- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ο Νίκος Δένδιας στο στόχαστρο της Milliyet: «Προσπαθεί να δηλητηριάσει τις σχέσεις Αθήνας-Αγκύρας»
Τι κρύβεται πίσω από την επίθεση των τουρκικών δημοσιευμάτων
Ο Νίκος Δένδιας στο στόχαστρο της Milliyet - Τι κρύβεται πίσω από την επίθεση των τουρκικών δημοσιευμάτων
Κλιμακώνει την ένταση η Τουρκία με αφορμή τις δηλώσεις του υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Δένδια στις οποίες εξέφρασε την ανησυχία του στα ελληνοτουρκικά. Σημερινά τουρκικά δημοσιεύματα τον κατηγορούν για κλιμάκωση της έντασης στο Αιγαίο ενώ ο διευθυντής της εφημερίδας κάνει λόγο για «σκοτεινές σκιές στη γραμμή Αθήνας-Άγκυρας».
«Ο Δένδιας προσπαθεί να δηλητηριάσει τις σχέσεις Αθήνας – Αγκύρας τις προσπάθειες Ερντογάν – Μητσοτάκη για επαναπροσέγγιση για πολιτικό όφελος» δηλώνει μεταξύ άλλων.
Δένδιας: Στο στόχαστρο της Milliyet ο υπουργός Άμυνας
Όπως ανέφερε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ, Μανώλης Κωστίδης η εφημερίδα δεν διστάζει να κατηγορήσει τον Δένδια για πολιτικές φιλοδοξίες αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Ο Δένδιας, ο σημερινός υπουργός Εθνικής Άμυνας, που πέρασε τη θητεία του ως Υπουργός Εξωτερικών θα είναι εχθρικός προς την Τουρκία μέχρι τέλους για να πραγματοποιήσει το όνειρό του... να γίνει πρωθυπουργός της Ελλάδας προσπαθώντας να δηλητηριάσει τις ελληνοτουρκικές σχέσεις».
Και συνεχίζει αναφέροντας: «Ο Έλληνας Πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης, ένας έξυπνος άνθρωπος, απομάκρυνε τον Δένδια από το Υπουργείο Εξωτερικών επειδή κατάλαβε ότι εργαζόταν για τους δικούς του πολιτικούς στόχους και όχι για την Ελλάδα, και τον μετέφερε στο Υπουργείο Άμυνας, όπου δεν θα είχε πολλά περιθώρια για πολιτικές συνομιλίες. Ο Δένδιας όμως δεν σταματά. Συνέχισε να εργάζεται και να μιλάει ενάντια στη διαδικασία από την πρώτη μέρα της προσέγγισης Αθήνας-Άγκυρας. Το τελευταίο κόλπο του Έλληνα υπουργού Εθνικής Άμυνας Δένδια ήταν αυτό: Η Ελλάδα πραγματοποίησε άσκηση σε ένα από τα νησιά που η Τουρκία είπε ότι έπρεπε να αποστρατικοποιηθεί. Η Τουρκία απάντησε σε αυτή την άσκηση με Notam στον αέρα και Navtex στη θάλασσα. Ο Δένδιας επέτρεψε αρχικά την άσκηση, γνωρίζοντας ότι θα δημιουργούσε προβλήματα και όταν η Άγκυρα αντέδρασε, άρχισε να φωνάζει «Δεν μπορείς να είσαι φίλος με τους Τούρκους». Η διαδικασία προσέγγισης σημαίνει προσπάθεια επίλυσης προβλημάτων με συνομιλίες και μέχρι τότε οι χώρες διατηρούν τις θέσεις τους.»
«Ένας από τους λόγους της αντίδρασης που έχει προκληθεί είναι πως η Τουρκία συνδέει το ζήτημα της ελληνικής κυριαρχίας των νησιών με την αποστρατιωτικοποίησή τους», αναφέρει το τηλεοπτικό δίκτυο «Haber Global».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τέσσερα F-16 στην Κύπρο, για ενίσχυση της άμυνας- Μετάβαση Δένδια και Α/ ΓΕΕΘΑ στη Λευκωσία
Παγωμένα κονδύλια και βέτο, η δοκιμασία των ευρωπαϊκών αξιών
Όσα είπε στο Face2Face και την Κατερίνα Παναγοπούλου για την πολιτική επικαιρότητα και τις προσωπικές στιγμές που σημάδεψαν την πορεία της
Διυπουργική πρωτοβουλία για ταχύτερη εξυπηρέτηση πολιτών και απλούστευση διαδικασιών
Διακοπή ενός μήνα στα Στενά του Ορμούζ μπορεί να διπλασιάσει τις τιμές φυσικού αερίου στην Ευρώπη
Tα συστήματα που έχουν οι ελληνικές φρεγάτες
Συνεχής ενημέρωση της Επιτροπής Άμυνας και Εξωτερικών από τον Γιώργο Γεραπετρίτη
Ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε από τις πρεσβείες και τα προξενεία για την κατάσταση στη Μέση Ανατολή
Τι αναφέρει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
Βελτιώνονται οι υποδομές πρόσβασης για όσους επισκέπτες αντιμετωπίζουν κινητικά προβλήματα
Σπεύδουν δύο ελληνικές φρεγάτες στην Κύπρο
Παρακαλούνται οι πολίτες να παρακολουθούν τις ανακοινώσεις που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Εξωτερικών
Το εθνικό πρόγραμμα υλοποιείται από το υπουργείο Υγείας σε συνεργασία με την UNICEF
Συνολικά 325 πλοία ελληνικών συμφερόντων βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή
Πιο «ψύχραιμη» αντίδραση στην Ευρώπη
H Περιφέρεια υλοποιεί σειρά έργων υποδομής που ωφελούν περισσότερους από 600.000 κατοίκους
Παπαστεργίου: Στρατηγική επένδυση εθνικής σημασίας
Θυσιάζονται τα ψήγματα αλήθειας στον βωμό της υπεραπλούστευσης της πραγματικότητας
Για τις τελευταίες εξελίξεις στο Ιράν και τη Μέση Ανατολή
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.