- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Κοντονής για Novartis: Όταν είδα την λίστα των ονομάτων με έπιασε σκοτοδίνη
Αναφέρθηκε στους Παύλο Πολάκη και Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, λέγοντας πως είχαν στήσει ένα «παρα-υπουργείο»
Σταύρος Κοντονής: Aποκαλύψεις την υπόθεση Novartis και τους Παύλο Πολάκη - Δημήτρη Παπαγγελόπουλο
Σε νέες ποκαλύψεις για την υπόθεση Novartis έκανε ο Σταύρος Κοντονής, πρώην υπουργός Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι «όταν είδα τη λίστα των ονομάτων με έπιασε σκοτοδίνη».
Ο Σταύρος Κοντονής τόνισε πως «όταν είδα τον κατάλογο των πολιτικών προσώπων που ενεπλάκησαν στην υπόθεση, ειλικρινά σας λέω ότι συγκλονίστηκα. Εβλεπα ανθρώπους που ήταν αδύνατον να έχουν εμπλοκή σε αυτή την υπόθεση. Τι δουλειά έχει ο υπηρεσιακός τότε πρωθυπουργός, κύριος Πικραμμένος; Ή ο κ. Στουρνάρας; Ο κ. Σαμαράς;».
Αναφέρθηκε στους Παύλο Πολάκη και Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, λέγοντας πως είχαν στήσει ένα «παρα-υπουργείο», κατηγορώντας πολιτικά πρόσωπα που «δεν μπορούσαν να έχουν καμία εμπλοκή με την υπόθεση Novartis».
«Είχε εμπλοκή κάποιο παρασύστημα ή κάποια παρακάμερα στο Μαξίμου. Αλλα πράγματα μπορώ να φανταστώ, αλλά εκπλήσσομαι με αυτά που ακούω. Υπήρχε παρα-υπουργείο Δικαιοσύνης. Είναι προφανές ότι με αφορμή αυτή την υπόθεση, ίσως και νωρίτερα, ότι είχε συγκροτηθεί ένα παρα-υπουργείο Δικαιοσύνης και δεν είναι τυχαίο ότι σε αυτή την υπόθεση της Novartis ούτε εγώ τότε ως υπουργός Δικαιοσύνης ούτε ο τότε υπουργός Υγείας κύριος Ξανθός είχαμε κάποια συμμετοχή. Αντίθετα, είχαν οι αναπληρωτές (Πολάκης, Παπαγγελόπουλος). Ηταν και μόνιμοι συνομιλητές του πρωθυπουργού».
«Δεν γνωρίζω αν αποδόθηκε όντως δικαιοσύνη. Αυτό που συγκράτησα είναι ότι τα 10 πολιτικά πρόσωπα δόθηκαν λευκά στην κοινωνία και ότι από την αρχή κάποιοι δεν είχαν απολύτως καμία εμπλοκή. Εκτιμούσα πως ίσως να υπάρχουν, γι' αυτό και έστειλα την υπόθεση στη Δικαιοσύνη. Υπήρχε σκάνδαλο, κάτι συνέβαινε. Παράνομη συνταγογράφηση. Γι’ αυτήν δεν έδωσαν λογαριασμό οι υπεύθυνοι, δηλαδή οι γιατροί, τους οποίους είχε εντοπίσει η εισαγγελική έρευνα, όσο αυτή την έκανε η κα Ράικου. Οταν ανέλαβε η κα Τουλουπάκη εγκαταλείφθηκε αυτό και η υπόθεση στράφηκε σε πολιτικά πρόσωπα και είδαμε τι έγινε».
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Σε ένα κανονικό κόμμα ο κ. Πολάκης δεν θα παρέμενε ούτε λεπτό», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
«Είμαστε σε επικοινωνία μαζί τους μέρα και νύχτα, 24 ώρες το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα», τόνισε ο υπουργός Ναυτιλίας στο Reuters
«Προτεραιότητα η προστασία του Κυπριακού Ελληνισμού», δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
Οι δύο πρόεδροι ζητούν επίσημη ενημέρωση και χάραξη της εθνικής γραμμής
«Η χώρα μας έχει εξελιχθεί σε πρωτοπόρο ως προς αυτά τα προγράμματα, ενώ ήμασταν ουραγοί», είπε ο πρωθυπουργός
Σε ετοιμότητα το ΥΠΕΞ για την επιστροφή των εγκλωβισμένων πολιτών μόλις ανοίξει ο εναέριος χώρος
Συζήτηση για Ιράν και Λίβανο με έμφαση στη σταθερότητα της περιοχής
«Ο homo economicus δεν είναι homo sapiens», δήλωσε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος
Εντός του 2026, 5.000 μόνιμες προσλήψεις και 3.000 προσλήψεις επικουρικού προσωπικού
«Δεν θα εγκαταλείψουμε όσους θέλουν να αλλάξουν τη ζωή τους», δήλωσε ο υπουργός Υγείας
Διαβεβαιώσεις για επάρκεια προϊόντων , με πάνω από 500 έλεγχους σε λίγα 24ωρα
Τι συζήτησαν οι δύο υπουργοί
Ποιοι εκπρόσωποι θα συμμετέχουν
«Το Ισραήλ έχει δικαίωμα στην αυτοάμυνα - Αναγκαίο να αποφευχθεί περαιτέρω κλιμάκωση»
Το χιουμοριστικό σχόλιο πριν το τετ α τετ
«Η στήριξη της Ελλάδας στην Κύπρο είναι διαρκής»
«Προτεραιότητα ο επαναπατρισμός των εγκλωβισμένων Ελλήνων»
Το δυστύχημα των Τεμπών και το «καπέλωμα» της συγκέντρωσης
Το μήνυμα που έστειλε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κατά τη συνάντησή του με τον Νίκο Χριστοδουλίδη
«Η Αθήνα αξίζει να ανθίζει, πέρα από πρόσωπα και θητείες»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.