταγμα με χημικά. Αν νομίζετε ότι με αυτό τον τρόπο θα αντιμετωπίσετε την οργή και την μαχητικότητα των φοιτητών είστε γελασμένοι. Ότι και να κάνετε το συλλαλητήριο δεν θα το χτυπήσετε. Θα συνεχιστεί παρά τα μέτρα καταστολής και βίας τα οποία παίρνετε».

«Τα καλά νέα είναι ότι οι φοιτητές μαζί με τους καθηγητές συνεχίζουν και ανασυγκροτούνται. Δεν υπήρχε καμία αιτία καμία πρόκληση, αλλά φαίνεται ότι έχουμε μια κυβέρνηση που έχει λεκτική βία κι όταν δεν περνάει αυτή πάει στην πραγματική βία με δακρυγόνα και ξύλο για να διαλύσει μια ειρηνική διαδήλωση» ανέφερε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος από την Νέα Αριστερά.

Ο Χρήστος Γιαννούλης, από τον ΣΥΡΙΖΑ με την σειρά του είπε: «Φτάνει πια αυτό το αίσχος της κατάχρησης της αστυνομικής βίας απέναντι στα παιδιά μας. Προκαλείται πόνος από τα χημικά και τις ανερμάτιστες επιθέσεις των ανδρών των ΜΑΤ απέναντι στα παιδιά μας που ήρθαν για να φωνάξουν ότι φτάνει πια ο ξεπεσμός του Συντάγματός μας».

«Πρέπει να σεβόμαστε το Σύνταγμα μια από τις βασικές κατακτήσεις είναι η διαδήλωση κι αν κάτι πρέπει η πολιτεία να επιδεικνύει είναι η ανοχή το μέτρο και ανάλογη αντίδραση. Καταδικάζουμε κάθε δυσανάλογη κι απρόκλητη χρήση βίας» υπογράμμισε ο Δημήτρης Μάντζος από το ΠΑΣΟΚ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ