Πολιτικη & Οικονομια

Κάθοδο με τρακτέρ στην Αθήνα την Τρίτη αποφάσισαν οι αγρότες

Σε κλιμάκωση των κινητοποιήσεων κατέληξε η σύσκεψη της Νίκαιας

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Οι αγρότες θα κατέβουν με τα τρακτέρ στην Αθήνα
Οι αγρότες θα κατέβουν με τα τρακτέρ στην Αθήνα ©Konstantinos Tsakalidis/ SOOC

Αγρότες: Συλλαλητήριο με τρακτέρ στην Αθήνα την Τρίτη - Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις

Αγροτικό συλλαλητήριο με τρακτέρ στην Αθήνα το βράδυ της προσεχούς Τρίτης 20 Φεβρουαρίου είναι η απόφαση που έλαβε η πανελλαδική σύσκεψη αγροτών στη Νίκαια. Σε αυτό το πλαίσιο, θα ναυλωθούν και πούλμαν ώστε να μεταφέρουν διαδηλωτές στην πρωτεύουσα.

Αν και οι αρχικές συζητήσεις έκαναν λόγο για διαδήλωση χωρίς τρακτέρ, τελικά αποφασίστηκε η κάθοδος των αγροτών και των κτηνοτρόφων με τα αγροτικά μηχανήματά τους, ενώ από αρκετές περιοχές -ειδικά της βόρειας Ελλάδας- θα ναυλωθούν λεωφορεία, όπως ακριβώς συνέβη και στην Agrotica, στη Θεσσαλονίκη.

Αγρότες: Κλιμάκωση των κινητοποιήσεων και κάθοδος στην Αθήνα
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΑΓΡΟΤΩΝ ΣΤΗ ΝΙΚΑΙΑ ΛΑΡΙΣΑΣ (EUROKINISSI)

Όπως ανέφερε εκπρόσωπος των Θεσσαλών αγροτών μιλώντας στον Real fm οι αγρότες θέλουν 15 ώρες να κατέβουν από το μπλόκο της Νίκαιας στην Αθήνα. Για το το πόσα τρακτέρ θα συμμετάσχουν ανέφερε ότι θα είναι συμβολικός ο αριθμός τους καθώς δεν θέλουν να ταλαιπωρήσουν τους πολίτες.

Μάλιστα ανέφερε ότι θα κάνουν τις απαραίτητες συνεννοήσεις και με το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για να μεταβούν με ασφάλεια στην πρωτεύουσα ενώ αποκάλυψε ότι όσοι αγρότες δεν μπορέσουν να έρθουν, ιδίως από τα μπλόκα της βόρειας Ελλάδος, την Τρίτη θα κλείσουν δρόμους, τελωνεία και λιμάνια.

Νέες κινητοποιήσεις αγροτών σε όλη την Ελλάδα

Σε νέες κινητοποιήσεις με συμβολικούς αποκλεισμούς δρόμων προχώρησαν οι αγρότες μία ημέρα πριν από την πανελλαδική συνεδρίαση των εκπροσώπων των μπλόκων.

Στην Καρδίτσα οι αγρότες προχώρησαν στο κλείσιμο της Εθνικής Οδού. Σε δηλώσεις τους οι εκπρόσωποι του κλάδου επέμειναν στα αιτήματά τους και δήλωσαν αποφασισμένοι για κλιμάκωση του αγώνα.

Την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων φαίνεται ότι θα προτείνουν και οι αγρότες στο μπλόκο του Πλατυκάμπου, στην απογευματινή συνέλευση μετά τα όσα συζητήθηκαν στην χθεσινή συνάντηση με τον Πρωθυπουργό, όπου φαίνεται ότι δεν ικανοποιήθηκαν τα αιτήματά τους.

Αυτή τη στιγμή γίνεται μια συμβολική κατάληψη της εθνικής οδού Αθηνών – Θεσσαλονίκης, στο ύψος του Πλατυκάμπου. Επιτράπηκε μετά από διαβούλευση οι αγρότες να ανέβουν στην Εθνική Οδό, συμβολικά ανέβηκε και ένα τρακτέρ.

Οι αγρότες στο μπλόκο του Αλμυρού στο Βόλο ζητούν αφορολόγητο πετρέλαιο, η κιλοβατόρα να μην ξεπερνάει τα 7 λεπτά και να συνεχιστεί ο διάλογος για την κοινή αγροτική πολιτική. Ενώ και οι αγρότες της Παιονίας είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους στο τελωνείο των Ευζώνων και αφήνουν ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα.

Mητσοτάκης: Τι πρότεινε ο πρωθυπουργός

Υπενθυμίζεται ότι ο Πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τη 15μελής αντιπροσωπεία των αγροτών επεσήμανε την πρόθεση της κυβέρνησης να δοθούν λύσεις στα αιτήματά τους, υπό το πρίσμα της δημοσιονομικής ισορροπίας και της κοινωνικής δικαιοσύνης, ανακοινώνοντας ένα νέο πακέτο στήριξης, που περιλαμβάνει: Φθηνότερο ρεύμα για όλους τους αγρότες για 2+8 χρόνια, προκαταβολή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης 40 εκατ. ευρώ στα τέλη Μαρτίου.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ